Alkuun kuva koirajengistä viime viikonlopulta (jokaisella oma lelu).

Eilen taas kaarihalleille tokoilemaan Milon ja Hessun kanssa. Juoksutin Frodoa, Miloa ja Hessua ensin kotipihalla, jotta saisivat hiukan energiaansa purettua. Kyllä ne juoksivatkin, mutta silti olivat jotenkin tosi energisellä päällä.

Hallilla taas ensin pikku lenkki ja sitten treenailemaan. Meitä oli tällä kertaa kolme koirakkoa.

Milon kanssa otettiin heti alkuun nouto puukapulalla ja sitten hyppynoutoa puu- ja metallikapulalla. Loppuun vielä pari tasamaanoutoa metallilla. Tasamaanoudoissa Milo pariinkin kertaan käänty katsomaan, että joko mä kaivan narupalloa esille. Nyt täytyy treenata jonkin aikaa ilman tätä palkkaa tai muuten meidän metallinoudosta tulee sellainen, että Milo lähtee täysillä, pysähtyy ja katsoo mua ja jatkaa täysillä hakemaan notokapulan. Hyppynoudot ja tasamaanoudot muuten hyvät.

Luoksetuloa treenasin vain kerran (kun viimeksi hinkattiin sitä niin paljon) eli takapalkka, käskystä "seiso" ja vapautus takapalkalle.

Tunnistusnoutoa niin, että ensin kahteen kertaan pelkän "oman" etsimistä ja sitten oman hakemista muiden kapuloiden keskeltä. Hyvin Milo kyllä osaa jo, joskin se ensimmäisellä kerralla haisteli todella "voimakkaasti" kapuloita, painaen nenän niihin kiinni, mutta pääasia, että tulee se oikea :)

Iso musta "Mörkö" -niminen koira on uusi meidän treeniryhmässä ja harjoiteltiin sitten Milon kanssa seuraamista, istumista ja maahanmenoa ihan Mörön lähettyvillä. Miloa nimittäin selvästi jännitti tämä koiruus. Mörköä ei kyllä Milo kiinnostanut lainkaan.

Sitten tehtiin Milon kassa hiukan kaukoja, ekalla kerralla tuli istu - seiso puoli askelta eteenpäin. Tein sitten niin, että Milo vaihtoi käskystä asentoja mun vasemmalla sivulla (tällöin ei koskaan etene lainkaan). Tämän jälkeen saatiin onnistunut vaihto pitkältäkin matkalta ja lopetettiin siihen.

Ruutuun seisomaan ja makaamaan, lelulla ja ilman. Nämä ok, vaikka Mörkö treenaili vieressä ;)

Liikkeestä istuminen ja maahanmeno ekalla kerralla hienostia (ja Milo jäi jopa suoraan...yes).

Seuraamisessa keskityttiin vasemmalle, oikealla ja taakse seuraamisiin aina pari askelta kerralla. Lopussa Milo sai maata yksin hallin toisessa päässä, kun juttelin muiden treenaajien kanssa. Milo oli poikkeuksellisen väsynyt tämän puolen tunnin treenin jälkeen, se taisi käydä alussa niin kierroksilla.

Kun lähdin vaihtamaan koiraa, niin hallin oven takana olikin kaksi koirakkoa, jota sekä Milo, että minä säikähdettiin ihan mielettömästi ja Milohan nosti kovan rähinän. Rauhoittui kyllä sitten 3 metrin päässä ja luopui hienosti (remmi löysällä) näille koirille räyhäämsiestä.

Hebe -mies ;) kävikin vielä suuremmilla kierroksilla. Haukkui kaikille, kun mentiin halliin, mutta hiljeni heti, kun haettiin treenikassista noutokapula. Tehtiin hyppynoutoa useampaan kertaan. Alkuun Hessu kiihtyi niin, että roikkui mun hihassa, mutta rauhoittui, kun huomasi, että mitään ei tapahdu, jos ei irrota. Hyppynoudot olivat tosi vauhdikkaita ja kapulakin sai alkuun kyytiä. Kolme viimeistä oli hienoja, en vaatinut sen kummempaa luovutusta istuen ym. Nätisti kyllä luovutti. Tämän jälkeen mentiin tuolin kanssa treenaamaan erikseen sitä luovutusta ja pitämistä sekä puu- että metallikapulalla. Hienosti Hessu toi myös metallikapulan, kun heitin sen sille ja hyvä sekä tiivis luovutus :)

Sitten tehtiin Eetun ja ohjaajan kanssa paikkamakuu (Mörkö lähti tässä vaiheessa). Yllättäen Hebe oli todella kuuliainen. Oltiin 3 metrin päässä Eetu -koirasta ja laitoin kaksi namia Hessulle etupalkaksi. Hessu meni ekasta käskystä maahan (ja suoraan...wau). Pysyi hienosti, vaikka etenin yli kentän keskivälin. Eetun omistaja meni piiloon. Ulkona oli tosi kova tuuli ja hallin nurkat paukkuivat, tälläisesta äänestä Eetu nousi ja lähti hipsimään. Minä olin juuri tällöin Hessun vieressä ja vapautin sen nameille. Toisella kerralla Hessu teki yhtä hienosti ja etenin vielä pidemmälle. Oltiin hetki ja palattiin Eetun omistajan kanssa yhtä matkaa koirien taa ja sivulle. Kolmannella kerralla en laittanut namia, mutta Hessu meni todella hienosti maahan (ilman etupalkkaa...mahtavaa). Olin vain hetken ja palasin Hessun sivulle ja palkkasin maahan. Voi, josko tämä rupeaisi vihdoinkin toimimaan :) En kyllä olisi ikinä uskonut, että Hessu malttaakin sitten näin hyvin, vaikka kävi aika kieroksilla alkuun.

Sitten tehtiin luoksetuloa pariin otteeseen ja jo yli kisamitankin. Tämän se osaa :) Todella kaunis ja tiivis suoraan sivulle tulo. Kertaalleen tein myös niin, että palasinkin Hessun sivulle ja palkkasin siihen.

Pariin kertaan Hessu sai myös etsiä piilotettua "omaa" kapulaa. Hyvin se sieltä löytyy, vaikka välillä ei Hessu malttaisi keskittyä nenähommaan. Pakkohan se sitten on, kun kapulaa ei silmillä löydä :) Tähän haetaan kuitenkin vielä paljon varmuutta, ennenkuin lisätää muut kapulat. Luovutukset oli muuten yllättävän hyvät ilman puremista.

Seuraamista ja käännöksiä tehtiin myös ihan pieninä pätkinä. Muistin juuri, että taas unohdin treenata niitä liikkeestä seiso ja maahan liikkeitä. Ei ihme, että se ei niitä osaa (heh).

Lopussa kuitenkin Hessu sai taas täysillä juosta narupallonsa perässä ja riehua sydämensä kyllyydestä. Eetu se vaan katseli vierestä, on kyllä aika jännä juttu, että Hessu ei lähde Eetun lelun perään (vaikka se heitettiin meidän ohi, kun tehtiin seuraamista). Mutta myöskään Eetu ei lähde Hessun lelun perään, vaikka heitin sen vahingossa ihan Eetun nenän alle. Taitavat olla herrasmiehiä :)

Oli taas hyvä mieli treenien jälkeen, vaikka se lähteminen pimeään ja myrskyävään iltaan oli tosi hankalaa. Oli muutan aivan ihanat Jouluvalot jo lähes joka talossa matkalla treenihalleille. Niistä tuli hyvä mieli :) Tänään laitetaan meilläkin uudet Jouluvalot ulos!