Olipas rankka loppuviikko töissä lomien jälkeen, jäänyt tämä blogikin päivittämättä. Maanantaina oli siis taas omatoimihallitokot. Hessu ehti jo autosta hypätessä hiukan haukkua pihalla olevalle koiralle, mutta komensin sen välittömästi auton takana tiukasti sivulle ja siitä palkaksi narupallo. Palloa se sitten puri äristen ja öristen, kun mentiin halliin. Sellaisten koirien kohdalla, kenelle olisi halunnut räyhätä tiukensi selvästi otettaan, mutta purki sen kiihtymyksensä kuitenkin siihen palloon. Ärinä ja örinä hiukan kasvoi ja ote oli tiukempi. Päästiinpähän kuitenkin halliin ilman hallitsemattomasti raivovaa koiraa...tuo "tutti" on kuitenkin muillekin miellyttävämpi vaihtoehto. Olen myös vihdoin saanut Hessulle opetettua, että "jätä" -käskyllä se aina irrottaa pallosta (ennen ei  ollut toivoakaan). 

Keskityttiin sitten jälleen siihen rauhoittumiseen ja hallissa olemiseen. Voi että se on Hessulle vaikeaa vaan olla rauhassa ja tekemättä mitään, sillä ei tahdo hermo kestää lainkaan. Rupeaa vinkumaan ja haukkumaan minulle. Laitoin sen sitten paikkamakuuseen ja vasta kun oli hiljaa tehtiin seuraamista tms. Halliin tuloja tehtiin myös pariin otteeseen, on se jännä, että se ensimmäinen tulokerta on aina ihan hirveä ja sitten ei enää mitään. Treenailtiin siis seuraamista remmissä (haettiin häiriöitä muista). Tunnari taidettiin tehdä myös pariin kertaan ihan läheltä. Välillä jätin Hessun makaamaan toiseen päähän hallia (liina oli kiinni seinässä) ja lähdin hallista pois. Samaan aikaan halliin tuli ja lähti tuttuja ja vieraampia koirakoita mm. ne kaksi joille jokin viikko sitten Hebe nosti valtaisat raivarit. Yksin paikkamakuussa ollessaan oli kuitenkin kilttinä ja pienen pienenä paikallaan, vaikka toiset koirat haukkuivatkin välillä. Metallikapulan kanssa myös seuraamista ja hyppyjä ja pari A-ta. Selvästi on ote noilla treeneillä parantunut. Uusissa säännöissä taisi olla hyppynouto metallilla eikä puukapula noutoa lainkaan VOI:ssa. Tehtiin myös pitkästä aikaa peruuttamista ja nyt peruuttaa jo hienosti minusta pois päin, vaikka olen itse paikallani. Kaukot myös kertaalleen takapalkalla (hienot).  Ihan lopussa vasta Hessu sai tehdä irti suoraa luoksetuloa ja kertaalleen takapalkalla ja stopeilla (oli muuten tosi hieno). Narupallo palkaksi ja sen kanssa rauhassa autoon. Kävin ostamassa koirille laatikollisen raakaruokapötköjäkin, kun unohdin työmatkalla. Hieno mahdollisuus, että voi tuolta treenipaikastakin ostaa :)

Niin, meillä oli Hessun kanssa tokokoepaikkakin viikolla. Kokeeseen ei kuitenkaan päästy, kun MINÄ, joka aina olen tarkka kaikista papereista, huomasin liian myöhään, että Hessun rokotukset menivät juuri ennen koetta vanhoiksi. Onneksi kuitenkin katsoin (sillä olin täysin varma, että menevät vasta helmikuussa), nyt saivat sitten toisen koirakon viime tipassa tilalle, enkä minä turhaan ajanut paikalle (tietty maksut menetin). Niin noloa!!! Tästä lähtien ihan varmasti tarkastan jo viikkoa ennen rokotukset. Nyt on kuitenkin Hessulle jo haettuna uudet rokotukset (saikin kaikki kennelyskärokotetta myöten). Ensimmäistä kertaa Hessulle annettiin kaikki rokotukset samassa piikissä (tämä on lääkärin mukaan mahdollista, jos käytetään tietyn saman lääkkeen valmistajan lääkkeitä). Muussa tapauksessa tarvitaan useampi piikki. Nyt siis kuitenkin rokotukset voimassa aina vuoteen 2018 asti! Hessukin vietti rokotuksen jälkeen pari rauhallisempaa päivää. Rokotuksista kun tultiin olikin tosi puhki ja nukkui koko illan. 

Loukkasin eilen selkänikin, alaselkä oli niin kipeä, että hyvä kun pystyin kävelemään. Nyt aamulla kuitenkin relaksanttien ja buranan jälkeen on olo suht. normaali ja aikomuksena suunnata tänään Hessun kanssa paimentamaan. Huomenna olisi myös ratsastusta pitkästä aikaa. 

Huomasin juuri, että blogin historia on tuosta oikeasta reunasta kadonnut (näkyy vain pari vuotta). Jos kuitenkin ottaa tekstien jälkeen aina "vanhemmat tekstit" löytyvät ne sieltä. Tosi hankalaa kyllä, kun kyseessä on kuitenkin monia vuosia. Toivottavasti asia korjaantuu pian.