On se vaan pimeellä ja sateella ihanaa, kun on lämmin treenihalli smiley
Eilen oltiin siis Hessun kanssa treenaamassa. Kun odoteltiin oman vuoron alkua (Hessu oli autossa) tehtiin pihalla yhdelle koiralle paukkutreeniä ja ammuttiin pariin kertaan (n. 50 metrin päässä). Hessu laittoi pään kallelleen ja kuunteli tarkasti ja kun otin autosta ulos heti ampumisen jälkeen oli häntä pystyssä ja normaali itsensä.  Hyvä, että ei ollut mitään pelkoreaktioita paukkuja kohtaan. Olenkohan mä jotenkin hysteerinen noiden paukkujen kanssa sad

Oltiin kahdestaan treenaamassa, kun toinen treenikaveri oli sairastunut ja toinen ei päässyt. Toisella kentänpuoliskolla RallyToko -treenit.

Hessu tuntui jo heti alussa tosi hyvältä (kun tultiin halliin haukkui kyllä pari kertaa, mutta uskoi kun sanoin, että nyt riitti). Ainahan se hiljenee, kun ruvetaan hommiin. Alkuun noutoa. Kokonaisliikkeet hyvät, mutta otin myös niitä pelkkiä tuonteja (kapula meidän välissä), kun halusin vähän viilailla luovutuksia. Ihan kivasti edelleen tuo noutoliike hallinnassa :)

Sitten agiputken avulla kolmisen kertaan stoppi (pelkkä suullinen käsky ja odotin jonkin aikaa ja sitten nami tai tennispallon heitto palkaksi Hessun taakse tai sitten Hebe otti kopin). Tähän väliin sitten suoralla matkalla luoksetulostoppia ja voi vitsi kuinka hienosti :) Palkka samalla tavalla eli heittämällä. Tehtiin jonkin aikaa vuoron perään agiputkella ja suoralla (suoralla lisäilin välimatkaakin ihan reippaasti ja hienosti meni). Väliin tein myös sivulle asti luoksetulon (eikä mitään ennakointia havaittavissa). Vielä treenataan tuota pysähdystä erikseen jonkin aikaa ja vasta sitten lisätään se liikkeen loppuosa eli sivulle tulo.

AVO-hypyssä tuottaa tuskaa se istuminen, eli tarvii siihen useamman käskyn, koska Heben mielestä siellä pitää seistä (sitähän me pitkään treenattiin...). Kävin esteen yli aina palkitsemassa namilla kun istui siellä. Täytyy nyt lisäksi treenata sitä pelkkää istumista, jotta saadaan se rutiiniksi, toimii sitten paremmin siellä esteen toisellakin puolella. Hessu siis hyppää hyvin (istuu vasta toisella "istu" käskyllä ja paluuhyppy sivulle on hieno). Nyt siis istumatreeniä matkan päässä, luulen että myös kaukojen treenaus auttaa tätä asiaa.

Seuraaminen oli minusta tosi hienoa Hessu tuntui palkkaantuvan ihan vaan siitä että sai seurata (jes). Hiukan jouduin puuttumaan, kun välillä edisti. Käännökset ym. hienot. Tehtiin pitkiä pätkiä ilman palkkaa ja vasta lopussa palkaksi narupallo :) Kiinnitin erityishuomiota mun vasempaan käteen ja nyt ainakin heilui rentona sivulla.

Erillisenä tehtiin seisomistreeniä eli jätin Hessun seisomaan ja kiertelin sitä ympäriinsä, eikä varvaskaan saanut liikahtaa. Paljon parempi, ei tainnut liikkua kertaakaan. Kokonaan tehtäessä liikkeestä seisominen pysyi myös nyt hyvin, vaikka palasin pitkälle Heben taakse ja vasta sieltä sivulle :) Tämä on tainnut nyt mennä perille Hebelle :) Liikkeestä maahanmenossa ei mitään ongelmaa. Jossain vaiheessa vahvistin maahanmenoa juosten selkä edellä ja Hessu juoksi mukana ja käsky "maahan" ja heti nami lensi Heben etujalkojen väliin. Näitä tehtiin monta. Että olen onnellinen tuosta maahanmenosta, siitä ei ole pitää aikaa, kun se ei mennyt maahan laisinkaan.

Tunnaritreeniäkin tehtiin välillä, eli Hessu etsi kentän reunoille piilotettua "omaa", hyvin löysi. Yhdellä kerralla siirteli hirveällä kolinalla esteitä edestä, että pääsi hakemaan sen oman....tietty toiselta puolelta olisi päässyt ihan helposti ;)

Kaukot metrin välimatkalla hienosti :) Ilman namihoukuttelua käskyllä ja käsiavulla. Jee...ehkä tämäkin liike tästä. Ollaan nykyään tehty aamuruualla paikkamakuu ja iltaruualla kaukot.

Hessu sai myös tehdä pariin otteeseen hyppynoudon, joka hieno. Tämä selvästi parantaa Heben otetta kapulasta, eikä se ehdi yhtään pureskelemaan.

Paikkamakuussa Hebe yksin (onneksi edes viereisen kentän koirat haukkuivat), olin näkyvillä sekä etupalkka ja aika huimat 4 minuuttia. Täytyy nyt totuttaa tuohon neljään, niin avo-kokeen 3 minsaa on sitten ihan helppo, heh. Toisessa paikkamakuussa myös etupalkka ja minä kävin kolmeen otteeseen myös piilossa. Hyvin pysyi ja painoi päänkin maahan :)

Lopuksi leikkimistä ja riehumista narupallon kanssa ja aina välillähän Hessu sai palkaksi mennä agiputken tai a-esteen. 40 minuttia treeniä ja sitten tuntui hyvältä lopettaa, Hessu oli edelleen intona...ekä edes väsynyt! Ens kerralla täytyy kyllä ottaa toinen koira mukaan, nytkin jäi 20 minsaa ajasta käyttämättä.