Hessu oli elämänsä toisen kerran eilen paimentamassa lampaita ja ensimmäistä kertaa siis ulkotilassa. Alkuun sähellettiin (molemmat), mutta saatiin sitten jonkun verran ihan asiallista peruskuljetusta. Peruskuljetuksessa minä siis peruutan, sitten tulevat lampaat ja sitten Hessu. Hessu kuljettaa lampaita kaartaen vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Minun työni on pitää lampaista huolta ja varmistaa, että Hebe ei kierrä ympäri, eikä tule liian lähelle lampaita. Käskystä Hessun pitää mennä maahan myös siellä lampaiden toisella puolella. Tämä oli Hessulle vaikeaa, kun oli niin innostunut. Pysähtyi kyllä, kun käskin, mutta maahanmeno oli sitten vaikeampaa. Tuo peruskuljetus tuntui kyllä kivalle, kun se pariin otteeseen
onnistui ja saatiin jopa vaihdettua suuntaa :)

Ensimmäisessä kuvassa keskustelemmekin Hessun kanssa tästä maahanmenoasiasta.
(Kuvaaja Sanna Hyytiäinen)


Toisesta kuvasta selviää, että ainakin minä osaan paimentaa smiley
(Kuvaaja Sanna Hyytiäinen)


Tässä kuva tauolla olevasta maalaispojasta.


Tehtiin peruskuljetusharjoitusten lisäksi suuntia (jos nyt muistan oikein nämä termit). Eli minun piti pysyä lähes paikallaan ja Hessu kiertämällä eri suuntiin meitä ympäri piti lampaita paikallaan. Tässä Hessu toimi kyllä paremmin, mutta minä jotenkin käännyin aina väärin ja olin väärällä puolella lampaita. Taidettiin me ihan pari kertaa mennä jonkun aikaa ihan oikeinkin... Hessu ei vielä osaa käskyjä kiertää vasempaan tai oikeaan, mutta minun käskyllä "hommiin" ja huitomalla haluttuun suuntaan se kyllä ymmärsi.

Hebe oli lampailla kahteen kertaan ja näiden jälkeen oltiin kyllä molemmat aivan puhki. Ei sitten jaksettu treenata enään tokoa, vaikka olikin suunniteltu. Hessu sai lopuksi pulahtaa isoon ojaan uimaan.