On kirjaamatta niin paljon treenejä, että muistankohan kaikkea. Nyt täytyy kyllä ryhdistäytyä. Juuri oli yhdessä opiskeluun liittyvässä keskustelutehtävässä puhetta treenien suunnittelusta ja treenipäiväkirjan pitämisestä (ja niiden tärkeydestä). Ai niin, eilen tuli Milon kisakirje (iiks). Avoimessa luokassa taisi olla 9 koirakkoa. Kovasti jo jännittää...

Viime sunnuntaina oli ratsastus ja menin Ellalla. Poikkeuksellisesti Ellalle laitettiin kuolaimet ja kumpparit. Alkuun oli melkoisen raskasta ja tahmeaa tuo meno, mutta laukkojen jälkeen meni kyllä hienosti :) Laukassa Ella veti kahteen otteeseen aikamoiset pukit (ekalla kerralla en osannut varautua ja toinen jalustinkin irtosi..). Toisella kerralla osasin jo varautua ;) Laukka saatiin kuitenkin näiden loikkien jälkeen pyörimään aivan superhienosti. Harvoin tällä hevosella olen päässyt näin ilmavaan ja hyvään laukkaan. Muutenkin tunti oli super kiva. Tunnin lopussa Ella tuntui jo ihan unelmahevoselle. Seuraavalle ratsastajalle otettiin kuolaimet ja kumpparit pois.

Maanantaina oli Milon hakutreenit ja oltiin aikamoisen haastavassa ja tiheässä metsikössä. Milo otettiin radalle viimeisenä. Radalla oli kaksi hämypiiloa pressuilla ja yksi pahvilaatikoista rakennettu hämyumpparipiilo. Milolle edelleen niitä suoria pistoja ja ukkoja oli 5, siirtyvinä. Niin ja irtorullailmaisu.

Ensin lähetys vasempaan etukulmaan. Milo lähti hyvin ja tarkisti ensin pressuhämypiilon ja sitten teki matalan piston ja kävi tsekkaamassa laatikkohämypiilon. Sitten uusi lähetys ja eteni kyllä, mutta ei ihan tarpeeksi syvälle. Kolmannella vai peräti neljännellä Milo lopulta paineli kauniisti suoraan hämypiiloa hipoen etukulmaan ja sieltä tuli hienosti minulle irtorulla käteen asti. Päästin liinan kanssa juoksemaan ukolle ja palkkana namit. Tämä piilo oli kyllä todella vaikeassa ja hankalassa paikassa eikä tuulikaan auttanut asiaa.

Sitten lähetys oikealle ja nyt Milo lähti hienosti ja paineli vauhdilla hämypiilon ohi etukulmaan, josta rulla hienosti. Milo pääsi jälleen juoksemaan liinan kanssa ukolle ja namipalkka.

Sitten lähetys vasemmalle (piilo oli kalliojyrkänteen ja tiheikön jälkeen metsässä). Hyvin Milo lähti, mutta teki ensimmäisen liian matalan. Kutsuin pois ja uusi lähetys. Seuraavalla hienosti ja rulla hyvin mulle. Kamalan ryteikön läpi näytölle (taisi vaatia useamman näyttökäskyn). Ukolla namit.

Oikealle lähetys ja tämä meni hienosti suoraan. Rulla tuli kauniisti. Minä juoksin näyttöliinassa kiinni myös ukolle ja ukolla nami palkka.

Sitten lähetys vasemmalle ja Milo teki kovasti töitä kunnes ukko löytyi. Suorapalkka taistellen. Milo olikin iloisen näköinen, kun kirmasi lelun kanssa keskilinjalle. Oli todella kuntoa vaativa treeni Milolle, mutta hyvin jaksoi. Suoria pistoja jatketaan edelleen ja irtorullilla. Kivat treenit!

Kotona ollaan Milon kanssa treenattu tokon hyppyä ja noutoa. Hyppyyn on tullut parannusta. Paikkamakuuta olen myös ottanut kotipihalla.

Frodo on ollut mukana kouluprojektissa, joten on päässyt treenailemaan myös :)

Torstaina käytiin Milon kanssa tokon vapaavuorotreeneissä. Alkuun tehtiin vähän seuraamista, noutoja, luoksetuloa ja kaukotkin kertaalleen. Sitten ryhmäpaikkamakuu. Koiria oli neljä ja Milo oli Vili tollerin ja Ruusa collien välissä. Ensimmäisellä kerralla jätin takapalkan ja tehtiin aloluokan mukaan, eli oltiin kaikki näkyvillä (noin 3-4 minuuttia). Palattiin koirien viereen ja vapautin Milon maasta takapalkalle. Tehtiin perään toinen paikkamakuu (käännyttiin vain toiseen suuntaan, muuten samat paikat). En jättänyt Milolle takapalkkaa ja kolme meistä ohjaajista meni piiloon. Milo pysyi hyvin paikallaan ja suorassa (oli kyllä ollut hiukan kaula pitkänä). Oltiin piilossa ihan lyhyt aika ja sitten palattiin koirien eteen, sivuille ja käskyllä perusasentoon. Milolle palkaksi lelu taakse. Hyvä treeni! Näin monen koiran kanssa ei ollakaan päästy pitkään aikaan treenaamaan ja vielä liikkeenohjaajakin. Ai niin liikkeenohjaaja pujotteli koirat tuossa ensimmäisessä paikkamakuussa, ei reagointia.

Tämän jälkeen vielä Milole luoksetulon pysäytystä. Kokeilin takapalkallakin, mutta se on kyllä niin iso houkutus, että Milo ei meinaa lähteä tulemaan laisinkaan. Loppuun vielä luoksetulo ja suoraan narupallon heitto Milon taakse. Milo pääsi vielä tekemään koko kentän pituisen eteenmenon ja kun kaikki muut olivat lähteneet juoksutin sen ihan läkähdyksiin ;) heittämällä sille narupalloa kentän toiseen päähän. Voi että Milo tykkäsi ;)

Eilen töiden jälkeen tehtiin Milon kanssa kotipihalla tokoa. AVO -hyppy ensin niin, että esteen toiselle puolelle nami. Sitten lähetys "hyppy" ja heti kun Milo on syönyt namin käsky "istu" ja sitten "tänne" käskyllä takaisin. Hienosti meni pariin kertaan ja sitten lopuksi vihdoinkin aivan loistava liike kokonaisuudessaan ilman namia!!! Saataispa onnistumaan kisassakin.

Nouto meni myös eilen hyvin, ihmeellistä! Joka tapauksessa ei edes yrittänyt karata kapulalle ja luovutukset tuli hyvin eteen ja ISTUEN, yes! Sitten vielä luoksetuloa ensin helpottaen heittämällä pallo heti ja kertaalleen pelkällä käsimerkillä ilman palloa ja Milo pysähtyi hienosti (jee). Loppuun vielä helpotettuna. Olipa hyvät ja onnistuneet treenit! Niin ja olinkin tarkkaan suunnitellut ne paperilla etukäteen :)

Frodon kanssa jatkettiin sitten kouluprojektia ja kyllä se vanhakin koira oppii ja pariin kertaan huomasin jo toivottua tuosta :) Eköhän tämä rupea parin seuraavan treenin jälkeen onnistumaan. Sitten pitäisi jatkaa seuraavaan tehtävään.