Sunnuntaina oli koko iltapäivän ihana aurinkoinen sää, Hessun kanssa tehtiin kahdestaan pari extralenkkiä metsässä. Lumi upotti valtavasti, mutta seuraamalla jonkun lumikenkien jättämiä jälkiä oli suht. helppo kävellä. Kuvassa Hessu aurinkoisella kalliolla (kun tarkkaan katsoo).

WP_20150208_002.jpg

Sunnuntain ratsitunti olikin yllättäen estetunti. Minulla ratsuna Hessu -hevonen, josta tässä kuva ennen tuntia. 

WP_20150208_008.jpg

Lämmittelyn jälkeen mentiin viuhkamaisesti aseteltuja "puomikuvioita" ravissa. Rintamasuunta piti olla suora ja puomien keskeltä mentäessä heppa otti normi raviasekleet, toisessa päässä piti mennä yhdellä askeleella ja vastaavasti toisessa päässä piti koota hevosta ja ottaa puomien välissä useampia askelia. Kun tämä oli suoritettu hyväksytysti tehtiin laukkavuoltti (voltilla yksi este), voltin jälkeen raviin ja puomit taas samalla systeemillä. Sitten siirryttiin hyppäämään vallan laukassa ja puomien tilalle laitettiin oikeat esteet (esteet olivat edelleen vinossa, vaikka meidän tuli hypätä ne kohtisuoraan). Eli ensin kaksi estettä sitten voltille (laukan vaihto) ja vielä se viimeinen este voltilla. Vaikein rata meille oli sellainen, missä laukattiin ensimmäisen esteen oikealta puolelta ja sen jälkeen käännyttiin kohden seuraavaa estettä (niin, että este oli nyt suorassa linjassa), tämän jälkeen voltti oikealle (laukan vaihto) yksi este, käännös vasemmalle (laukan vaihto) ja viimeinen este. Tällä radalla tuo ensimmäinen este meni vähän höseltäen, sillä hevonen oletti, että sekin ohitetaan (kuten se ensimmäinen este), joten sain sen aika viimetingassa hyppäämään. Kaksi viimeistä hyppyä oli kyllä hyviä ja Hessu olisikin ihan intona jatkanut hyppäämistä (minuakin harmitti, että tunti loppui, juuri kun oltiin päästy vauhtiin :) Hessulla en ole aikaisemmin hypännytkään, sillä jos sitä ei saa kunnon vauhtiin, niin se on aika moinen kompura. Nyt opettajan neuvoilla, Hessu oli jo ennen ensimmäistäkään puomia tosi hyvässä vauhdissa ja sillä oli yllättäen tosi kiva hypätä :)

Tässä vielä kuva Hessusta tunnin jälkeen herkkuleipiä mutustamassa.

WP_20150208_011.jpg

Eilen ei sitten päästykään Hessun kanssa hallille tokoilemaan, kun minulla alkoi aivan kamala flunssa (lapsethan meillä on olleet jo useampia päiviä kovassa kuumeessa). Nyt on sitten minullakin kuumeetta, aivan karsea yskä, nuha sekä kurkku- ja pää kipeä. Toivottavasti tämä ei kestä pitkään!!