Alkuun kuitenkin kuva kolmen koplasta :) Hessu, Milo ja Frodo.

Milon kanssa aloitettiin luoksetulolla. Laitoin takapalkan ja ihan kylmiltään jätin käsimerkin kokonaan pois ja käskytin "seiso". Pysähtyi kuin seinään ja vapautin takapalkalle. Toistin tämän,  mikä myös ok. Tein sitten ilman takapalkkaa ja edelleen toimi. Loppuun vielä takapalkalla. Taidan nyt siirtyä ihan suoraan tähän suulliseen käskyyn. Äänen voimakkuutta onkin mahdollista sitten tarpeen mukaan säädellä siellä kisatilanteessa.

Yksi nouto ja palkkasin suoraan narupallolla mun taakse kun tuli, hienosti :)

Liikkeestä seisomiset tosi hienosti ja tällä kertaa myös suoraan. Huomasin, että jos en lopuksi käskekän "istu" vaan "sivu" niin Milo tulee paljon tiukemmin sivulle. Jos sanon "istu" se tavallaan istahtaa takajalkojen päälle taaksepäin ja tällöin perusasento on heti vino, jos se on jäänyt vinoon seisomaankin. Tätä täytyy treenata nyt  "sivu" käskyllä.

Hyppy pariin kertaan kokonaisuudessaan ja aivan loistava. Loppuun vielä kivaa hyppimistä narupalloa noutaen esteen yli.

Paikalla makaaminen hienosti. Minä olin piilossa ja muut ohjaajat näkyvillä. Tehtiin ihan lyhyt aika ja palkkasin runsaasti, kun Milo makasi maassa. Ensin syöttelin namia ja sitten vielä lelu.

Kaukoista vain yksi maasti - istu ja lelupallo Milon pään yli.

Sitten me vaan leikittiin ja pidettiin kivaa :) Ja jotta muistan harjoitella ahkerasti, niin seuraavaan TOKO -kisaan toukokuulle on jo ilmoittauduttu (iiks).

Frodo oli myös mukana. Alkuun otettiin Frodon kanssa seuraamista, vaihdeltiin tempoa normaalin ja hitaan kesken. Frodo kyllä tekee paljon suoremmat ja nopeammat perusasennot kuin Milo.

Frodon kanssa myös kolmeen kertaan edestakaisin pujoittelu täyspitkillä agikepeillä. Jarruttelin menoa namin kanssa. Frodo sai myös noutaa narupalloa matalan esteen yli hyppäämällä. Frodon kanssa tehtiin myös merkkiä eri suunnista ja eri välimatkoilla. EVL -kaukot olivat oikein hyvät. Pitää varmaan yrittää etsiä täältä treenipäiväkirjasta, että miten aloin Frodolle opettamaan seisomista. Milon kanssa pitäisi ruveta niitä voittaja -kaukoja treenaamaan myös.

Frodo oli vielä sen aikaa paikkamakuussa, kun liikuroin kahta muuta koirakkoa. Lopun aikaa Frodo saikin riekkua narupallonsa kanssa.

Hessun kanssa treenattiin maanantaina hiukan noutoa pihalla (yksi työkaveri sanoi, että hyvän noudon opettamsien kulta-aikaa on ennenkuin pentu täyttää 12 vkoa). Iski siis hätä, kun Hessu täyttää tänään 12 viikkoa. Ei vaan, kokeilin ihan uteliaisuuttani. Hienosti Hessu noutaa keppiä ja hanskoja. Jos ei suostu irrottamaan aarteestaan, niin riittää, että minä muutun aivan fleguksi, niin jo esine irtoaa. Pariin kertaan Hessu juoksi aarteensa kanssa ohi, mutta kun se tietysti halusi, että heitän uudestaan niin toi minulle. Taitava pieni koira.

Hessu osaa hienosti käskystä istua ja odottaa lupaa ruuan syömiseen. Napittaa minua kiinteästi silmiin ja "ole hyvä" käskyllä ryntää syömään. Maahanmenokin on mennyt eteenpäin. Alkuun Hessu ei millään ymmärtänyt, että mitä pitää tehdä, mutta nyt on jo selvästi sisäistänyt liikkeen tarkoituksen.

Lauantaina on Hessun ja sisarusten pentutapaaminen, jee! Tämän jälkeen mennään porukalla ensimmäisille rokotuksille. Hessu saikin eilen 15.3. madotuksen.