Nyt on TOKO -kärpänen päässyt puremaan   Hyvä niin, sillä Hebe oli jo ihan hunningolla  Milon kanssa treenataan voittajaliikkeitä ja Hessun kanssa perusasioita + ALO -liikkeitä. Teen tähän vähän listaa missä mennään.

Milo

Paikalla makaaminen: Ok sinällään, mutta täytyy harjoitella Milo irti -kehään menemistä. Varminta varmaan tehdä se käskyn alla seuraten.

Seuraaminen taluttimetta: Ok, täytyy kyllä treenata sivuille ja taakse siirtymisiä sujuvimmiksi. Tallaan helposti Milo -paran tassuille vasemmalle siirryttäessä, kun se on niin tiivis.

Istuminen seuraamisen yhteydessä: Ok, täytyy vain vähän herätellä muistista. Teki kyllä viime treeneissä ihan hyvin.

Luoksetulo: Kaksi kertaa olen tehnyt lyhyeltä matkalta ja hyvin stoppasi seisomaan sekä meni myös maahan. Täytyy vähitellen pidentää matkaa ja muistaa ylläpitää terävää seisomaan pysähtymistä, se kun menee helposti pitkäksi.

Lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo: Ruutu vielä aika alkutekijöissä. Osaa menneä 5 metrin päästä ruutuun ja jäädä käskystä sinne seisomaan ja mennä käskystä maahan. Pitkältä matkalta ollaan tehty ainoastaan suoraan ruutuun juoksuja, missä vapautus lelulle tai namille. Loppuosaa ei ole koskaan kokeiltu.

Noutaminen esteen yli hypäten: Tämän osaa ja ok, mutta täytyy muistutella mieliin.

Metalliesineen noutaminen: Tätä ei osannut lainkaan ( ei ottanut metallia suuhunsa), mutta yllättäen kahden treenikerran jälkeen onnistuu :) Juuri tehtiin kaksi kertaa metallinouto ja hienosti meni, vaikka toisella kerralla heitin kapulan pystyyn. Ote on kyllä luovuttaessa hiukan "kaliseva" eli treeniä lisää.

Tunnistusnouto: Ihan aluillaan. Tehdään vasta piilotetun "oman" etsimistä ja luovuttamista. Hyvin menee muuten, mutta rouskuttaa kapulaa ihan liikaa. Viimeksi sain irrottaa kapulan Milon takahampaista. Treenattava siis hillittyä luovutusta ja vähitellen lisättävä muut kapulat. Tämä vaatii vielä paljon töitä.

Kauko-ohjaus: Läheltä sujuu jo välillä hienostikin. Vähitellen lisättävä etäisyyttä.

Eli treenattavaa kyllä riittää. Jos saadaan hyvälle mallille, niin sitten voitais VOI -luokassakin käydä kokeilemassa.

Hessu

Luoksepäästävyys: Parempi joka kerta, kun treenataan. Vähitellen pitäisi vähentää nameja "tuomarin" käsitellessä.

Paikalla makaaminen: Ruokakupin edessä makaa vaikka tunnin ;) Ilman ruokakuppia ollaan nyt siinä vaiheessa, että pystyn olemaan hetken noin 5 metrin päässä. Jos on muita koiria paikkamakuurivissä, olen vain noin metrin päässä. Eli treeniä tarvitaan tähän vielä paljon.

Seuraaminen kytkettynä ja taluttimetta: Seuraamista tehdään vasta pieniä pätkiä, tällä hetkellä perusasennon jälkeen noin 5 askelta ja sitten palkka. Hyvin pitää paikan ja kontaktin. Häiriössä ja muiden koirien joukossa ollaan tehty vain kytkettynä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Maahanmenoon tarvitaan vielä paljon apuja ja namia, eli vielä alkutekijöissä.

