Ennen treenien alkua käveltiin maneesin lähistöllä 20 min lenkki Frodon kanssa. Frodo sitten autoon odottamaan, kun vedin oman ryhmäni treenit. Frodo olikin oikein innoissaan, kun lähdettiin treeneihin sillä viime treenit jäivät meiltä väliin.

Itse treenit menivätkin Frodon kanssa oikein hienosti tänään, vaikka ahnehdin lähes kaikkia liikkeitä mukaan ja treenattin melkoisen intensiivisesti koko 45 minuuttia. Aloitettiin merkillä, merkki + ruutu, pelkkä ruutu, pelkkä merkki jne. Ruututreenit oikein hyvin, vauhtia voisi tiety olla enemmän, mutta toisaalta Frodon saa varmemmin ohjattua oikein, kun menee sellaista tasaista vauhtia.

Idari otettiin kokonaisuudessaan (kylläkin ilman kulmamerkkejä). Oikein hyvin, suorastaan yllättävän hyvin :)

Ohjattua noutoa aloiteltiin ensin pelkällä merkillä, sitten merkillä ja oikean puoleisella noudolla, sitten taas merkillä ja vasemman puoleisella noudolla. Keskellä edelleen vesipullo ja matkat kisamatkaa reilusti lyhemmät. Yhden kerran Frodo meinasi hakea oikean, kun piti hakea vasen, mutta sanoin "ei" ja Frodo tajusi heti ja haki sen vasemman mikä pitikin. Lopuksi pelkkää merkkiä.

Kaukot maneesin leveyden verran välimatkaa ja palkka takana. Vapautus palkalle heti maasta- seiso ja toisella kerralla maasta - istu. Läheltä kaikkia vaihtoja ja hyvin pysyivät etukäpälät paikallaan, YES!

Luoksetuloa suorina ja seisomaan pysäytyksellä. Parin kerran jälkeen saatiin seisominen todella napakaksi ja sen jälkeen liike kokonaisuudessaan (hieno) ja sitten suoraan luoksetulona ja palkka mun taakse.

Metallinoutoa pari, Frodo toi ravilla, mutta muuten hyvä.

Tunnaria liikkeenohjaajan avulla niin että "oma" vaan käväisi mun kädessä. Frodo joutuikin oikein pinnistämään, että sen oman löysi (on tottunut enempi hajustettuun omaan kapulaan). Toi kuitenkin oikean ja kehut. Toisella kerralla menikin sitten loistavasti, kun oli enempi hajua :) Hyvä, pitää vaan muistaa, että se kapula tosiaan vain käy pikaisesti mun kädessä.

Liikkeenohjaajan kanssa paikallamakuu EVL sääntöjen mukaisesti häiriön kera. Oikein loistavasti, Frodo ei ollut hievahtanutkaan (me ohjaajat oltiin maneesin ulkopuolella). Kylläpä 4 minuuttia tuntui pitkästä aikaa tosi pitkältä ajalta! Perään sitten paikalla istuminen lyhyellä ajalla. Frodo pysyi hyvin istumassa, vaikka vieressä oleva koira meni maahan hyvääää Froikkeli!!! Olipa kiva, kun saatiin pitkästä aikaa liikkeenohjaaja avustamaan paikallaolot.

Lopuksi otin Frodolle vielä ruutua (palkka valmiina ruudussa) eli merkki ja siitä ruutu ja vapautus. Oikein hyvä. Sitten leikin Frodon lempilelulla sen kanssa maneesissa. Treenien lopuksi vielä pikku kävelylenkki sateessa ja sitten koiruus autoon ja kotiin.

Kotona sitten Frodon & Milon kanssa metsään vaikka taivaalta tuli vettä ja räntää, olikin tosi märkää. Tarvottiin suolla ja meinasi multa jäädä sinne toinen saapaskin. Sitten pitikin molemmilta koirilta pestä vatsanalus ja jalat, kun olivat niin mustia.