Tiistaina meillä oli Merin & Ryytin kanssa tunnin vuoro AgiMestassa. Hessun kanssa tehtiin ruutuun juoksuja pitkältä matkalta, hypyt puu- ja metalli sekä tasamaanoudot luoksetulon seisomista todella pitkältä matkalta sekä myös suoraa luoksetuloa. Kaukoja myös (läinnä läksyä m-s ja s-m), paikkamakuuta ja seuruuta. Pyörittiin myös häiriönä Ryytin ympärillä ja Ryyti vastaavasti meidän ympärillä, mutta koirat eivät reagoineet toisiinsa mitenkään. Hessu jopa makasi rauhassa ja hiljaa paikallaan, kun kävin Ryytin kanssa tekemässä noutojuttuja (ihme Hebe). Pylvään kierron kautta maahanmenoa mun lähellä, sekä myös ruudussa maahanmenoa sivupalkalla (meni hyvin). Tehtiin myös peruutusta, kasia ja jalkojen välissä seuraamista...Hebesta se on tosi kivaa. Pitäisköhän ruveta harrastamaan koiratanssia? Hessusta oli myös tosi siistiä, kun lähetin sen hakemaan noutokapulan, jonka jälkeen hyppy esteen yli, pylvään kierto ja narupallo multa palkaksi ;) Hessu ei ole pitkään aikaan ottanut häiriötä kanssatreenaajista (eniten häiriötä aiheuttaa tekonurmi, josta löytyy välillä lutkutettavia kohtia YÄK). AgiMestassa ei edes hauku tultaessa, vetää kyllä innoissaan. PiskiPajalla on kyllä enemmän kierroksilla ja haukkuu halliin mentäessä, mutta hiljenee heti käskystä. 

"Lauran -tunnaritreeniä" ollaan tehty päivittäin, paitsi ti ja eilen pe, kun oli hallivuorot. Tehdään siis vielä vain kotona rennolla mielellä. Yhden kerran meni täysin persiilleen, jolloin puhalsin pelin poikki ja pidettiin parin tunnin tauko. Toisella kerralla hienosti ja muina päivinä tosi hyvin. Tänään haen 50 kpl lisää uusia tunnarikapuloita, joten jatketaan treeniä. Rupean nyt laittamaan kapuloille isommat välimatkat ja jo vähän riviinkin niitä ja sitten vähentelen kapuloiden määrää. Hiljaa hyvä tulee...toivottavasti.

Eilen sitten PiskiPajalla tokot, treenikaverina Eeva ja valkoiset pojat.

WP_20140214_001-normal.jpg

Saatiin sopivasti uudet nettitokoläksyt ja lähdettiin niitä työstämään. Alkuun 25 metristä ruutuun lelulle juoksuja (juuri ja juuri saatiin niin pitkä matka, kun lähetin aivan seinästä kiinni). Nämähän on Hebestä tosi kivoja, tehtiin alkuun ehkä 4 kertaa ja pariin kertaan muutenkin treenien lomassa. Minun on muistettava jättää nyt toistaiseksi käsimerkki pois. Eipä se kyllä Hessuun vaikuttanut mitenkään. Tarkkana oltava, että annan "ruutu" käskyn vasta kun on rauhoittunut ja spotannut sen ruudun. Nämä siis hienosti, vauhdilla ja kivoja. 

Sitten oli läksynä kaukojuttuja. Hessullehan olen valinnut tavan, että takajalat pysyy paikallaan ja sitä on jo tosi paljon treenattukin, eli tässä meidän ei tarvitse lähteä mitenkään alusta. Päästiin siis heti vaiheeseen, missä treenataan läheltä seuraavanlaista sarjaa: M-I, I-S, S-I. Tätä vedetään nyt varman päälle ja todella vähitellen lisätään välimatkaa. Etupalkalla toimii jo aika pitkältäkin. Muistettava, että palkka AINOASTAAN täysin oikein tehdyistä vaihdoista. Tehtiin pariin otteeseen ja meni hyvin. 

