Tänään treenailtiin vähän Hessun kanssa kotipihalla. Ensin puisen kapulan luovutuksia niin, että istuin tuolilla. Heitin kapulan, jonka Hessu haki vauhdilla ja hyvä luovutus. Pitää jo tiukasti pidemmänkin ajan. Tämän jälkeen metallin pitoa ja sitten heitin metallikapulan sille pitkälle ja niin se vaan vauhdilla nouti myös metallikapulan ja hyvä luovutus. WAU, mikään mun aikaisempi koira ei ole kyllä alle vuoden ikäisenä osannut metallinoutoa.

Sitten treenattiin vauhtiseuraamista, eli liikuin vauhdikkaasti ja satunnaisesti, kun Hessu oli hyvällä kohdalla, sai se nyrkistä pienen namin. Hyvin meni ja Hessu oli kuin liimattu mun vierellä ;)

Paikkamakuu pitkällä matkalla ja - ajalla (namit Hessun edessä maassa). Tämä todella hyvin ja kerrankin makasi todella suorassa. Nyt meillä on namien häivytysprosessi menossa, joten perään vielä sellainen, että laitoin Hessun maahan ja etenin vain kahden askeleen verran sen eteen ja olin hetken. Sitten palasin sen taakse, mistä vierelle ja nami palkaksi. Hyvin pysyi tässäkin. Vaikeinta on saada Hessu maahan ilman etupalkkaa (menee tietty namin avulla, mutta ilman sitä tosi nihkeästi). Nyt ollaan kyllä ruokakupin avulla saatu maahan menoon vähän potkua. Ruokakuppi Hessun eteen ja iloinen käsky "maahan" ja heti kun menee niin vapautus syömään. Joten eiköhän tämä tästä.

Loppuun vielä luoksetulotreeniä. Tein nelisen kertaa niin, että jätin Hessun istumaan ja etenin noin 7 metrin päähän. Seisoin siellä hetken ja palasin Hessun sivulle ja nami palkaksi. Pysyi tosi hyvin. Viidennellä kerralla annoin "tänne" käskyn ja Hessu tuli tosi vauhdilla ja tiiviisti suoraan sivulle ja namipalkka.

Muuta ei sitten treenailtu tällä kertaa.