Tarkoituksena oli mennä toisen koirakon kanssa kentälle tekemään ihan kunnolla tottista. Kentällä oli kuitenkin tuttu treeniporukka treenaamassa, joten meni suunnitelmat uusiksi.

Kentällä ohjaaja vei ensiksi Frodon taistelulelun eteenmenopaikkaan valmiiksi ilman, että Frodo edes huomasi. Otin ensin Frodolle tasamaanoudon kilon kapulalla. Meni hienosti, mutta ravasi takaisin. Hyväksyin kuitenkin, mutta täytyy muistaa seuraavaksi kun sitä treenaan laittaa pallo mun taakse ja vapauttaa tuonnin jälkeen suoraan pallolle. Tänään sai kuitenkin palkaksi pelkät kehut. Sitten otin hyppyestenoudon, meni oikein hyvin. Takaisin tullessa taisi hipaista estettä, palkaksi taas pelkät kehut. Lopuksi A-estenouto, ei huomautettavaa ja tästäkin palkaksi pelkät kehut. Näiden jälkeen otin eteenmenon. Seurautin 12 askelta ja sitten eteen ja vapautus lelulle. Sitten taisteltiin. Noudoissa kapulan luovutuksissa "kiusasin" Frodoa niin, että kun se istui kapula suussa mun edessä paijailin sen päätä, koskin kapulan päihin, paijailin taas päätä ja vasta pitkän ajan kuluttua kun pidin päistä kiinni sanoin "irti". Näillä tempuilla olen saanut pitämään kapulaa jo melko tiukasti.

Sitten oli valmiiksi tallattu esineruutu ja yksi esine (suht. vaikea ruutu, vieraiden tallaama ja vieraiden esineet). Lähetin Frodon ja se löysi esineen nopeasti. Esine oli nahkainen pieni läpyskä ja se roikkui Frodon suussa niin höllästi että putosi maahan, kun oli sitä luovuttamssa, korjasi itse ja nosti esineen. Palkaksi riehuntaa lelun kanssa. Esineruutua ei pitänyt ottaa enempää, mutta toinen koira oli tuomassa tätä samaa esinettä ja kierteli se suussa pitkin ruutua ja pudotti esineen niin, että se hävisi. Kävellen ei sitä löytynyt, joten Frodo apuun. Frodo lähti innoissaan ja teki todella tarkkaa ja hyvää työtä. Joutui etsimään jonkun aikaa, mutta lopulta löysi ja tälläkertaa läpyskä pysyi tiukasti suussa luovutuksenkin. Taas leikittiin palkaksi. Hyvä treeni!

Huilitauon jälkeen pyysin meidän omaa hakuryhmäläistä Frodolle ilmasutreeniin avustajaksi (ko. henkilö on hyvä taistelemaan Frodon kanssa). Frodolla ei kiintorullaa, ilmasu siis irtorullalla.  Ukko laitettiin ehkä 15 metriin metsään ja lähetin Frodon kävelytien yli. Lähti täysillä ja toi rullan todella kauniisti suoraan eteeni. Frodo sai pitää rullaa edessä suhteellisen pitkään ja vasta sitten sanoin irti ja otin rullan. Sitten liina kiinni ja Frodo näytölle. Taistelut olivatkin sitten tosi hyvät ja Frodohan ei olisi tietysti millään malttanut lopettaa. En ottanut useampaa ilmaisua, kun tämä meni niin nappiin. Hyvä pieni ilmasutreeni tämäkin.

Tulipa sitten treenattua vähän joka osiota  ;) Frodo oli oikein innokas tekemään töitä.