Frodo se odotteli pihalla pöydällä pimeään asti, että tultiin Milon kanssa treeneistä :) Ennen treeniselostusta kuitenkin kaksi kuvaa Milon Kessu -pennusta, joka kävi meitä tänään ilahduttamassa. Tässä ekassa kuvassa Kessua kovasti nauratti :)

Kessu on kyllä iso ja erittäin ystävällinen otus

Milon tottis treenit oli Talissa ja mentiin paikalle ajoissa. Tehtiin reilu puolen tunnin lenkki ennen treenejä lämmittelyksi. Raviradalla oli ravit menossa ja välillä kantautui kova musiikki ja ravikuulutukset, mutta eipä ne meitä häirinneet. Lenkillä tuli jos minkälaista koiraa vastaa ja Milo ohitti ihan nätisti, vähän piti haistella ilmaa ohitusten jälkeen, mutta muuten ok.

Treenit aloitettiin paikkamakuulla takapalkan kera. Etenin 30 askeleen päähän ja hetken kerkesin olemaan, kun Milo lähti hiippailemaan mua kohden (ja mä kun luulin, että paikallamakuu oli saatu taas kuntoon...). No Nona tuli mua onneksi opastamaan ja tehtiin niin, että Milo jätettiin takapalkan kanssa paikallamakuuseen ja minä jäin ihan kuuden metrin päähän ja poikittain Miloon. Hetki odoteltiin ja sitten vapautus takapalkalle. Leikittiin lelun kanssa ja taas uusiksi. Kerran Milo karkasi takapalkalle, mutta otin siltä lelun rauhassa pois suusta ja uudelleen. Tehtiin noin viisi - kuusi kertaa ja hiukan välillä pidennettiin aikaa ja nämä loput menivätkin hyvin. Nyt vaan täytyy helpottaa tätä treeniä tarpeeksi, jotta saadaan Milon olo jälleen mukavaksi ja rauhalliseksi, jotta malttaa sielä pysyä. Jostain syystä nyt nurmikkokentät aiheuttavat tätä ongelmaa ja hiekkakentällä on pysynyt paikkamakuussa. No nyt kuitenkin työstetään tätä pk-paikkamakuuta rauhassa helpottaen ja tekemällä se mukavaksi ja tokon paikkamakuuta jatketaan entiseen malliin, koska se on sujunut hyvin.

Sitten tehtiin kapulan kanssa estenouto matalalla esteellä. Hienosti meni, mutta Miska huomasi että hätiköin kapulan ottamisen kanssa. Lisättiin esteeseen pari lautaa ja tehtiin uudelleen. Nyt otin kapulan tarkoituksella erittäin hitaasti ja siirsin sen rauhassa oikealle sivulle oikeaan käteen kuten kisoissa ja sitten rauhassa namit Milolle palkaksi. Tosi hyvin. Sitten lisättiin taas pari lautaa ja uudelleen. Pidensin kylläkin koiran lähetysmatkaa, jotta Milo saa paremmin vauhdin korkealle esteelle. Oikein hyvin koko liike loppuun saakka ja minäkin osasin rauhassa ottaa kapulan. Ihan metrinen ei tainnut este vielä olla, mutta tosi hyvällä mallilla tämä liike :) Jos säät sallii, niin ensi kerralla koitetaan metristä.

Sitten A -este (kisaestettä vielä loivempi). Ensin tehtiin niin, että avustaja näytti esteen toiselta puolelta lelun ja valutti sen aivan esteen taakse kiinni. Minä lähetin sitten Milon, joka menikin innokkaasti ja vauhdilla ja hyvin jarrutti lelulle eikä hypännyt korkealta. Tulin kehumaan Miloa esteen toiselle puolelle ja Milosta oli niin kiva liike, että itsenäisesti kiipesi vielä takaisinkin lelu suussa ;) Sitten tehtiin liike niin, että heitin lelun ja Milo kiipesi ja haki lelun ja kiipesi takaisin ja palkaksi leikkiä lelun kanssa. Lopuksi vielä tällä loivalla esteellä kapulan kanssa liike kisamaisesti ja erittäin hienosti Milo sen teki. Ensi kerralla tehdään jo jyrkällä esteellä kertaalleen yli, niin että lelu jätetään esteen toisellle puolelle ihan esteeseen kiinni, jotta Milo ei loikkaa liian korkealta ja sitten kokonaisuudessaan tehdään liikettä loivemmalla esteellä. Tämäkin liike on tosi hyvällä mallilla.

Sitten tehtiin takapalkalla liikkeestä seisominen, joka aivan loistavasti ja kun olin palannut Milon viereen, vapautin takapalkalle. Hyvä Milo!

Liikkeestä maahan sitten ei meinannut onnata millään...lopulta sain onnistumaan takapalkalla ja ilman takapalkkaa. Kerran myös maasta luoksetulo ja palkka eteen.

Lelu vietiin sitten kentän toiseen päähän eteenmenoa varten. Alkuun Milo yritti edistää paljonkin seuraamisessa, mutta otettiin aina välillä sitten seuraamista taaksepäin. Parin peruutuksen jälkeen pysyi jo oikeassa kohdassa ja sitten käsky "eteen". Milo meni aivan täysillä. Sitten Milo saikin juosta lelun kanssa loppuveryttelyksi ympäri kenttää.

Nyt siis pk-tottiksessa treeniä tarvitsee paikallaolo ja muut liikkeet alkaa ollakin hanskassa. On se kyllä jännä juttu, että Milon varma liike paikallamakuu onkin nyt sitten se epävarmin liike...no tällastahan se on koirien kanssa. Treeniä vaan lisää.