Yllä kännykameralla otettu kuva Bolt -mainosjulisteesta leffateatterissa. Leffa olikin hauska kokemus, sillä en ole aikaisemmin katsonut 3D -leffoja. Välillä ihan hätkähti, kun tuntui että päälle tulevat....Yllättynyt Hyvin oli koiran, kissan, hamsterin ja pulujen ilmeet ja eleet saatu toden oloisiksi.

Eilen aamupäivällä olikin meillä Frodon maneesitreenit. Mun ryhmään ei pitänyt tulla ketään ja ajattelin treenata Frodon oman ryhmän ajalla. Paikalle ilmaantui kuitenkin yksi ahkera treenaaja, joten treenattiin yhdessä ja lisäksi maneesin toisessa päässä treenasi toinen tokoryhmä.

Ihan ensimmäiseksi tahkottiin Frodon kanssa ohjattua noutoa. Ensin pelkkä merkki, sitten merkki ja vasen nouto. Vasen puoli menikin hienosti. Samat jutut oikealle, mutta kahteen otteeseen Frodo oli ensin menossa hakemaan keskimmäistä kapulaa. Korjasi kyllä yhdestä käskystä ja loppuun saatiinkin oikein hyvä noutoja myös oikealta. Merkit olivat erittäin siistejä :) Innostin Frodoa, kun oli tulossa kapulan kanssa, joten saatiin palautuksetkin laukalla. Kyllä tuo ohjattu alkaa olemaan kasassa Hymy

Sitten ruutua. Ensin jälleen pelkkää merkkiä, sitten merkki ja ruutuun jossa lelu. Sitten merkki, ruutuun jossa ei lelua ja sinne seis ja maahan. Lähdin kävelemään kisamaisesti ja kiertelin siellä täällä ja kun olin aivan piokittain Frodoon nähden (oikea kylki Frodoon päin) kutsuin tänne. Loistavasti Frodo haki sen oikean seuraamiskohdan vasemmalla puolella. Sitten tehtiin ruutua toisesta suunnasta, joka olikin vaikea sillä ruudun ja merkin keskivälillä treenasi toinen koirakko noutoa. Elikä lähetys ensin merkille, sitten merkki ja ruutu jossa lelu. Hyvin meni merkiltä lähetykset sekä oikealle että vasemmalle. Hyvä, hyvä!

Sitten suoria luoksetuloja ja sain Frodoon vauhtia niin, että käskin sen maahan ja lähdin täysillä juoksemaan maneesin toiseen päähän heilutellen sen lelua. Sitten pysähdys ja käsky "tänne" ja Frodo tulikin lujaa ja sai vauhdissa palkan mun taakse. Näitä otettiin eri suuntiin.

Kaukojen maasta - istu ja maasta - seiso ylipitkältä matkalta ja vapautus taakse palkalle heti. Nämä menikin tosi reippaasti ja hienosti.

Välillä pientä seuraamista ja metallinouto jotka ok.

Tunnari taas vähän tökki, mutta lopuksi tehtiinkin siitä tosi kivaa, eli jätin Frodon istumaan ja vein iloisesti heitellen oman muiden kapuloiden joukkoon ja sitten Fodon viereen ja lupa hakea "oma". Frodo innostuikin ja haki innoissaan ja sai sekä lelu että nami palkkaa. Kisamaisesti kun tehtiin ihan aluksi niin hidasteli taas siellä kapuloilla ja katseli maisemia. Yritti tuoda väärää yms. Tämä lopussa tehty iloinen treeni olikin Frodosta kivaa ja sitä täytyy ottaa lisää ensi kerralla. Nyt vaan positiivisia juttuja tämän tunnarin kanssa.

Tein vielä kisamatkalta kaukosarjan ja Frodo pysyi ihan täysin paikoillaan ja teki tosi loistavasti. En kyllä ymmärrä miten se on nää kaukot oppinut, mutta hyvä niin ja toivottavasti menevät jatkossakin hienosti.

Lopuksi Frodon mielestä parasta eli pk-puolen eteen menoja koko maneesin pituudelta ja toisessa päässä valmiina lempi lelu. Voi että Frodo pinkoi innoissaan. Sitten peuhattiin vähän lumisella pellolla, jotta saatiin hiekat putsattua jaloista.

Eli muuten hienosti, mutta tunnariongelmia. Nyt niihin vaan iloisuutta mukaan ja Frodolle varmuutta, jotta maltaa rauhassa haistella ne kaikki läpi vaikka se oma olisi vasta siellä toisessa päässä...!