Taas on jäänyt treenejä kirjaamatta, tässä vähän päivitystä.

Frodon viime viikon tokotreeneissä otettin aluksi EVL:n paikallamakuu ja paikalla istuminen. Tehtiin ihan kisatyylisesti "liikkeenohjaajan" käskytyksellä. Frodolla molemmat liikkeet ihan mahtavat.

Sitten tahkosinkin Frodon kanssa ruutua. Otin ensin kisamatkan päästä ruutuun lähetystä niin, että vapautin heti lelulle kun oli ruudussa. Sitten otin lähempää ruutuun lähetystä ja käskyllä maahan ja vasta sitten heitin pallon palkaksi. Ensimmäisen tällaisen jälkeen, kun olin käskenyt Frodon maahan eteni se lähetyksestä ehkä matkan puoleen väliin meni maahan ja katsoi minua, että tätähän sä halusit (se on kyllä uskomaton ennakoimaan). Sitten otin taas pitkältä ruutuun lähetyksiä ja vapautusta pallolle ja pari lähempää lähetystä ja maahan ruutuun  ja vielä pitkältä lähetys lopuksi. Ehkä tämä liike saadaan vähitellen kuntoon. Frodon saa niin hyvin maahan, että käsken sen ruudussa suoraan maahan ilman, että se ensin seisoo. Otin myös erikseen ensimmäisen kerran niin, että jätin Frodon maahan makaamaan ja kiertelin lähellä ja kun oli menossa poispäin huusin seuraa ja heti kun Frodo ilmestyi sivulle oikeaan paikkaan palkkasin namilla. Eli treenaan tämän sivulletulon erikseen, jotta ei rupea sitäkin ruudusta ennakoimaan. Ruutu rupeaa jo tuntumaan ihan kivalta liikkeeltä eikä enää niin ylitsepääsemättömältä :)

Tunnareiden kanssa taas säädettiin ja Frodo toi väärän kapulan. Sain hyvän neuvon, että laitan vain yhden hajuttoman kapulan ja heitän siihen lähelle sen oman hajustetsun. Näin sainkin Frodon tuomaan sen oikean jopa hajuttomien kapuloiden takaa (yleensä on tuonut sen ensimmäisen). Näiden treenien jälkeen olenkin ottanut jokapäivä yhden pienen tunnatritreenin kotona. Ensin, että se joutuu etsimään nenällään heinikosta oman hajustetun kapulan ja sitten niin että on ollut yksi hajustamaton kapula ja olen heittänyt sen hajustetun siihen lähelle. Tätä tahkotaan nyt niin kauan, että tajuaa mitä se "oma" käsky oikein tarkoittaa. Täytyy vähän itsekin hillitä omaa etenemisintoa tässä liikkeessä.

Metallikapulan noudot menivät hienosti :) Siinä ei pitäisi olla ongelmaa, kuten myös hyppynoudot.

Luoksetuloa treenasin läpijuoksuna ja lopulta saatiin hyvä vauhtikin. Frodo kyllä osaa pysähtyä seisomaan ja maahan, mutta rupeaa ennakoimaan niin kovasti, että meidän kannattaa vaan treenata vauhtia suorilla luoksetuloilla.

Kaukokäskyissä Frodo tekin ensimmäistä kertaa ihan oma-aloitteisesti maasta istu ihan oikein, eli takajalat pysyivät paikallaan :)

Treenasin myös seuraamista vasemmalle, oikealle, taakse ja eteen paria askelta. Vasemmalle menee suhteellisen kivasti, mutta oikealle jää perusasentoon vinosti. Taakse muuten hyvin, mutta on sellaisessa puoli-istuvassa asennossa. Näitä ja täyskäännöksiä paikalla pitää treenata seuraavaksi.

Milon hakuilut oli sitten sunnuntaina. Pitkä ja vaativa rata Milolla, ukkoja neljä. Viimeisen ukon piti palkata suoraan, mutta rullailmasu tuli myös sille ukolle. Yksi oli umppari ja yksi täysin kääriytyneenä verkkoon. Milo eteni ja jaksoi hyvin ja yllättäen kaikki paitsi yksi rulla tulivat minulle ihan käteen asti. Ekalta ukolta Milo joutui hakemaan uuden rullan, kun ei ollut lähdössä näytölle vaan jäi mun luokse. Milon kanssa täytyy selvästi treenata sitä, että minä lähden juoksemaan narussa kiinni perässä, sillä se selvästi sitä ihmettelee. Oli kuitenkin parempi, kun vähän kiristin narusta ennen "näytä" käskyn antamista. Yhdelle ukolle päästin juoksemaan vapaasti ja se ilmasu olikin vauhdikkain. Umpparin kanssa ei ollut mitään ongelmia. Irtorullat sujuvat niin hyvin, että voisi vähitellen kokeilla kiintorullan kanssa. Ensi kerralla voisi ottaa ihan ilmasutreeninä yhden kiintorullailmasun lopuksi. Tyhjät olivat myös oikein hyvä ja niitä tuli melko paljonkin