Kuvassa Hessu odottaa omaa vuoroaan Ninan tokoihin :)

reenit-normal.jpg

Maanantaina oli jälleen vuorossa Ninan tokotreenit. Häiriönä meillä oli samalla kentällä treenaavat kahvakuulailijat. Hessu niitä välillä vähän katseli ihmeissään, mutta muuten ei niihin reagoinut. Hessun kanssa meillä oli ohjelmassa seuraavat liikkeet:

Liikkeestä istuminen = istuminen oli nyt hyvä ja nopea, minun on muistettava kuunnella liikkeenohjaajan käskyjä (nyt lähdin jo ennen lupaa kohden koiraa...).

Ruutu = voi että, kun ruutu löytyy nyt hienosti ja laukalla :) Hessu vaan ennakoi pariin otteeseen seisomasta makaamisen. Tehtiin sitten pariin otteeseen niin, että kun pysähtyi annoin vielä varmudueksi uuden "seiso" käskyn jos vähänkin näytti siltä, että menisi maahan. Menin palkkaamaan sinne ruutuun, kun seisoi siellä. Viimeinen oli hieno, laukalla suoraan ruutuun jäi heti käskystä seisomaan ja minun "vapaa" käskyllä Nina heitt Hessun "röhköpossun" ruutuun palkaksi. Nyt pitäisi tehdä erikseen ruutuun vauhtijuoksuja, sitä että seisoo ruudussa ja menee vasta käskystä maahan sekä vielä sitä ruudussa pysymistä, kunnes kutsun seuraamaan.

Seuraaminen = Oli normi Hessua, kontakti pysyi hyvin, mutta edisti. Nyt tehokuuri perusasentoon! En hyväksy yhtään vinoa tai edessä olevaa perusasentoa ja kun käsken uudelleen, en anna mitään apuja suullisen käskyn lisäksi. Hessun on osattava perusasennon korjaaminen ihan itse. Pari kertaa Hessu joutui käskystä korjaamaan ja sitten kun meinasi sivuaskelien jälkeen  jäädä vinoon, korjasi oikeaan kohtaan ilman käskyäkin (hyvä Hessu :) Seuraamisen edistämsieen ei nyt puututa, mutta perusasento täytyy olla oikea, kun se saadaan kuntoon se vaikuttanee myös seuraamisen paikkaan jonkin verran.

Tunnari = Nina teki meillä "jännittävän" erilaisen tunnarin, eli tunnarikapulat laitettiin rappusille eri  kohtiin ja Hessun piti menneä noutamaan nurmikon ja kävelytien yli. Juuri kun Hessu oli hommissa kulki ihmisiäkin ihan lähellä. Hessu meni hienosti kapuloille ja haisteli huolellisesti, siirtyi seuraavalle rappuselle, kun ensimmäiseltä ei omaa löytynyt. Sitten löysi oman ja toi täysillä laukalla takaisin. Selvästi oli Hessusta vähän jännää, kun oma kapula pyöri niin villisti suussa. Hienosti kuitenkin ja Hebe iloisella mielellä  :)

Luoksetulo = Pureuduttiin taas tähän meidän seisomisongelmaan (etenee ennen pysähdystä). "Seis" ja heti perään "vapaa" takapalkalle käskyillä pysähtyy tosi täpäkästi. Tehtiin myös niin, että jätin takapalkan, kutsuin Hessua ja vasta aivan minun edessäni ilman liikeapuja vain käskyt "seis" ja "vapaa". Näitä täytyy nyt treenata, jotta Hessu ei sitten kokeissa ihmettele, kun olen liikkumatta kuin patsas. Muistettava käydä myös välillä palkkamassa luoksetulon maahan menoa, eli kun makaa maassa. Muuten jää välillä jäkittämään myös sitä maahan menoa takapalkan takia.

Hessu oli todella innokas tokoilija  ja oli kiva treenifiilis :)

Hessu sai  peruutuspaikan tokokokeisiin (nyt täytyy taas ruveta oikeesti treenaamaan) ja seuraava paimennusaikakin on varattu. Ainakin 5 kertaa nyt mennään, kun ostin 5 kerran kortin  :)

Odotan myös kovasti 3 päivän ratsastusreissua Muhuun :) Siellä on ratsastusta ensimmäisenä päivänä 2 h, toisena 5 h ja kolmantena taas 2 h. Olen myös varannut hieronnan keskimmäiselle päivälle. Oi ihanuutta :)