Sunnuntaina päivällä suunnistettiin Milon kanssa tottistreeneihin. Aloitettiin tasamaanoudolla. Alkuun hiukan pureskeli, mutta viimeisillä kerroilla ei. Pari kertaa yritti myös varastaa kapulalle ja jouduin tiukasti kieltämään. Noudot olivat vauhdikkaita ja iloisia. Viimeinen nouto saatiin hienosti ilman Milon ennenaikaista varastamisyritystä. Sain ohjeita ottaa noudon luovutuksia niin, että istun itse pallilla ja olen aivan rauhassa (ei saa kumartua koiraan päin). Jos pureskelee niin kämmenet kevyesti kuonon päälle ja alle ja rauhoitetaan.

Seuraavaksi otettiin sitten hyppynoutoa narulelulla. Otin pari lautaa pois metrisestä esteestä. Taas Milo yritti alkuun varastaa lähdössä, mutta käskytin takaisin. Kerran myös kiersi esteen mennessä. Hyppynoudot olivat muuten reippaita ja Milo tykkäsi kovasti. Seuraavalla kerralla laudat puoli metriä ennen ja jälkeen esteen, jotta saadaan parannettua Milon hyppytekniikkaa. Ensi kerralla otetaan myös noutokapula mukaan.

A-estettä tehtiin myös narulelun voimin. Lelu laitettiin aivan esteeseen kiinni toiselle puolelle ja sitten lähetys "kiipeä" ja kun Milo tuli alaspäin se malttoi jarruttaa lelulle eikä loikannut liian korkealta alas. Kertaalleen myös heittäen narulelu yli ja Milo kiipesi sen hakemaan ja hyvin kiipesi myös takaisin lelun kanssa. Hyppäsi kylläkin hirmu korkealta pois A -lta. Tässäkin esteessä kiinnitettävä tekniikkaan huomiota, jotta oppii tekemään oikein. A- ei ollut aivan jyrkkä vaan hiukan loivempi. Ensi kerralla voisi kokeilla myös tätä noutokapulan kanssa.

Eteenmenoa tehtiin pitkällä kentällä. Hyvin Milo lähti, mutta ei tajunnut että palkka oli tuolin päällä siellä kentän päässä :) Avustaja sitten heilutti lelua ja löytyihän se lopulta. Tehtiin myös lopuksi lyhyempi eteenmeno ja Milo eteni hyvin suoraan.

Paikallamakuussa Milo ei tällä kertaa meinannut pysyä laisinkaan vaan lähti hiippailemaan mun perään. Lopulta seisoin ihan vieressä kehuen ja namia syöttäen kahden koirakon treenien ajan. Pysyihän vihdoinkin. Nyt täytyy kiinnittää huomiota tuohon paikalla makaamiseen ja muistaa ampua joka treeneissä myös paikkamakuun aikana eikä aina vain seuraamisessa.