Sitten metallinouto. Alkuun innostin Hebeä leikkimällä metallikapulan kanssa, toimi hyvin. Sitten pannasta kiinni ja innostamista, kapulan heitto, lisää innostamista ja vasta sitten pääsy noutamaan. Hebe oli innoissaan. Mulla oli vaan huono metallikapula mukana ja reunat osui Hebeä melkeen silmiin :( Tänään hommaan pienemmän ja kivemman metallikapulan. Sitten tehtiin alkutreeniä sille, että saan Hessun noutamaan kapulan niin, että ottaa sen suuhun vasta, kun on nenä minuun päin, eli kääntyy kapulan takana ja sitten kapula suuhun ja minulle. Pari kertaa saatiin uusilla ohjeilla tosi hienosti :) Vielä kuitenkin ihan läheltä. Kierron kautta meni jo pitkältä matkalta hienosti ja tehtiin myös vieraalla puukapulalla kierron kautta (YES). Loppupuolella tehtiin myös vieraalla metalli- ja puukapulalla hyppynoudot sekä tuota metallikapulan takaata ottamista. Tästä tulee vielä hyvä, kun saan nyt hommattua oikean kokoisen metallikapulan. Hävitin muuten myös oman puukapulan, eli sekin pitää ostaa uusi. 

Sitten ihan uusi läksy, eli alustan opettaminen Hessulle. Meillä tulee tähän käskysana "lätkä". Jätin siis Hessun istumaan, vein lätkän 5 metrin päähän ja sinnehän se meni "lätkälle" jo ensimmäisestä lähetyksestä alkaen :) Namin heitin palkaksi. Tehtiin aina treenien välissä ja aina onnistui. Hessu alkuun koski lätkää, mutta koska sitä tullaan käyttämään ruudussa, niin rupesin palkkaamaan vain siitä, että seisoo siinä lätkän luona (vähän kuin merkillä) ja ne menikin tosi hyvin. Läksy oli 15 metristä, joten vähitellen matkaa lisää. 

Tehtiin myös pelkkää merkkiä ja sen osaa jo noin 7 metristä hyvin, eli lisää vaan matkaa siihenkin. Paikkamakuussa treenattiin myös sitä irti siirtymistä. Eli lähdettiin peräkanaa koirat seuraten riviin ja käskystä maahan (Hessu mielellään lösähtää omatoimisesti maahan, joten saan olla tarkkana sen kanssa). Siirrytiin hallista kokonaan ulos (kolmas hlö toimi liikkurina). Hessulla ei muuta ongelmaa, kuin että se laittaa välillä pään maahan ja välillä nostaa ylös (teki varmaan 3 kertaa paikkamakuun aikana ja siitähän VOI-luokassa rapisee pisteitä). Pääasia kuitenkin, että pysyy muuten paikallaan. Olen pariin kertaan tehnyt niin, että laitan namit etutassujen eteen ja tällöin on pää pysynyt ylhäällä. Lopuksi piti pysyä perusasennossa, kun tuomari arvosteli (olen päättänyt pitää Hessun käskyn alla siihen asti, kun on siirrytty pois kehästä). Eli kuunneltiin arvostelut, sitten taas peräkanaa pois kehästä ja sitten vapautus ja palkka. Toimi tosi hyvin ja Hessu osaa jo odottaa, että palkka tuleekin vasta siellä reunalla eikä kehässä. Tämä oli hyvä treeni ja tätä lisää!!! Mahdollisimman monen ja vieraan koirakon kanssa. Aika pitää pidentä, sillä kokeessahan voi olla vaikka 7 koirakkoa, jolloin pitää odotella kaikkien arvostelut. Joskin siellä voi kyllä sitten puhua koiralle liikkeen loppumisen jälkeen, mutta ei saa koskea eikä kytkeä.