Aivan ihanaa tällainen Pääsiäisminiloma. On saanut nukkua pidempään ja muutenkin koko eilinen päivä tuli huilattua ja nautittua pitkästä koiralenkistä. 

kuonot.jpg

Maanantaisin ollaan edelleen käyty Hessun kanssa hallilla treenaamassa tässä yksi kuvakin parin viikon takaa, menossa paikalla istuminen (Hepsula siellä toinen vasemmalta). Hallilla olo on ollut nyt kastraation jälkeen Hessun kanssa helpompaa ja ollaan pystytty joka kerta treenaamaan irti. Jos on tullut vieraita koirakoita, olen ensin seurauttanut Hessua hihnassa koirakon ympärillä, jotta Hessu tottuu uuteen koiraan. Viime kerralla pois lähtiessä oli eteisessä Hessulle vieras räyhäävä koira joten annoin Hessulle narupallon "tutkisi" jolloin päästtiin tämän koirakon ohi. Pallo kyllä putosi Hessulta juuri koiran kohdalla, mutta Hessua kiinnosti pallo enemmän kuin koira. Joskin Hessu kyllä ärisi ja murisi sen pallonsa kanssa ja viskoi sitä puolelta toiselle (saipahan purettua jännityksensä siihen palloon). Niin ja yksi vieras kelpie -tyttö oli Hessusta pelottava, kun se tuijotti niin tiukasti, mutta siihen sitten tottui ja laitoin Hessun vielä sen viereen paikkamakuuseenkin :)

Treeneissä ollaan keskitytty isoihin liikkeisiin eli ruutuun ja luoksetuloon sekä hyppynoutoon ja noutoon. Paikkamakuu ollaan myös tehty joka kerta. Kaukot menee välillä lähes täydellisesti ja välillä taas eteneee roimasti. Tunnari tehtiin toissaviikolla hallilla liikkeenohjaajan kanssa ja meni ihan ok. Viime lauantaina oltiin myös toisen koirakaon kanssa ulkotreeneissä isolla nurmikkoalueella. Hyvin sujui sielläkin, eikä Hessu välittänyt tästä toisesta koirasta mitään (Hessulle vieras kastroitu uros).

Ollaan kyllä ihan liian vähän treenailtu tokoa, kun motivaatio on ollut minulla täysin hukassa. Päivittäin ollaan kyllä jatkettu pitkien ylimääräisten lenkkien tekoa ja se on kyllä kivaa ja rentouttavaa. Paitsi eilen, kun vastaan tuli fleksissä iso tumma lapinkoira, jolle Hessu ohitettaessa murisi minkä kerkesi. Lapinkoira vaan mennä jolkotteli ja katseli lopuksi ihan eri suuntaankin. Kun päästiin ohi Hessu lopetti heti, eikä ollut enää kiinnostunut koko koirasta. Hessun "inhokkeja" on jostain syystä aina ollut lapinkoirat ym. pitkäkarvaiset koirat (ja vielä sellaiset "sunnuntaikävelyllä" olevat koirat, toiset treenaavat koirat ja omistajan hallinnassa hyvin olevat koirat eivät jännitä Hessua). Harmi, että en päässyt ottamaan tuossa kohtaa yhtään etäisyyttä, että olisi päästy rennosti ohi. Kastraation vaikutusta lienee, että Hessu rentoutui välittömästi ohituksen jälkeen eikä haukkunut yhtään (ennen olisi riuhtonut ja haukkunut jo paljon ennen ja paljon jälkeenkin ohituksen). Tämän jälkeen tuli tosi kapealla hiekkatiellä vastaan kolme hevosta, joista yksi pelkäsi meitä ja hiukan loikki ja poikitti keskellä tietä. Hessu katseli hiljaa paikallaan häntää heiluttaen hevosia ja hevonenkin rauhoittui kun puhuin ratsastajille. Hessulla oli  naama ihan "hymyssä" se taitaa oikeasti tykätä hepoista paljon :) Jotain edistystäkin ollaan lenkeillä saavutettu ja nykyään ohitetaan remmi löysällä lähellä tietä olevan aidan takana räyhäävä belggariuros. Tämä koira sinkoilee aidan takana eestaas ja pitää kyllä kovaa möykkää. Hessu sen edelleen noteeraa ja jää välilä tuijottamaankin, mutta on ihan hiljaa ja itse löysää remmin. Tästä saa tietysti namia palkaksi. Myös ohi ajavat autot on nykyään Hessulle paljon helpompia, kunhan vaan muistan tätä ylläpitää ja aina välillä palkita hyvästä käytöksestä. 

Katsotaan josko päästään vielä yhteen tokon voi -kokeeseen vanhoilla säännöillä. Niin ja pitäisi kyllä sitten treenatakin!!

Ratsastamassa olen myös käynyt joka viikko ja viimeksi oli ratsuna Hessu -hevonen. Teemana avoväistö varsinkin laukassa, voi että tuntui hienolta, kun sain Hessun menemään kuten piti (edellisellä ratsastuskerralla kun Eemelin kanssa meinasi hevoselta mennä jalat solmuun, joka kerta kun yritettiin laukassa taivutella). Hessun kanssa onnistui myös vaihdot, eli avotaivutus säilyi siirryttäessa ravista laukkaan, laukasta raviin, käynnista raviin ja ravista käyntiin, niin hienoa :) Innostuin jo, jos vaikka osallistuisin Hessun kanssa oman seuran pienimuotoisiin koulukilpailuihin.