Otin ensin Frodon treenaamaan ja Milo sai seurata treeniä ulkotarhasta.

Frodo

Frodon treenaus taas kisatyyliin (vedin oikein lähtöviivan maahan), jotta osaan palata oikeaan kohtaan. Ensin seuraamista 50 askelta suoraan, täyskäännös, juoksua, hidasta, käännöksiä molempiin suuntiin ja pysähdyksiä ja lopulta perusasentoon lähtöviivalle. Tämä ensimmäinen seuraaminen oli oikein hyvä ja kehuin ja taputin palkaksi.

Sitten otin liikkeestä istu ja nyt seuraamisesta hävisi jo kontakti, tein kuitenkin liikkeen kisamaisesti loppuun ilman ylimääräisiä apuja. Itse istuminen oli erinomainen ja nopea. Kävelin vielä 30 askelta ja palasin koiran ohi ja sivulle. Palkaksi hillittyä taputusta.

Palattiin jälleen lähtöviivalle ja nyt liikkeestä seiso, seuraaminen huononi edelleen, mutta liikkeestä seiso jälleen erinomainen, tein liikkeen loppuun, kuten edellisen.

Taas lähtöviivalta liikkeelle ja liikkeestä maahanmeno, jos mahdollista seuraaminen huononi edelleen ja jäi istumaan. Palasin lähtöviivalle ja jälleen liikkeelle, Frodo haahuili ties minne (kuten kisassakin yleensä) ja sitten Frodon järkytykseksi tulikin pallo palkaksi ja taistelut. Hetki leikittiin ja otin narupallon pois. Palattiin lähtöviivalle ja Frodon seuraaminen parani välittömästi, se tuijotti mua herkeämättä, josko se pallo tulisikin taas ihan yllättäen, liikkeestä maahanmeno hienosti ja luoksetulo nopea. Palkkasin luoksetulosta pienellä lihanpalalla.

Sitten oli vuorossa eteenmeno. Frodon seuraaminen ennen eteenmenoa oli joka kerta hyvää, mutta ainakin kolme kertaa se lopetti etenemisen liian aikaisin ja rupesi etsimään palkkaa. Lopulta sitten neljännellä eteni ja löysi kongon. Leikittiin vähän ja sitten vietiin kongo vielä uudelleen palkaksi ja otettiin liike alusta. Seurasi oikein hyvin kontaktissa ja eteni nyt täysillä ja suoraan ja kongo palkaksi. Heittelin sille kongoa ja kävin sitten vaihtamassa koirat.

Milo

Ajattelin että Milo on varmaan ihan ylikierroksilla ja puhki, kun se koko Frodon treenin juoksi täysiä ympäri tarhaa ja haukkui.

Olin väärässä ja Milo oli erittäin hyvässä vireessä. Kun otin sen tarhasta se ihan tunki sivulle itse, että nyt mä seuraan :)

Ensin otin suoria seuraamispätkiä ja Milo meni ihan mahtavan hyvin (ja suorassa) palkaksi aina välillä narupallo ja pikku taistelut. Sitten otin seuraamista 15 askelta täyskäännös 15 askelta täyskäännös 15 askelta täyskäännös ja Milo OSASI ihan mahtavasti ja tiiviisti täyskäännöksen. Palkaksi taistelua ja pallottelua. Milon kontakti oli tänään erittäin hyvää.

Sitten otin kolme kertaa 15 askelta seuraamista ja liikkestä istu ja narupallo lensi heti kun peffa osui maahan ja kaikki kolme kertaa onnistui upeasti. Voin varmaan vähitellen ruveta pidentämään sitä aikaa, kun palkkaan, eli annan istua hetken.

Sitten paikalla makaaminen. Etenin 30 askeleen päähän ja seisoin selkä Miloon päin ja laskin viiteenkymmeneen, käännyin ja laskin kymmeneen. Palasin Milon ohi ja sitten sivulle ja palkkaus lihan paloilla maahan. Hienosti tämäkin.

Lopuksi eteenmeno. Seurasi hienossa kontaktissa viitisentoista askelta ja sitten lähetin eteen. Lähti vauhdilla ja hidasti, mutta JATKOI sitten ihan itse suoraan ja vapautin lelulle. Eli ensimmäistä kertaa, kun Milo ensimmäisellä lähetyksellä teki eteenmenon, kun esine oli viety valmiiksi eikä se voinut sitä nähdä.

Hyvä, hyvä, Milo oli oikein taitava tänään! Huomenna onkin Milon vuoro päästä hakuilemaan. Frodolla jatkan noita tottistreenejä kisatyyliin, missä palkka tulee yllättäen sellaisessa kohdassa missä Frodo luulee sen olevan mahdotonta. Joutuupahan pitämään minua tarkemmin silmällä :)