Eilen iltasella otin Milon pitkästä aikaa mukaan tottistreeneihin. Ihan aluksi, kun päästiin perille otin Milon autosta jaloittelemaan. Kentällä teki toinen koirakko seruaamista ja me Milon kanssa kierrettiin ja kaarreltiin ympärillä. Paria haukkua lukuunottamatta Milo oli ihan ok eikä möykännyt. Sitten vein Milon autoon odottamaan omaa treenivuoroaan.

Milo otettiin kentälle ensimmäisessä parissa. Toinen koirakko meni paikallamakuuseen. Aluksi Milo kyllä möykkäsi ihan kunnolla, mutta kun leikitin vähän lelulla pysyi kontakti sen jälkeen minussa. Aluksi kierreltiin henkilöryhmässä eikä Milo niistä ihmisistä välittänyt. Hidas sillä on istuminen, kun pysähdyn, mutta siihen saatiinkin treeniohjeet kotiin.

Sitten otettiin pitkiä seuraamispätkiä (suoraa, käännöksiä ym.). Milo meni ihan hyvin ja aina, kun vähäkin sen katsekontakti herpaantui tein käännöksen, vaihdoin tempoa tms. ja tämä toimi oikein hyvin. Kouluttaja vielä neuvoi pitämään nopeampaa vauhtia ja sekin auttoi asiaa. Eli Milo piti hyvin kontaktin eikä sitä kiinnostanut muut.

Sitten treenattiin liikkeestä istumista. Milo kyllä pysähtyi, mutta meni jälleen istumaan tosi hitaasti. Oli ilmeisen epävarma mitä pitää tehdä. Eiköhän tämäkin rupea toimimaan, kun treenataan ohjeiden mukaan istumisen nopeuttamista.

Sitten paikallamakuu. Reppujakkaralla pitkän liinan päässä istui mies, joka varmisti liinasta Milon paikalla pysymisen. Laitoin Milon maahan ja etenin 40 askelta ja jäin seisomaan selkä Miloon päin. Toinen koirakko teki normaalisti seuraamista ym. kentällä. Milo hiukan piippasi ja tuijotti kyllä toista koirakkoa kiinteästi. Kun olin palaamassa Milon luokse, nousi se seisomaan. Mies sanoi "ei" ja minä palasin laittamaan Milon uudelleen maahan. Tällä kertaa pysyi hyvin ja palasin viereen, sekä palkkasin maahan. Hyvä Milo, olin oikein tyytyväinen tähän paikallamakuutreeniin. Näitä paljon lisää.

Lopuksi Milon lemppariliike, eli eteenmenolelu oli viety Milon huomaamatta kentän laitaan. Otettiin 15 askelta seuraamista ja sitten käsky "eteen". Milo lähti oikein hyvin ja suoraan. Löysi lelun ja leikittiin lopuksi autolle asti.

Olin positiivisesti yllättynyt, että Milo pysyi treeneissä hiljaa (autosta tulon jälkeistä alkumöykkää lukuun ottamatta)  ja että se on niin motivoitunut tasteluleluunsa, että ei edes huomannut muita koiria.