Ainakin kolmet tokotreenit on kirjaamatta. Viime sunnuntaiaamuna oli Mannerin Ninan treenit (minulla taas huimasti kaksi aikaa peräkkäin) ja vielä sisätreenit. Saatiin hyvin työstettyä merkkiä ja kokonaisuutena ohjattua noutoa. Kaukoja tehtiin myös häiriössä, eli Nina käskytti minun vieressä ja sepä olikin Hessulle vaikeaa. Hiukan kun Nina siirtyi sivummalle käskyttämään, niin Hessu osasi keskittyä minun käskyihin paremmin. Yllättävän hyvin kyllä kaukot onnistuivat. Ruudun paikkaa tehtiin kierron kautta, mikä oli alkuun meille molemmille hiukan hankalaa, mutta onnistui lopulta. Tarkkana on oltava, että Hessu hakeutuu sinne ruudun takaosaan. Peruutuksessa ollaan edetty aika kivasti ja jatketaan samanlaisia treenejä. Olipa tosi kivat ja hyödylliset treenit ja Hessu oli erityisen pätevä :)

Maanantaina oli omatoimitokot hallilla. Reilu puoli tuntia oltiin ihan kahdestaan ja välillä ihmeteltiin, että missä kaikki treenikaverit ovat. Kuvassa Hessun ihmetysilme:

hopo.jpg

Toisella puolituntisella onneksi tuli kaksi koirakkoa lisää ja toisen kanssa saatiin tehtyä paikallaolo, Hessu teki istumisen. Sitten vähän treenattiin seuraamista häiriössä, mutta ei Hessu ko. koirsta kyllä välittänyt pätkääkään. Ekalla puolikkaalla saatiin tehtyä (kun tilaa kerran oli) paljon pitkältä matkalta kiertoa, luoksetulotreeniä, ohjattua noutoa merkkeineen ja pitkiä peruutuksia. 

Tänään aamulla meillä oli Hessun kanssa omat treenit (Milo pääsi sillä aikaa isännän kanssa metsälenkille ;)  Taas oli tokokamat pitkin kenttää häiriönä (kuten kuvasta näkyy). Hessukin näkyy kuvan vasemmassa takaosassa pienenä pisteenä. 

tokoo.jpg

Aloitettiin kierto, pysä, nouto, hyppy -liikkeellä. Väliin aina pelkkiä kiertoja, vaihdeltiin pysähdystyylejä ja puolta. Oikein hyvin. Pari kertaa veti kovasti tuo oikea puoli, mutta "hei" huomautuksella Hessu vaihtoi heti suuntaa kohden vasenta kapulaa. Enään ei ole tullut yhtään hypyn ohituksia ja pysätkin on parempia. Tämä on kyllä aikas kiva liike :)

Sitten tehtiin ohjattua, ihan ekalla lähetyksellä oli tosi huolimaton merkki, joten kutsuin pois. Sen jäleen onnistui ja tehtiin niin, että ensin kokonainen liike, sitten ilman vapautusta tai palkkaa vielä uudestaan merkille lähetys ja siinä kohtaa hyvät palkat. Hyvin Hessu osasi :)

Z:taa tehtiin myös ensin kokonaisena liikkeellä ja sitten perään niin, että en kutsunutkan viereltä kävellessä seuraamaan. Tällä kertaa oli Hessu tarkkana eikä yhtään ennakointia tullut. Jäävät meni oikein.

Ruudun paikkaa pari kertaa kierron kautta ja joitain kertoja niin, että jätin Heben seisomaan "merkittömälle merkille" ja menin itse oikeaan lähetyskohtaan ja sieltä ruutuun lähetyksiä. Tehtiin myös läheltä ruutuun lähetyksia (vain seisomaan). Merkitöntä merkkiä sitten erikseen, joko eteen vietynä lelu tai heitin Hessun takaa lelun kun oli juoksemassa eteenpäin. Tämä ruutuliike tuntuu nyt olevan taas vaihteeksi aika levällään. Merkitön merkki on hankala.

Tunnari kahteen kertaan ja hienosti molemmilla. Luoksetuloa kerran pysähdyksillä ja toisen kerran palasin Hessun luo palkkaamaan ja namittamaan. Kaukot kertaalleen 15 metristä takapalkalla ja oli kyllä hyvät! Peruutusta tehtiin myös kahteen kertaan, toisella kertaa tosi hyvin ja suoraan, joten ei tehty enempiä. Lopuksi vaan heittelin Hessulle palloa ja se sai riekkua ympäri kenttää. 

Viime sunnuntaina oli jälleen ratsuna Saku ja nyt uskalsin jo vähän jämäkämmin sitä ratsastaa. Tehtiin paljon laukan tempon vaihteluja eli isoa laukkaa pätkä ja sitten kiinni ja lyhyttä laukkaa pätkä jne. Ensin keskiympyrällä ja sitten koko kentällä (samaa toki tehtiin myös käynnissä ja ravissa). Sakuhan kokoaa itsensä todella hienosti, mutta olisi pitänyt vielä uskaltaa koota enemmän. Ihan loppuraveissa Saku selvästi heräsi ja sai vauhtia vähän liikaakin (ei kyllä ehtinyt vielä ruveta pukittelemaan). Kun  sain sen rauhoittumaan käyntiin ratsastin hetken pitkillä ohjilla ja tulin sitten alas ja talutin loppukäynnit. Kiltti Saku kyllä on, oikea herrasmies boksissa. Huomenna on kauden viimeinen tunti ja saimme toivoa huomiselle hepat, saapi nähdä toteutuuko toiveet :) Tosin olen joulun jälkeiselle viikolle varannut yhden 90 min ylimääräisen tunnin, katsotaan ehdinkö enempikin. Hessulla alkaa välipäivinä NoseWork -treenit, kivaa :)

Niin ja minulla alkoi joululoma :) Töihin vasta ensi vuonna!