Tänään sitten aamulla ajelimme Hessun kanssa ihka ensimmäisiin yhteisiin VOI -luokan kokeisiimme. Koe oli Kirkkonummella KKK -hallilla. Minusta erittäin mukava ja rauhallinen paikka (Hessu ei ollut koskaan siellä käynyt). Hessu oli rauhallinen (paitsi autossa aina jäi joksikin aikaa haukkumaan, kun jätin sen sinne). Hiljeni kyllä sitten hetken kuluttua ja kävi makaamaan, kun ei enää nähnyt minua. 

1. Paikkamakuu = 10

Ensimmäisenä oli paikkamakuu, mitä jännitin eniten. Ohjaajat menivät ulko-ovesta ulos piiloon. Hessu oli ryhmän viimeinen ja tuomarin tarkastuksen jälkeen oli kyllä tosi reippaana lähdössä muiden perään. Jouduin jopa taputtamaan käsiä kerran ja komentamaan tiukasti, että sain sen takaisin sivulle. Loppumatka paikkamakuupaikalle mentiinkin sitten puolijuoksua, koska silloin Hessu pitää huomion hyvin minussa. Itse paikkamakuu meni ok, ei ennkoinut tai lösähtänyt maahan. Tuomari mainitsi, että oli pysynyt hyvin paikallaan, mutta pyörittänyt välillä häntää ympyränä. Vieressä olikin bortsuneito, joten sitä varmasti liehitteli. 

2. Tunnistusnouto = 10

Tämänhän Hepsula osaa nyt hienosti :) Ei edes pureskellut. Rauhassa koskematta haisteli läpi ja sitten toi oman. Tuomari vielä mainitsi, että hyvin varmisti oman.

3. Kauko-ohjaus = 6

Vaihdot hyvät ja nopeat, mutta pisteet menivät etenemisestä. Tähän täytyy jotain kehittää...

4. Istuminen seuraamisen yhteydessä = 0

Höh, tämä taitaa olla näistä VOI -liikkeistä se mikä aina (yleensä) onnistuu. Nyt sain Hessun istumaan vasta kolmannella käskyllä + käsimerkillä.

5. Seuraaminen taluttimetta = 8

Paljon käännöksiä paikallaan. Askelsiirtymät molemmille sivuille ja tempon vaihdot. Hessu tuntui todella hyvältä seuratessa ja kontakti pysyi koko matkan. Liekö kaksi pistettä mennyt ajoittaisesta edistämisestä. Kivaa oli, olisin voinut tehdä tätä liikettä vaikka kuinka pitkään :)

6. Luoksetulo = 0        

Tämä meni ihan puihin :(  Alku meni hyvin, mutta kun olin päässyt toiseen päähän kenttää Hessu varasti. Yritin kerran käsimerkillä pysäyttää, mutta ei toivoakaan. Tuli siis todella lujaa, päätin sitten olla yrittämättä enää ja toivoin, että ei juokse heti minun takana olleesta avoimesta halliintulo-ovesta ulos (narupallo oli ulkona oven vieressä). No, tuli kyllä kauniisti sivulle. Mitä mä tän kanssa teen???

7. Metalliesineen noutaminen = 10

Oli hieno. Pitää varovaisemmin kuin puukapulaa, mutta ei kolissut. Laukalla mennen tullen.

8. Noutaminen esteen yli hypäten = 0

Voihan kökkö, otin sille liian ISON kapulan ja kun se hypyn jälkeen otti sen suuhun eikä ollut tottunut niin painavaan, niin se kapula painoi sen koko pään ihan vinoon ja se ajautui kiertämään esteen. Niin ja sitten Hessu ei meinannut IRROTTAA kapulasta? Mistähän se senkin keksi, ei ole ikänä tehnyt sellaista!

9. Ruutu = 0

Tämä oli muuten kympin suoritus, mutta maahan mennessä taas hiippasi jolloin tassut 2 senttiä yli ruutunauohjen :( Muuten kyllä tykkäsin, että teki tosi reippaana ja hyvin. Nyt en enää hyväksy ruudussa muuta, kun ihan takareunaan menoja...

10. Kokonaisvaikutus = 8

Aikamoinen nollakokoelma siis, mutta yllättävän kivalta tuntui silti. Kehästä tultaessa tökötti bokseri suoraan siinä ulostulon kohdalla, ihan suotta estelin ja pidättelin Hessua, vaikka se bokseri tuijotti ja Hebe tuijotti takaisin, niin ei Hessu ollut mihinkään rynnimässä ja Hessu meni muutenkin ihan siististi AVO -koirakoiden keskeltä minun kanssa ulos hallista.

Tästä ei nyt kuitenkaan voi tällaisen tuloksen jälkeen kuin parantaa...(toivottavasti) eli eteenpäin sanoi Mummo lumessa. 

Kuvassa ennen VOI -luokan alkua pientä pihatreeniä. Taustalla Mia, joka upeasti VOITTI hienolla ykköstuloksella koko VOI -luokan. Onnea vielä :)

WP_20140510_014-normal.jpg

Tässä vielä Hessun koereissun repun pakkaajat hommissa :)

reppu2-normal.jpg