Eilen Hessu sai ensin odotella autossa tunnin, kun vedin tokotunnin. Tämän jälkeen Hessu pääsi omiin treeneihinsä. Ennen ohjattuja (Senni opena :) tehtiin Hessun kanssa ruutua, eli suht. läheltä ja kun oli ruudun takaosassa niin pallo Hessun yli palkaksi. Tehtiin tätä samaa ruutuharjoitusta eri suunnista. Ei muuten jäänyt kertaakaan ruudun etuosaan, mutta välillä meni ruutuun vain ravaten, useimmiten kuitenkin laukalla. Tehtiin myös yksittäisiä seiso - maahan (nami yli palkaksi) ja seiso - istu (nami yli palkaksi) vaihtoja. Jouduin tekemään nyt vieraalla kentällä tosi läheltä, jotta siirsi painoa taakse ja etujalkoja edes hiukan taakse päin. Tehtiin myös istumista edessä, sivulla ja takana (istui joka kerta ensimmäisestä käskystä, yes). 

Sitten ohjattuna paikkamakuu (kolme koiraa). Mentiin koemaisesti koirat irti, tuomarin tarkastus ja ohjaus omaan kohtaan. Hessu tulee nyt hyvin mukana, kun sanon hiukan kimeämmällä äänellä "seu" kun siirrymme omalle paikalle. Hessu oli keskellä ja toisella puolella oleva koira suoritti istumisen. Meni ok, hiukan Hessu oli ollut levoton ja pyöräyttänyt häntäänsä. Tehtiin heti perään toinen (nyt kaikki makasivat), taas alusta asti koirat irti, tuomarin tarkastus jne. Nyt Hessu oli ollut rauhallisempi paikkamakuun ajan. Ihan loistava, että saadaan nyt paljon näitä paikkamakuutreenejä :)

Sitten tehtiin Hessun kanssa toko -esteellä hyppynouto kahden eri liikkeenohjaajan ohjaamana. Ja niinhän nuo hyppynoudot menee aina treeneissä täydellisesti. Toivottavasti sitten joskus kokeessakin.

Tehtiin myös ohjattuna luoksetulo. Laitoin kyllä narupallon takapalkaksi ja ennen liikettä heilautin kättä taakse ja sanoin Hessulle "luoksetulo". Yllättäen ihan täydelliset molemmat stopit, tuli kyllä hitaasti ja paikkamakuusta sivulle vaati kaksi käskyä, mutta siis aivan loistavaa :) Tähän asti Hessu on tullut täysillä hiekka pöllyten, eikä puhettakaan stopeista. Nyt jatketaan treeniä mun kierron kautta sekä myös muistan totuttaa Hessun tuohon "luoksetulo" käskyyn ja käden heilautukseen, jotta se tietää mitä on tulossa.