Eipä ole tänne tullut kirjoitettua, kun ei olla mitään treenattukaan. Ollaan vaan harrastettu oman koiralauman kanssa lenkkeilyä. Viime maanantaina hallivuorolle mentäessä olikin enemmän häiriötä, kun meidän ryhmäläisten lisäksi vieraskin koirakko harjoitteli eteisessä toisten koirien lähellä liikkumista. Hessu taas yritti aloittaa haukkumisen jo autosta ottaessa, mutta komensin sen auton vierellä istumaan sivulle. Totteli kyllä ja sai narupallon, jonka kanssa sitten siirrytiin halliin sisään. Vaikeissa ja tiukoissa ohituskohdissa Hessun örinä ja mörinä oli kyllä melkomoista, mutta puri tiukasti ja tempoillen palloa. Minä pidin narusta kiinni, jotta sain etenemistä ohjailtua pallon avulla vaikeimmissa paikoissa. Hallissa sitten käskin "jätä" ja otettiin pallo"tutti" pois. En tiedä onko tästä enempi haittaa kuin hyötyä, mutta ainakin hiukan siistimmin päästään halliin (ilman kamalaa haukkumista). Tämän jälkeen harjoiteltiin usemmankin kerran uudelleen halliin tuloa ja kierreltiin ulkoeteistä jne. ja Hessuhan tuli tosi hienosti. Hallin ovella oltiin välillä perusasennossa pitkään tai Hessu makaamassa. Syöttelin siinä myös namia ja siirryttiin rauhallisesti hallin puolelle. Toi ensimmäinen halliintulokerta on vaan aina kaoottinen :(

Hessu oli kentän toisessa päässä paikkamakuussa, kun kahden koirakon kesken tuli ulkoeteisessä äänekäs haukkuminen ja rähinä. Hessu pysyi kyllä paikallaan, mutta nosti hännän hetkeksi täysin pystyyn. Hessu pysyi hyvin maassa, vaikka toinen koirista jatkoi haukkumista hiukan vielä hallin puolellakin. Kun palasin ovelta lähemmäs Hessua, se laski hännän alas. Tässä vielä kaukaa otettu tärähtänyt kuvakin, mutta kyllä siitä juuri ja juuri tuon hännänkin erottaa. Hessu sai namipalkan, kun pysyi niin hienosti makuulla, eikä haukkunut tai rähissyt itse.  

hanta.jpg

Meillä siis jatkui edelleen rauhoittumistreenit. Hessuhan on hyvin kuulolla, kun tehdään aktiivisesti esim. jotain liikettä, mutta vaan oleminen on sille lähes mahdotonta. Tehtiin siis paljon kylkirentoutusta jne. Toisella kenttäpuoliskolla oli kovasti haukkuva ja örisevä koira (joka ei siis näkynyt meidän puolelle), joten kerran Hessu teki ryntäyksen meidän lähellä paikallaan olevaa koiraa kohden. Tajusi kyllä sitten, että eihän se ollutkaan se koira ja oli ihmeissään, mistä se ääni oikein tulee. Ärsyttävää, kun Hessun pitää tuolla tavalla reagoida kauempaakin tuleviin ääniin ja sitten olettaa, että se on lähin koira ja että rähinä on hänelle tarkoitettu. Onneksi ko. koira istui vain rauhassa ja katseli Hessua ihmeissään, Hessukin oli jotenkin tosi nolo sen jälkeen. Kun Hessu oli hetken ollut rauhallisemmin tehtiin putken kautta vauhdikkaita stoppeja (heitin pallon aina palkaksi). Sitten taas lisää rauhoittumista ja hengailua. Paikkamakuu tehtiin koko ryhmän kanssa ja siellä Hessu kyllä aina pysyy hyvin, vaikka vieressä oli suuri ihastus Peppi -narttu. Vakoilin piilosta ikkunan kautta, eikä Hessu tainnut kuin kerran haistella maata.

Loppuaikana Hessu sai hiukan hengailla Peppi -koiran kanssa (yleensä Hessulta olen kieltänyt minkäänlaiset kontaktit treenien aikana), mutta ajattelin, että Peppi sitä hiukan rentouttaisi. Tässä kuva kaveruksista.

kaverit.jpg

Kotona ollaan ruokailujen yhteydessä hiottu kaukoja pikkutarkasti. Nyt ne ovat jo 3 metrin päästä täydelliset :) Rauhassa vaan lisää välimatkaa ja tarkkana, ettei tule kertaakaan virhetta seiso - istu -vaihdon kanssa (Hessu nimittäin on vihdoinkin oppinut tekemään tämänkin vaihdon hyvällä tyylillä, ainakin läheltä). 

Täksi viikonlopuksi on Hessulla tiedossa enemmänkin keikkaa PiskiPaja -treenihallille. Tänään peräti 2 tunnin varaus australiankarjakoiraporukan kanssa. Hessulle on suunnitteilla RallyTokon alkeita, paikkamakuu + koirahäiriöharjoituksia, lisää häiriötreeniä ja ehkä merkin kiertotreeniä tai mihin ryhmään nyt sitten mennäänkään. Katsotaan vähän sen mukaan miten Hessu kykenee. Vielä mietin lähteekö Frodo -karjis mukaan (Frodo kun ei oikein kestä olla autossa pitää aikaa, kun siltä puutuu paikat, selkä ja takapää on melkoisen jäykät spondylooista johtuen, joten tykkää liikkua ja venytellä). Tässä parin vuoden takaa pari hauskaa talvista kuvaa meidän koiralaumasta :)

DSC00634.jpg

DSC00643.jpg

Huomenna aamulla on sitten vuorossa Sirken tokot. Taidetaan keskittyä jälleen isompiin liikkeisiin ruutuun sekä VOI:n tuleviin uusiin liikkeisiin ohjattuun noutoon ja seuraamiseen missä tehdään kaksi asennon vaihtoa (seiso, istu tai maahan).

Viime sunnuntaina alkoivat jälleen vakiratsitunnitkin. Menin ihanalla Eemeli -hepalla. Tehtiin perusjuttuja ja kiemurauran avulla asetuksia. Laukkatreeniä myös pienellä pääty-ympyrällä. Kivaa oli ja huomenna taas ratsastamaan :) Lihaksissa kyllä tuntui ratsastus taas parin viikon tauon jälkeen.  

Tässä vanha kuva Eemelistä ja minusta (voiko ratsastaja enää jäykemmältä näyttää...). Eemeli on kuitenkin tuossa valossa niin kauniin värinen. Uudessa maneesissa on samanlainen pohja, mitä tässä (kuvassa vielä keskeneräisessä) ulkokentässä. Pohja on kyllä erittäin miellyttävä ratsastaa. 

EE2%20pieni.jpg

Tälle viikolle en varannut meille Hessun kanssa paimennusta, pidettiin vähän miettimistaukoa. Täytyy kysellä, josko ensi viikoksi taas. Mukavaa viikonloppua lukijoille :)