Eilen illalla oli sitten Frodon hakutreenit. Frodolle oli hiukan avoluokan rataa pidempi rata ja ukot aivan etukulmissa ja aivan takakulmissa ja suoralla palkalla. Kiintorulla kaulassa.

Ensin lähetin oikeaan etukulmaan, Frodo lähti hienosti ja olikin pian ukolla. Ukko oli tiheän risukon takana Palkkana nakkeja. Palasi kylläkin keskilinjalle omia jälkiään. Hyvä kuitenkin.

Sitten lähetin vasempaan etukulmaan. Eteni todella hyvin etureunaa pitkin. Pysähtyi lähes viidessäkympissä katsomaan ihan vieressä olevan lammasaitauksen takana seisovia lampaita. En ehtinyt huutaa kuin "Fro" ja jatkoi heti reippaasti maalimiehen etsintää. Ei välittänyt "kaivonrengasumpparista" joka oli tyhjänä vaan jatkoi suoraan sen ohi ukolle. Palkkana nakkia. Palasi hienosti keskilinjalle reilusti eteenpäin. Hyvin meni.

Sitten lähetin oikealle tyhjälle, ei uponnut ja palasi mun luo. En hyväksynyt vaan lähetin samasta kohtaa uudestaan. Nyt upposi hyvin ja teki hyvän tyhjän (palkaksi nakki). Sitten lähetin vasemmalle ja upposi hyvin, mutta palasi kiintorullan kanssa eli vale. Minä en noteerannut, muut keskilinjalla sanoivat "hyi" ja Frodo tiputti rullan. Jatkoin taas oikealle puolelle, missä taas "hämäysumppari". Milo tutkikin tätä hämäysumpparia todella pitkään ja lopulta jatkoi takareunaa pitkin aluetta eteenpäin. Huutelin ja palasi lähes 200 metrissä keskilinjalle ja tullessaan nappasi kiinnon suuhun. Minä en taaskaan noteerannut ja muut sanoivat "Hyi". Pudotti rullan. Nyt lähetin taas samalle oikealle puolelle ja Frodo teki tyhjän ilman valetta, siitä kehut ja nakki. Lähetin jälleen tälle puolelle, ei uponnut hyvin ja kutsuin pois. Lähetin samasta kohdasta uudelleen ja nyt upposi ja löysi ukon. Tulivat taistellen keskilinjalle. Maalimies kertoi, että Frodo oli tullut lähelle (niin ettei ollut vielä nähnyt maalimiestä mutta haistanut kyllä). Oli ottanut kiintorullan, mutta ruvennutkin haistelemaan tarkemmin ja pudottanut rullan ja painellut maalimiehelle. Tämä oli hyvä, että malttoi mennä tarkastamaan ja saikin suoran palkan.

Sitten palattiin keskilinjaa taaksepäin ja lähetin vasemmalle puolelle, missä hämäyksenä "yksiö" umppari. Frodo  palasikin rullan kanssa eli vale. Muut sanoivat taas "Hyi" ja minä en noteerannut. Laitoin vain uudelleen. Nyt tekikin hyvän tyhjän, mutta ei ihan edennyt ukolle asti. Tästä taas minulta nakki ja kehut. Nyt Frodo hiukan piristyi, etenin hiukan ja lähetin uudelleen. Kaartoi taas vasemmalle valtavan ryteikön läpi, mutta korjasi viidessäkympissä hienosti oikealle ja ylitti suuren ojan. Lopulta takakulmasta löytyikin maalimies ja nami maksalihahyytelöt ;)

Kun Frodo palasi keskilinjalle leikitin sitä taistellen ja lelua heitellen alueen alkupäähän. Frodo oli kyllä puhki. Todettiin, että Frodolla väsyminen ei johdu fyysisestä kunnosta vaan selvästi sen pää ei kestä pitkiä pätkiä tyhjiä ja silloin se rupeaa rauhoittelemaan sekä itseään että minua noilla valeilla. Aloluokan rata ei tuota mitään ongelmia, mutta avoluokan 200 metrissä saattaa tulla jo niin monta tyhjää peräkkäin, että Frodo rupeaa tekemään valeita. Ollaan kyllä harjoiteltukin suhteellisen lyhyitä ratoja pitkään. Nyt yritetään tehdä näitä pidempiä ennen talvea, sillä silloin tulee taas pakosti lyhkäsempiä treenejä.

Frodolle on auttanut tuo, että minä en reagoi valeisiin mitenkään vaan muut kieltävät (ei kovasti, riittää suht. hiljainen "Hyi"). Jos minä reagoin esim. paheksumalla valetta, rupeaa Frodo vaan lepyttelemään minua eikä jatkamisesta tule mitään.

Seuraavaksi Frodolle tosi helppo ja innostava treeni. Suunniteltiin, että otetaan kaksi ukkoa umppareiden lähelle ja suoralla palkalla. Ilmasut voisi sitten ottaa irtorullilla ihan erikseen.