Tänään 1.8.2015 päätettiin lähteä koko perheen (ja Hessun) voimin Meikon luonnonsuojelualueelle ihan tähän koti Kirkkonummelle. Tarkoitus oli kiertää Meikon järvi (n. 10 km lenkki) ja jo hiukan aloiteltiinkin lenkkiä, kun vastaan tuli ystävällinen pariskunta koiran kanssa. He ehdottivat uudehkoa viiden lammen kierrosta, sillä järven ympärys oli heidän mukaansa monesta kohtaa todella märkä ja mutainen. Niimpä sitten vaihdoimme lennosta suunnitelmaa ja lähdettiin uudelle reitille. Meiko kierretään myöhemmin, toivottavasti kuivemmassa säässä. Uuden reitin alkua ja loppua ei ollut mitenkään merkitty, mutta itse reitti oli. Onneksi saimme hyvät ohjeet reitin alun löytämiseksi.

Reitti alkoikin kiipeämisellä. Hessu alkuun ihmetteli jyrkkiä rappusia, mutta kipusi ne sitten todella ketterästi. 

Meiko1.jpg

Ensimmäinen lampi Kotolampi -nimeltään välkkyi pian puiden lomassa. 

Meiko2.jpg

Hessu pulahti Kotolammessa uimaankin.

Meiko3.jpg

Meiko4.jpg

Meiko5.jpg

Seuraavaksi polku kipusi kalliolle, tässäpä Hessun poseeraus.

Meiko6.jpg

Sitten laskeuduttiin taas alemmas.

Meiko7.jpg

Tämän jälkeen polku kipusi uudestaan korkeammalle kalliolle. Kallion päältä oli hulppea näköala Mustjärvelle.

Meiko8.jpg

Meiko9.jpg

Meiko10.jpg

Kalliolta lähdettiin laskeutumaan ja päädyttiin kauniin suon reunaan.

Meiko11.jpg

Melko pian suon jälkeen tulimme Kakarlammelle. Tämän lammen rannalla oli nuotiopaikka.

Meiko12.jpg

 

Meiko13.jpg

Polku jatkui eteenpäin Kakarlammen reunaa ja kallioista maisemaa. Pian saavuimme Immerlammelle, missä oli myös nuotiopiakka ja uimapaikka ihmisillekin. Lampi näytti olevan äkkisyvä, mutta siinä oli tikkaat, joten uimarikin pääsisi helposti lammesta ylös. Hessuhan pulahti myös uimaan.

Meiko14.jpg

Meiko15.jpg

Meiko16.jpg

Meiko17.jpg

Polku jatkui lammen reunaa eteenpäin.

Meiko18.jpg

Seuraavaksi polku sukelsi hetkeksi synkkään metsään jonka jälkeen olimmekin Korsolammen rannalla. Polun merkinnät loppuivat hieman yllättäen tähän.

Meiko19.jpg

Meiko20.jpg

Meiko21.jpg

Hemppa kävi vielä viimeisen kerran uimassa loikaten Korsolampeen.

Meiko22.jpg

Meiko23.jpg

Meiko24.jpg

Meiko25.jpg

Pienen hapuilun jälkeen jatkoimme ilman merkkejä korsolammen rantaa eteenpäin ja tulimmekin grillipaikalle,mistä löytyi vessatkin ja puita grillaukseen upeasta uudesta puuvajasta. 

Meiko26.jpg

Korsolampi oli ehkä eniten ihmisten "kuluttama" ja syykin varmasti se, että sinne tulee kunnon metsähallituksen tie (tiellä on kyllä puomi, eli omalla autolla ei pääse). Kuljimme tietä pitkin takaisin parkkipaikalle. Matkaa tälle viiden lammen kierrokselle tuli 5 kilometriä mitattuna parkkipaikalta ja takaisin sinne. Me tosin teimme ehkä kilometrin syrjähypyn Meikon rantaan aluksi.

Kaunis ja monipuolinen reitti, täytynee käydä kävelemässä eri vuodenaikoina. Seuraavaksi suuntaamme kuitenkin Meikon ympäri -reitille ja otamme myös eväät mukaan :) Kuvat on taattua kännykkälaatua, hiukan harmitti ettei ollut kunnon kameraa mukana. Hessukin kulki nätisti hihnassa (veti kyllä jonkin verran), ainoastaan uimaan päästin irti. Haukkui ensin vastaan tulleelle labbikselle, mutta oli heti kaveria, kun pääsivät haistelemaan ja olisivat mielellään leikkineet. Tieosuudella tuli myös irtonainen pikkukoira vastaan, joka ei onneksi tullut paria metriä lähemmäksi räkyttämään, sitä Hessu ei juurikaan noteerannut. Yksi kyy nähtiin reitin varrella kerällä, onneksi meistä kukaan ei astunut sen päälle.