Voihan Hessu Hefner, ei kyllä koskaan ole yllätyksetöntä Heben kanssa kokeisiin osallistuminen. Viimeksi siis positiivinen yllätys ja luokkavoitto, tänään sitten toisinpäin. Ei siis yhtäkään liikettä, minkä Hessu olisi edes yrittänyt tehdä kuten siis oikeesti osaa. Tässäpä sitten seli-selit sekä numerot. Koe oli Espoossa ja tuomarina oli Carina Savander-Ranne. Odotusta tuli reilu tunti ylimääräistä, sillä tuomari oli myöhässä. Oli myös todella kuuma.

Ensimmäisenä paikkamakuu, josta 8 pistettä. Ihan sama kuin viime kokeessa, Hessu ennakoi maahanmenon, flirttaili jälleen häntää heiluttamalla vieruskaverille ja sitten painoi pään maahan. Yhtään ei liikkunut.

Seuraaminen taluttimetta, siitä 7 pistettä. Ei tehnyt ensimmäistä perusasentoa pysähtymisen yhteydessä ja muutenkin kontakti oli ties missä useaan otteeseen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6 pistettä. Enää ei voi hitaammin ja laiskemmin koira mennä maahan (kurkkasin olan yli kun olin varma että ei mennyt) ja siellähän se suoritti maahanmenoa kuin hidastetussa elokuvassa.

Luoksetulosta 8 pistettä. Nenäkosketus kun tuli sivulle, ja taisi ottaa pari ylimääräistä askelta pysähtymisen yhteydessä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 5 pistettä. Hessu ei seurannut lainkaan, jolkotteli vaan mun vierellä ilman kontaktia ja lähti juoksemaan lujempaa, niin että annoin uuden ja tiukan seuraa -käskyn. Palasi sivulle jäi kyllä seisomaan ja seisoi sitten paikallaan. Mutta siis todella surkea suoritus.

Noutaminen hikiset 6 pistettä. Siis ei oo todellista...Hessu lähtee noutoon (pysähtyy hetkeksi nuolemaan ja lutkuttamaan kenttää...yäk). Sitten jatkaa laukalla kapulalle (ottaa sen suuhun kuin hidastetussa filmissä). Takaisin tullessa taisi pysähtyä taas haistamaan sitä samaa lutkutuskohtaa ja sitten laukalla sivulle ja kapulan luovutus.

Kauko-ohjaus 7,5 pistettä. No se joka suuntaan pyörivä pää...TAAS jäi ensimmäinen käsky huomaamatta Hessulta ja piti antaa kaksoiskäsky ensimmäisessä istumisessa. Se tavallaan kääntää pään mua kohden vasta sillä ekalla käskyllä ja sitten se rupee hommiin. Muuten oli kyllä hyvät vaihdot.

Estehyppy 0 pistettä. Voi hyvät hyssykät, Hessu hyppää kyllä hyvin, mutta kun annan "istu" käskyn ravaa arvostelutelttaan..pysähtyy siihen reunalle ja tulee takaisinpäin, annan uuden käskyn. Istuu siis aivan vinoon (lähes sinne telttaan). Peli on jo menetetty joten, kun annan hyppy käskyn, näytän kädellä ja Hebe kaartaakin hypäten takaisin sivulle ja on tosi onnellisen näköinen.

Kokonaisvaikutus 6,5 pistettä. Ei tainnut tuomari tykätä meistä, ei puhunut mitään vaikka muille puhui paljonkin. Sanoi kyllä, kun mumisin, että hormonit ne vie Hessua narttujen hajuille, että se on sellainen hurmuri.

Yhteensä HUIMAT 125 pistettä ja 3. tulos.

Ei ihan jumbosija, mutta melkeen kuitenkin. Koirakoita oli 7 kpl. Hessun Myy sisko hienosti kakkostulos ja luokassa toinen :)