Juuri ennen Joulua alkaneen kamalan flunssan jälkeen pääsin vihdoinkin eilen ratsastamaan  Sää oli kyllä aivan kamala eikä ulkokenttäkään ollut missään kovin hyvässä ratsastuskunnossa. Tunti oli kuitenkin erittäin hyvä! Keskityimme aivan perusasioihin eli omaan istuntaan. Käytiin ihan yksitellen läpi jalat, kädet, pää ja muukin vartalo, jotta varmasti olivat oikeassa kohdassa. Mietittiin myös tarkkaan mitä osaa jalasta käytetään missäkin asiassa ja mihin kohtaan hevosta esimerkiksi polvesta alaspäin pitäisi jalan osua.

Harjoiteltiin myös hevosten pysäyttämistä tasajaloin. Piti osata tunnustella siellä selässä istumalla, että oliko hevosen jalat tasan ja jos eivät niin mikä jalka oli missäkin. Sitten se vaikein osuus, kun piti osata pyytää hevosta siirtämään esimerkiksi oikeaa takajalkaa puoli senttiä eteenpäin jne. jotta jalat saatiin tasan.

Oli kyllä hyvä muistutella mieliin ihan perusasioita. Kuljettiin koko tunti lähinnä käyntiä, mutta hiki tuli kuitenkin...

Koirien kanssa on ulkoiltu ja tehty lumitöitä. Miloa on juoksutettu paljon hangessa, se kun on aivan hullu lumipallojen perään. Frodo on saanut liikkua omaan tahtiin ja kyllä sekin välillä käy kahlailemassa, vaikka pääasiassa kulkeekin tallattuja polkuja.