Eilen oli jälleen vuorossa Milon hakutreenit. Jatkettiin Milon treenejä viimeviikkoisella mallilla. Milo otettiin radalle viimeisenä eikä sillä ollut kiintorullaa kaulassa.

Ensimmäinen lähetys oikealle ja etukulmasta umpparin takaata löytyi ukko ja rulla tulikin vauhdilla. Kun olin kytkenyt Milon näyttöliinaan näyttäytyi ukko ja minä hoin Milolle että "Äijä, äijä". Kun ukko oli takaisin piilossa annoin Milolle käskyn "äijä, näytä". Milo lähtikin ja täysillä :) Minä raahustin perässä ja ukolla oli palkaksi namit.

Sitten lähetys vasemmalle ja ukko ei ollutkaan etukulman umpipiilossa tai sen takana. Hienosti Milo jatkoi rataa eteenpäin takalinjaa pitkin ja löysi ukon tiheästä kuusikkopiilosta. Rulla tuli taas todella hyvin minulle. Kun olin kiinnittänyt Milon näyttöliinaan, ukko antoi ääniapuja ja sitten lähetin Milon taas näytölle. Vauhti oli hyvä, vaikka umpihangessa painelikin :) Ukolla palkkana namit.

Seuraavaksi jälleen vuorossa oikea puoli ja ukko löytyi kuusenoksien alta ja rulla tuli edelleen minulle hyvin. Kun olin Milon kiinnittänyt näyttöliinaa antoi ukko ääniapuja hakkaamalla kepillä puunrunkoon (heh). Milohan lähti jälleen kovalla vauhdilla näytölle. Palkkana namit.

Sitten lähetys vasemmalle ja Milo teki kapean tyhjän. Uusi lähetys siitä mistä Milo tuli. Nyt upposikin hyvin ja joutui syvässä hangessa tekemään paljon töitä, jotta ukko löytyi. Rulla tuli mulle hyvin ja jälleen ukolta ääniapu ja Milo paineli täysillä näytölle. Palkkana taistelut ja voi että Milo tykkäsi :)

Hyvä treeni jälleen ja uskon kyllä, että tämä kuuri saa vauhtia näytöille juoksemiseen ihan pyysyvästi. Eiköhän ensi treeneissä jatketa edelleen, voisi ottaa kyllä yhden- kaksi umppariakin mukaan. Yhden ukon voisi myös ottaa ilman apuja (siis näytölle) ja muille edelleen innostavat avut.

Hakutreeneistä pikaisesti kodin kautta ratsastamaan. Menin "Purrilla" (suomenheppa). Sää oli kamala, erittäin kova lumisade ja tuuli. Lumisadetta tuskin huomasin kuitenkaan, kun opettaja pisti meidät kunnolla hommiin heppojen kanssa. Avo- ja sulkutaivutuksia tehtiin paljon. Olihan se hieno tunne, kun hevonen kulki kauniisti tuntumalla etupää suorassa ja takapää sisään päin taivutettuna kolmea uraa (jee). Tehtiin myös keskiympyrällä pari askelta pohkeenväistöä oikealle ja siitä välittömästi vasen laukka (ilman väliaskelia) ja parin laukkaskeleen jälkeen käyntiin. Kaiken kaikkiaan siis kiva, työläs ja opettava tunti :)

Milo ja Frodo saivat myös eilen ensimmäiset raa'at broilerin siivet. Söivät kauniisti rouskuttaen. Annoin näin aluksi vain kaksi per koira, mutta eiköhän määrän voi turvallisesti nostaa. Uusi raakaruokavalio tuntuu edelleen hyvältä ja laitoin jo seuraavan satsin tilaukseen.