Eilen oltiinkin sitten yksin Heben kanssa omalla puolella (toisella kentällä toki frisbee -koirakot). Aloitettiin nettikurssiläksyillä eli ruudussa seisomasta maahan menoa. Laitoin purkin kannelle namit ruudun viereen, Hessun seisomaan ruutuun ja läheltä ruutua käsky "maahan" eikä Hebe EDENNYT YHTÄÄN :). Heti siitä vapautus nameille. Toistettiin 4 kertaa ja kaikki kerrat yhtä hienosti ja maahan meno jopa nopeutui kerta kerran jälkeen (harmi että en tajunnut tästä ottaa videota, olisi voinut verrata tuohon edelliseen videoon, missä ongelma pahimmillaan). Viimeisellä kerralla otin jopa 3 metriä lisää välimatkaa. Tämä rupesi toimimaan sen jälkeen, kun tajusin pihalla käyttää lumipalloa palkkana, sen kanssa menee tosi täpäkästi maahan ja aluksi palkkasin pelkästään etupään maahan menosta ja sitten pitikin jo mennä kokonaan. Tämä selvästi poisti sen eteenpäin pyrkimisen. Sitten vielä suoraan ruutuun lelulle lähetyksiä niin pitkältä, kun tilaa oli. Tehtiin myös läheltä ruutuun lähetyksiä ja jostain syystä jäi nyt kovin eteen, korjasi kyllä taakse jos odotin tai annoin uuden käskyn. Nyt pitää taas kiinnittää huomiota siihen, että ei karkaa ruutuun. Ihan loppuun tehtiin vielä uudelleen tuota ruudussa maahan menoa (nyt namit toisella puolella ruutua) ja toimi edelleen. 

Kierron kautta tehtiin myös mun lähelle maahan menoa ja seisomaan pysähtymistä. Seisomiset hyvät, mutta maahan menot hitaan puoleisia. Lisää treeniä maahan menoon kierron kautta. Suorassa luoksetulossa myös seisomaan pysähdyksiä sivupalkan kanssa, nämä ok. 

Sitten läksynä ollutta kaukojumppaa. Toisessa videossa otetaan istumista mukaan. Hiukan ne takajalat vielä "elävät" mutta aika kivasti jo menee läheltä ja isoilla avuilla. Kotona menee jo 5 metrin päästä ilman apuja sivupalkalla hienosti. Tässäpä ne videot:

https://vimeo.com/86168719

Tässä istumista mukana:

https://vimeo.com/86168718

Aina välillä Hessu sai tehdä kierron kautta frisbeetreeniä :) Hypyt puu- ja metallikapulalla ok, myös tasamaanouto ok. Seuraaminen ja peruuttaminenkin meni ihan kivasti. Paikkamakuun tein kertaalleen hallissa niin, että olin välillä piilossa, välillä heittelin sen narupalloa ja välillä juoksin ja hyppelehdin ympäri kenttää ;) Lopuksi tein vielä niin, että jätin Heben halliin ja menin itse ulos. Seuraavan tunnin treenaaja Laura hiukan häiriköi Hessua, hyvin pysyi. Eikä edes haistellut alustaa alun jälkeen. 

Tunnari on kyllä nyt TÄYSIN RIKKI :( Että ottaa päähän. Tänään aloitan aivan alusta Lauran tavalla opettaa tunnari, josko se toimisi paremmin. Miten voi olla, että täysin valmis liike ei toimi enää lainkaan. Ei kyllä millään jaksais, mutta ei auta muu. Pitäkäähän peukkuja, että tämä lähtisi nyt toimimaan. Täytyy hommata jostain lisää tunnarikapuloitakin. 

Ai niin tehtiin merkkiäkin ja se oli hyvä. Ihan loppuun juoksutin Heben lähkähdyksiin frisbeen kanssa. Hessukin oli taas oma itsensä ja haukkui hallin pihalla kaikki näkemänsä koirat. Kyllähän se lopetti, kun komensin, mutta silti tylsää...

Hyvää viikonloppua kaikille! Huomenna taas ratsastamaan :)