Tänään Frodon kanssa maneesitreeneissä. Meitä oli kilpailevia koirakoita vain kaksi, joten hyvin mahduimme ;)

Aloittelin ruudulla. Otettiin kaikki pitkältä matkalta ja jälleen keskityttiin siihen oikeaan keskikohtaan. Ihan lopuksi taas juoksu ruutuun ja vapautus suoraan lelulle. Frodo meni jo paljon suoremmin ruutuun, mitä aikaisemmissa meneesitreeneissä hyvä, hyvä!

Sitten otettiin aivan merkkitötteröiden vieressä suoria luoksetuloja. Frodo tuli hyvin laukalla molempiin suuntiin ilman mitään hidastuksia tai pysähdyksiä merkeillä. Palkaksi taistelut.

Puu- ja metallikapulanoudot tasamaalla ja hyvin molemmat.

Liikkeestä istuminen liikkeenohjaajan kanssa ok. Saatiin hyvä vinkki siihen, kun Frodo seuraamisessa liikkeelle lähdettäessä tekee sen kiemuran. Otettiin moneen otteeseen ihan normaaleja liikkeelle lähtöjä, mutta minä otinkin vain yhden askeleen. Näitä kun oli pari otettu oli Frodokin jo tosi tarkkana, kun ei ollut varma pysähdytäänkö vai jatkuuko seuraaminen. Tämä olikin tosi hyvä, Frodo pysyi hyvin omalla paikallaan ja kontaktissa.

Kaukoja otettiin moneen eri otteeseen ja sekä pitkältä että läheltä ja eri kohdissa palkaten. Oikein loistavat kaukot saatiin Frodolle, kun laitettiin hevosten pyöreä estepuomi sen eteen. Ja nämä loistavat kaukot menikin yllättäen niin että ETUpää ei liikkunut laisinkaan. Eli Frodolle on selvästi helpompi tehdä nämä vaihdot niin että etutassut eivät liiku kuin niin että takatassut eivät liiku. Ennen seuraavia kisoja ei ehditä mitään tekemään asialle, mutta niiden jälkeen vaihdetaanki treenaaminen näin päin. Se näytti todella helpolta ja köykäseltä

Otettiin myös pitkästä aikaa EVL:n ohjattua noutoa. Frodo ei vielä osaa merkkiä, joten vien sen aina ennen käskyä merkille seisomaan ja sitten palaan itse 10 metrin päähän ja lähetys tällä kertaa oikealle. Keskimmäistä kapulaa markkeerasi musta tötterö, jonka Frodo ekalla kerralla kävi katsomassa, mutta korjasi sitten itse ja haki sen oikean kapulan. Tokalla meni hienosti suoraan oikealle kapulalle ja hieno tuonti ja luovutus. Olikin kiva ottaa jotain ihan muuta, ettei aina hinkata niitä samoja, varsinkin ennen kisoja.

Ihan lopuksi kahden koiran voimi EVL:n paikallamakuu joka meni hyvin. Palkkasin Frodon kun makasi maassa, toivottavasti ei kisoissa ennakoi, ompahan ainakin asiaa treenattu.