1101995.jpg

1101997.jpg1102000.jpg

Ihan pakko oli tähän alkuun laittaa ihanat kuvat Milon kolmesta pojasta, jotka sain tänään :) Muut seitsemän pentua lienee jo maailmalla. Voi että on sulosia. Minä aina niin vannoutunut lyhyempi turkkisista tykkäävä olen ruvennut ihastelemaan noita pidempiturkkisiakin. Komeita mustanenäisiä nappisilmiä kaikki kolme )

No niin, sitten asiaan eli Frodon tämän päivän maneesitreeneihin. Aloittelin tötteröiden vieressä luoksetuloilla. Otin kolme suoraa luoksetula ja Frodo tuli kaikki oikein reippaalla laukalla ilman hidastuksia, hiipimisiä tai ennakoivia pysähdyksiä. Hieno juttu. Frodo tuli kisassakin kaikki luoksetulon välit laukalla, eli on ollut selvästi apua näistä suorista laukkaluoksetulotreeneistä.

Sitten puu- ja metallikapulanoudot. Kehuin molemmissa paljon ja Frodo tekikin noudot reippaalla laukalla hienosti.

Ruutua otettiin moneen otteeseen ja eri suunnasta. Frodo lienee nyt lopulta tajunnut sen ruudun idean, sillä ennen sitä ei ole voinut ohjata oikeaan kohtaan, jos pysähtyi vinoon tai väärään paikkaan. Tänään jäi kahdesti väärään paikkaan. Ensin pysähtyi ennen ruutua, mutta korjasi ruudun keskelle uudella "ruutu" käskyllä ja toisella kerralla jäi liian sivuun vasemmalle ja jälleen sama. Ihan upeeta, että pystyn sitä nyt ohjaamaan, eli ei mene aina välttämättä nollille koko liike kisoissa jos ei ihan heti löydä oikeaa paikkaa. Muuten ruudut olivat oikein hyviä ja reippaita.

Liikkeestä istuminen oli hyvä. Seuraamisetkin ihan ok. Otin jonkun verran niitä yhden askeleen liikkeelle lähtöjä ja tämä harjoitus on parantanut paljon Frodon seuraamiseen lähtöjä. Se on paremmin kuulolla ja tiiviimpi.

Kaukokäskyjä läheltä ja pitkältä. Tänään tökki maahan meno, mutta meni sitten paremmin kun pari kertaa vapautin lelulle maahan menosta.

Kaksi kertaa otettiin myös paikalla makuu niin, että mentiin ulos maneesin ovesta. Eikä mitään ongelmaa ilmennyt. Palasin koiran ohi ja seisoin aina sivulla jonkin aikaa ja sitten palkkasin maahan. Mikä lienee siellä kisoissa sitten vaivannut. Päätettiin että jatkossa otetaan treeneihin parikin paikalla makuuta ja eri pituisilla ajoilla. Täytyy nyt ottaa kuitenkin vakavasti tämä paikallamakuunkin treenaaminen.

Ihan lopuksi aloiteltiin EVL:ää varten merkki -treenit. Laitoin merkkitötterön taakse Frodon lelun ja käskyllä merkki Frodo luoksi tötterön taakse lelulle. Näitä otettiin vasta ihan läheltä ja eri suunnilta. Eihän Frodolla ole vielä hajuakaan koko "merkistä" mutta eiköhän se siitä lähde vähitellen sujumaan. Ensi kerralla ajattelin ottaa  merkkiä myös namin avulla.

Oli oikein kivat treenit Frodon kanssa. Frodo oli ihan innoissaan :)

Treenien jälkeen lähdin sekä Frodon että Milon kanssa tielenkille. Nähtiin ihan parin metrin päästä pari valkohäntäpeuraa. Naapuritkin tulivat vastaa pikku koiran kanssa ja ihme kyllä meidän molemmat koirat olivat ihan hiljaa koko sen ajan kun juteltiin. Wau, tuohon rauhalliseen käyttäytymiseen voisi vaikka tottua :))

Aamulla tehtiin koirien kanssa lumitöitä ja lisäksi koirilla oli kova homma juosta lasten perässä mäkeä alas kelkkojen perässä ja sitten taas ylös jne. Lumisotaakin leikkivät ja varsinkin Milo on siinä tosi innokas.

Nyt kutsuu sauna ;)