Tänään oli sitten Frodon viimeiset maneesitokot.

Aloiteltiin merkki -treenillä, sitten eri suunnista merkki + ruutu (lelu ruudussa valmiina). Kerran ruutu kokonaisuudessaan (muuten hyvin, mutta ruutu oli hiukan hukassa ja sain sen sinne keskelle vasta kolmannella käskyllä). Otettiinkin pitkään ihan pelkkää ruudun keskiosan löytymistreeniä. Oli kyllä melkoisen hukassa koko ruutu. Ruutua siis läheltä ja pitkältä eri suunnista ja lopulta sitten piiiiitkältä suoraan lelulle.

Kaukojen maasta - istu + heti vapautus takapalkalle ylipitkältä matkalta ja maasta - seiso + heti vapautus takapalkalle samaten. Nämä menivätkin tosi loistavasti. Myös kaukosajra meni suhteellisen kivasti (pitkä sarja).

Luoksetulossa oli seisomaan pysähdys myös alkuun hukassa, mutta parin toiston jälkeen meni hienosti koko luoksetuloliike seisomisineen ja maahanmenoineen :) Lopuksi suora luoksetulo ja täysillä!

Ohjattu nouto ensin merkkiä ja sitten merkki + oikea, meinasi mennä keskimmäiselle kapulalle mutta "ei" riitti ja haki sitten oikean. Vasen sujui oikein hyvin vaikka ruutu oli aivan vieressä.

Tunnaria liikkurin avustuksella. Ensimmäisellä kerralla nosti hiukan väärää ja toi sitten oikean. Toisella kerralla meni hienosti ja lopetettiin siihen kehujen ja palkan kanssa.

Lopuksi lelun kanssa riehumista pitkin maneesia. Ollaan tehty taas päivittäin tosi pitkät metsälenkit ja tänään aamulla oli lunta ihan mielettömästi ja Frodolla taisi vielä aamulenkki painaa jaloissa (kuten myös minulla), sillä oli hiukan väsyneen oloinen Frodo -boy treeneissä. Innostui kyllä sitten valtavasti, kun saatiin Katilta aivan ihana narulelu (kiitos vielä tätäkin kautta Katille).

Frodo oli valittu Suomen Australiankarjakoirat ry:n Vuoden Tokokarjis 2008 -kisassa jaetulle toiselle sijalle CoolHymy

Tokotreenit jatkuvat ilmeisesti huhtikuun lopulla ulkokentällä, kunhan lumet vaan sulavat.