Pennelit%201593-normal.jpg

 

Pennelit%201596-normal.jpg

 

Vanhuskoirat kalliolla. Jostain syystä en pysty tältä koneelta lisäämään tänne lainkaan kuvia normaalisti. Ainoastaan kopioimalla tuollaisia kääpiökuvia. Täytyy taas muistaa jossain vaiheessa toisella koneella vaihtaa oikean kokoinen kuva.

Hiukan on ollut tokomotivaatio hukassa, mutta eilen töiden jälkeen tehtiin Hessun kanssa kotipihalla ruutua. Laitoin ruudun nauhoineen valmiiksi (myös lelu ruutuun) Hessun näkemättä. Sitten hain Hessun toista kautta ja lähetin pitkältä valmistelematta ruutuun. Menihän se sinne, mutta hiukan haahuillen. Tämän jälkeen noin 4 kertaa pitkältä matkalta suoraan leulle (lelu oli nyt aivan lähellä takanauhaa). Nämä menivät tosi hyvin. Välillä tehtiin myös läheltä tyhjään ruutuun juoksuja ja kun seisoi ruudussa narupallo palkaksi. Nyt osasi juosta sinne ruutuun asti (paitsi yhden kerran pysähtyi mua katsomaan, mutta jatkoi itse ruutuun). Nyt kun lelu on ollut siellä takareunalla, menee reippaasti ruutuun asti, eikä jää siihen etunauhalle himmailemaan. Saatiin peräkkäin monta hienoa LAUKALLA ruutuun asti juoksuja ja narupallo palkaksi. Nyt jatkan tällä tyylilä kun tuntuu toimivan. Yläpihalla jumpattiin vielä namin avulla maasta-seiso-maahan-seiso...nyt pysyy jo takajalat paikoillaan ja menee jo sujuvammin se koko liike. Lähes joka ruualla ollaan tehty metallikapulan tuonti ja luovutus. Olen nyt kasvattanut välimatkaa, eli jätän Hessun istumaan, metallikapulan sen eteen maahan ja itse menen 10-20 metrin päähän. Siitä sitten nouto. Alkuun laahasi sitä kapulaa maata pitkin, ennenkuin otti suuhun ja hiukan protestoi ininälläkin. Nyt ollaan vallan käytetty sitä teippaamatonta metallikapulaa ja aika hienosti nousee jo kapula suuhun ja tulee vauhdilla sivulle. Nälkäinen koira ja ruoka kupissa saa ihmeitä aikaan. Jatketaan vielä tätä tuontia, sillä juuri se on Hessulla tökkinyt, kyllähän se aina juoksee lujaa sinne kapulalle.

Toissapäivänä Hessu pääsi myös suolampeen uimaan, jonka jälkeen sitten kammattiin ja harjattiin siitä valtava kasa karvaa ja turvetta. Eilen olin Hessun kanssa kävelemässä sateisessa metsässä, kun huomasin maahan puoliksi hautautuneen muovipullon (ilmeisesti jonkun suunnistajan juomapullo pudonnut). Nostin sen hetkeksi käteen ja laitoin taikaisin. Noin 60 - 80 metrin päässä ajattelin, että mitä hittoa...jätin sen roskan sinne luontoon. Käskin sitten Hessun sivulle ja lähetin esineruutu -käskyllä "etsi". Eipä mennyt kuin pikku hetki, niin Hessu toi mulle ko. juomapullon. Voi että mikä taitava koira, onneksi oli nami taskussa palkaksi. Niin ja en edes muista, koska olisin Heben kanssa tehnyt viimeksi esineruutua. Joskin ollaan sitä tunnari "omaa" etsitty aika paljon ja tässähän oli mun hajut (hyvin haistaa, vaikka pidin pulloa ehkä 2 sekunttia kädessä). Mutta hieno Hebe kuitenkin ja roska saatiin roskikseen :)

Suolla kukkii.

Pennelit%201571-normal.jpg

Kohta olisi ohjelmassa jälleen 1,5 tunnin ratsastus. Näin kesällä on mukavaa, kun on mahdollisuus käydä näillä hiukan pitemmillä ratsitunneilla. Heinäkuun aluassa on varattuna kolmen peräkkäisen päivän istuntakurssi, joka videoidaan (heh...sitä on kyllä kamala sitten katsoa, mutta ainakin näkee omat virheensä). Niin ja huomenna juhlitaa lapsosten synttäreitä pari päivää etuajassa, pitäisi siis siivota ja vähän leipoakin.