Heti alkuun kuva Hebestä paikkamakuussa. Siellä se on keskimmäisenä ja  niin tarkkana :)

Tokoilemaan pääsi siis Hessu ja Frodo. Alkuun jälleen vajaa puolen tunnin veryttelevä kävelylenkki lähimaastossa (osittain oli kyllä hallienkin piha kuin luistelurata). Treenaamaan pääsi ensin siis Hessu.

Aloitettiin ihan perusasennolla ja reippaalla seuraamisella. Tällä kertaa pidin namin kädessä ja käden ihan vasemmassa jalassa kiinni. Todella hienosti mentiin, hyvät pysähdykset ja käännöksetkin. Tämän jälkeen ilman namia ihan vaan paria askelta (kontakti piti pysyä). Hessu tuntui jo heti alkuun oikein hyvältä ja tarkkaavaiselta (ei haukkunut, eikä edes roikkunut hihassa, kun otin noutokapulat esiin).

Seuraamisen jälkeen tokon alohyppyä, joka hyvin. Kahdella ekalla kerralla annoin hyppyyn myös käsiavun. Palkkasin jokaisella kerralla, kun olin hetken seissyt Hessun vieressä ja Hessu vielä seisoi. En nyt sitä istumista treenaa, kun sen kuitenkin osaa, mutta en halua sen rupeavan ennakoimaan (kuten olen onnistunut esim. Frodon opettamaan. Frodo ennakoi perusasentoa edelleen tosi herkästi...).

Onnistuneiden hyppyjen jälkeen ensin hyppynouto puukapulalla, tasamaanouto puukapulalla (niin, että kapula meidän välissä), hyppynouto metallikapulalla ja tasamaanouto metallikapulalla (niin, että kapula meidän välissä). Ihan loistavat :) Hessu oppi todella hienosti tuomaan noutokapulat suoraan sivulle ja samalla tuntui pureskelukin loppuneen (hyvä niin). Loistavien noutojen jälkeen parikertaa narupallon noutoa hyppyesteen yli ja taisi se Hebe juosta vielä itsekseenkin sen narupallon kanssa sitä estettä.

Sitten treenattiin liikkeestä seisomista (selkeät käsiavut mukana) ja yllättäen oikein hyvin Hessu pysähtyi seisomaan. Palasin koiran taakse ja siitä sivulle (etenin siis vain kolme askelta ensin seisomaan jäämisen jälkeen). Palkkasin molemmilla kerroilla, kun Hessu seisoi sivulla.

Sama juttu maahan menemisen kanssa, menipä sekin hienosti (ihme juttu, kun aina ollut niin vaikeaa). Palkkasin myös tässä liikkeessä siinä vaiheessa, kun Hessu makasi mun vieressä, eli ei perusasentoja.

Paikkamakuu taisi olla tässä välissä. Hebe keskellä, kuten alussa olevassa kuvassa näkyy. Ensin tehtiin pienellä etunamilla, sitten ilman (mutta lähti mun perään). Tämän jälkeen uudelleen etunamilla ja uudelleen ilman (nyt pysyi upeasti) ja vielä lopuksi niin, että käskin Hessun maahan ja vasta sitten laitoin pienen pienen namin etupalkaksi. Hyvin Hessu kestää sen taakse palaamisen. Kerran otin ainoastaan perusasentoon, muuten palkkasin maahan. Kyllä se rupeaa tuo paikalla makaaminenkin sujumaan. Täytyy ruveta nyt pidentämään aikaa (matka on jo ollut ihan kisamittanen välillä). Etunami pitäisi saada häivytettyä pois, mutta tarkoitus olisi sitä jatkossakin käyttää satunnaisesti.

Tehtiin lisää vielä pari luoksetuloa, nyt Hessu kestää jo tosi pitkänkin matkan. Hessu saikin sitten etsiskellä piilotettua "omaa" -kapulaa. Hyvin se nenä toimii, kun malttaa. Hessuhan tuo tämän aina minulle eteen, mutta muutin nyt senkin tuomisen sivulle ja hyvin meni. Kylläpä on paljon helpompaa, kun koira tokossa tulee suoraan sivulle ja myös tuo nouto- ja tunnarikapulat suoraan sivulle. Miksi en tätä ole ennen tajunnut. Tietty PK-puolen noudot ja luoksetulot tarvitsevat sitten eri käskyt, mutta sitä murehditaan sitten myöhemmin.

Hessu teki myös ensimmäistä kertaa pitkältä ruutuun juoksuja, minne heti vapautus lelulle. Vähitellen täytyy ruutukin tehdä tutuksi.

Lopuksi Hebellä oli hauskaa, se juoksi moneen kertaan agiputkea ja leikki narupallon kanssa :)

Frodo pääsi sitten treenaamaan. Ensin tehtiin hitaasti agin pujottelukeppejä pariin otteenseen, jotta saatiin selkää vetreytettyä. Sitten tehtiin vähän seuraamista ja istu-maahan-seiso vaihtoja niin, että Frodo oli mun vierellä. Luoksetulossa Frodo muisti hyvin seiso ja maahan (vaikka välillä menee käskyt sekaisin, kun omilla koirilla on hiukan eri käskyjä...). Ruutu kokonaisuudessaan ja osissa pariinkin kertaan (Frodo osaa). Kolmeen kertaan tunnari, joka ihan loistava (kyllä se näköjään muistuu vanhalla koiralla mieleen, minkä se on kerran oppinut, vaikka ei olla edes treenattu). Välillä aina pujoteltiin rauhallisesti niitä agikeppejä. Frodo sai myös rallittaa agiputkea. Hyppynoutoa ihan parilla lankulla puukapulalla. Frodo oli niiiiin hyvä :)

Lopuksi Frodokin leikki tennispallonarulelulla sekä Pepin kanssa :)

Olipa oikein hyvät treenit. Hessu oli ihan parhaassa vireessä, kun se oli aamupäivän saanut riehua Jekun ja Bertan kanssa. Pitäisi siis aina treenipäivinä väsyttää se aamupäivällä, jotta sen keskittyminen ja tekeminen olisi sitten treeneissä kohdillaan. Hankalaa, kun täytyy töissäkin käydä. Hyvä kuitenkin tietää, sitten jos joskus mennään kisoihin.