Luoksetulo: Ollaan treenattu vauhtiluokstuloja, jolloin avustaja pitää kiinni ja minä etenen pitkälle. Kun kutsun tulee täysillä ja saa suoraan palkan. Noin 5 metrin päästä ollaan tehty luoksetuloja ja Hessu tulee tiiviisti suoraan eteen. Kokonaista liikettä ei olla vielä tästä tehty.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Vielä paljon apuja seisomaan pysähdyksessä. Ollaan vasta siinä vaiheessa, että käännyn Hessun eteen ja olen siinä hetken ja palaan vierelle.

Estehyppy: Tätä ei olla pitkään aikaan treenattu, mutta Hessu kyllä tykkäsi hyppäämsiestä. Treenaan hypyn ja seisomisen erikseen ja yhdistän sitten myöhemmin.

Hommaa siis riittää ja joka kohdassa.

Äsken treenailin tokoa kotikalliolla (tosi fiksua, kun kamala flunssa ja äänikin lähes poissa...).

Hessun kanssa ensin noutoa. Se rupeaa jo vähitellen sujumaan, tuo kapulan minulle (eikä enään lähde sen kanssa juoksemaan ympäriinsä). Luovuttaisi seisten (kylläkin tiiviisti) ja lisäkäskyllä istuu. Treenattiin erikseen niin, että Hessu istui tiiviisti mun edessä ja annoin sille kapulan suuhun ja hetken kuluttua käsky "irti" ja namia. Treenattiin myös niin, että minä istuin tuolilla ja Hessu luovutti kapulan mun syliin. Heh, harmi ettei noutoa ole ALO -luokassa, se taitaa olla meillä ensimmäinen valmis liike. Sitten treenattiin perusasentoa ja paria askelta seuraamista (ilman palkkaa), hyvin sujuu :) Paikkamakuuta niin, että etenin 5 metrin päähän ja siitä takaisin sivulle ja palkka maahan. Liikkeestä seisomista käsiavulla ja käännyin Hessun eteen, mistä sitten takaisin sivulle. Lopuksi Hessulle ruutuun juoksu ja vapautus suoraan lelulle. Lelun kanssa yhdessä riehumista. Hessu oli irti koko treenin. Hessu on selvästi edistynyt, se jaksaa keskittyä meidän treenaamiseen eikä sitä kiinnosta muut jutut.

Frodo oli paikkamakuussa koko Milon treenin ajan. Ensin ruutuun juoksua lelulle ja sitten läheltä ruutuun juoksuja ja ruutuun käsky "seiso" minne palkkasin. Lisää treeniä, jotta Milo hahmottaa ruudun myös pidemmätlä. Sitten pariin kertaan metallinouto, jee sehän osaa sen ;) Liikkeestä istumista muistuteltiin myös mieliin, kerran jäi seisomaan, mutta sen jälkeen hienosti. Seuraamiset sivuille ja taakse vielä kömpelöä, mutta Milo kyllä yrittää. Se vaan on niin tiivis, että mulla on vaikeuksia olla tallomatta sen varpaita. Tunnarissa "oma" -kapulan etsimistä (piilotin oikein kunnolla heinien ja sammaleen alle). Hyvin löytää ja tuo, mutta välillä pureskelee hirmuisesti. Viimenen luovutus oli hyvä, eikä purrut. Luoksetulo lyhyellä matkall hyvin (seisominen ja maahan). Kaukoista jumpattiin maasta - seiso -maahan niin, että olin vieressä.

Frodo sai sitten kanssa tehdä ruutuun juoksun, tunnarin ja vähän seuraamista. Sitten Milo ja Frodo yhdessä paikkamakuuseen, kun keräsin kaikki kamat. Lopuksi molempien vapautus takaleluille ja heittelin vuorotellen niille narupalloja.

Toivottavasti tämä mun tauti nyt hellittää ja pääsen kunnolla treenaamaan!! Niin kauan kuin intoa riittää...

Hessun äiti "Noppa" sai tänään hienosti koulutustunnuksen TK2!!