Eilen taas iltasella molemmat koiruudet kyytiin ja treenaamaan. Oltiinkin aivan uudessa paikassa, jossa häiriönä paljon vieraiden koirien hajuja ym.

Milo ensin BH -treeniin ja parina meillä Nona & Masi. Tuomarina meille vieras mieshenkilö, joka ensin tarkasti sirut, sitten kopeloi koirat vanhaan malliin ja sitten ilmottauduttiin. Olipas hyvä treenata nämäkin ihan kisatyyliin ja vieraassa paikassa.

Milo meni ensin paikallamakuuseen. Nona & Masi tekivät BH-liikkeet muuten, mutta seuraaminen vain kertaalleen. Kenttä oli kapea nurmikenttä, mutta pituutta riittikin sitten parin kentän verran. Milo pysyi yllättävän hyvin, kun toista koiraa palkattiin liikkeiden välissä pallolla, niin Milo oli kyllä kaula pitkällä ja vaihtoi maatessa toiselle kankullekin, mutta pysyi kuin pysyikin paikallaan. Myöskään toisen koirakon luoksetulo ei saanut Miloa liikahtamaan. Palkkasin Milon maahan namilla. Hyvä Milo ;)

Sitten olikin meidän vuoro. Paikallamakuussa olevasta Masista ei Milo välittänyt mitään. Aloitettiin irti seuraamisella, täyskäännös, juoksua 10 askelta, hidasta 10 askelta, henkilöryhmä (joka oli tällä kertaa haravoiva henkilö, heh). Ihan ok Milo seurasi ja malttoi pitää hyvän kontaktin, mutta edelleen hiukan poikittaa.

Sitten liikkeestä istuminen, joka ok siihen asti, mutta kun etenin 30 askelta ja jäin sinne seisomaan, niin Milohan päätti, että tämä onkin luoksetulo.... Ei kun alusta uudelleen ja nyt meni liike kokonaisuudessaan loistavasti. Milon seuraaminen liikkeen yhteydessä oli myös hyvää.

Sitten siitä jatkaen liikkeestä maahan meno, luoksetulo TÄYSILLÄ, varmistin suoran eteen tulon niin, että nami oli näkyvissä. Sivulle Milo siirtyi vasta toisella käskyllä.

Tein vielä läheltä suoraan eteen luoksetuloja monta ja namilla avustaen edestä sivulle siirtymisiä.

Lopuksi Milon kanssa taisteluleikkiä palkaksi.

Sitten mentiin vielä molemmat koirakot tuomarin arvosteltaviksi, niin ja tietysti meille taputettiinkin kovasti. Eipä ollut Milo moksiskaan taputuksista. Milo jaksoi maata rentona maassa arvostelujen ajan.

Tässä yhteenveto treenattavaista asioista ennen Milon BH -koetta:

- suoraan eteen tulo luoksetulossa (tulee niin lujaa, että pyrkii suoraan sivulle tai menee ohi)

- edestä sivulle siirtymistä (tekee siirtyessään ihmeellisen loikan eikä yleensä päädy oikeaan kohtaan sivulle, saattaa jäädä jopa seisomaan)

- vahvistettava että liikkeestä istumisen ja maahanmenon jälkeen Milo myös pysyy siellä, kunnes muuta pyydetään

Frodon kanssa aloitettiin tokon paikalla istumisella. Joka ei sitten onnistunut laisinkaan. Jankattiin pitkään, mutta heti kun hävisin näkyvistä Frodo lösähti maahan. Lopulta vain kävin piilossa ja tulin heti palkkaamaan ja kehumaan sekä kiertelin ympärillä välillä palkaten ja kehuen. Tosi tylsää, mitenkäs tämän nyt sitten saa korjattua Yllättynyt harmittaa hurjasti :((

Tämän jälkeen huomasinkin sitten, että Frodo ontuu :( Otettiin vielä yksi kaukokäskytreeni pitkältä matkalta maasta - istu - maahan - istu ja palkka.

Sitten Frodo olikin Miskan hierottavana kentän laidalla, kun toimin Nonalle liikkeenohjaajana. Frodo kyllä nautti silmät kiinni ja röhnötti kyljellään. Jotain ihmeitä se Miska Frodolle tekikin, sillä sen jälkeen ei enään ontunut. Ei ontunut tänään aamullakaan. Nyt on kuitenkin Frodo ainakin viikon kevyellä liikunnalla. Voihan se olla, että lihaksetkin on jumissa, kun olivat reilun viikon hoidossa ja nyt ovat sitten tämän viikon painaneet Milon kanssa täysillä ja maanantaina oli heti rankat treenitkin ja uivat pitkään.

Hieronnan yhteydessä löytyi Frodosta punkki, joten tänään aamulla saivat jälleen sekä Frodo että Milo Frontlinet niskaan.