Ei oikein olla Hessun kanssa päästy tokotreenirytmiin Hessun sairasloman jälkeen. Maanantaina oltiin kuitenkin hallivuorolla tokoilemassa. Tällä kertaa menin Hessun kanssa halliin jo toisena hiukan ajoissa, eikä Hessu haukahtanut kuin ihan kerran sisään mentäessä. Rakennettiin Hessun kanssa ruutu ja vietiin paikoilleen luoksetulotötteröt. Hessu oli kyllä jälleen erikoisen energinen, palkkaleluaankin riepotti muristen oikein kunnolla :)

Seuraamista alkuun hihnassa ja ihan ok, peruutukset ja sivuaskeleet myös hyvät. Lopputunnista tehtiin myös irti seuraamista Peppi -koiran lähellä, hyvin tekivät molemmat ilman häiriintymistä vaikka oltiin välillä ihan parin sentin päässä toisistamme.

Ensimmäinen luoksetulo meni ihan metsään ja Hessu pysähtyi seisomaan vasta makuumerkin kohdalle. Palautin Hessun lähtöruutuun ja toinen kerta tehtiin sitten takapalkalla ja se olikin tosi hieno kokonaisuudessan. Vapautin takapalkalle vasta mun sivulta perusasennosta.

Ruutuun jäi taas ihan etureunaan, joten tehtiin suoraan lelulle juoksuja (ruudun takaosaan).  Hienosti se Hessu sieltä muiden koirakoiden välistä juoksi ruutuun lelulle :) Meillä on Hessun kanssa tulossa pari koulutuspäivää, joihin on ainakin yhtenä aiheena ruutu, toisena luoksetulo ja ehkä ne kaukot kolmantena.

Liikkeestä istuminen oli jälleen ok, nyt myös tunnari oli heti ekalla tosi hyvä (vaikka reilusti häiriötä esim. toinen koira teki samaan aikaan tunnaria ja ihana Peppi -koira pyyhälsi paikalle juuri kesken liikkeen). Mä niin tykkään edelleen näistä isoista häiriöistä!

Hyppynoutoon Hessu porsas KARKASI kolme kertaa. Sen jälkeen vasta malttoi ja loput kerrat oli tosi hyvät. Tehtiin puu- ja metallikapulalla ja metallilla vielä tasamaanoutoakin. Tehtiin myös kierron kautta puukapulan noutoa.

Paikkamakuuseen mentiin nyt Hessu irti, hyvin tuli mukana :) Paikkamakuukin ok, vaikka viereinen koira välillä nousi istumaan ja sitä myös palkattiin välillä. Perusasennossakin Hessu malttoi odotella "tuomarin" kommentit ja sitten siiryi hyvin kontaktissa pois "kehästä" ja sai lelun vasta sitten palkaksi. Tällä hetkellä tuntuu, että tuo meidän aikaisemmin haasteellisin paikkamakuu on nyt Hessun lähes varmin liike :)

Kaukot olivat läheltä hyvät ja myös röhköpossu -takapalkalla hiukan pidemmältäkin matkalta ok. Kotona Hessu on edelleen tehnyt todella hyvin sekä läheltä että kauempaa. Tähän liikkeeseen täytyy myös kysyä viisaammilta apua. Itse en oikein ole muuta keksinyt, kun yrittää helpottaa vieraissa häiriöpaikoissa (eli lähinnä lyhyt välimatka). Joskin pitäisi kyllä vähitellen saada kunnon välimatkat jo hallillakin (ihan ilman takapalkkaakin).

Ihan loppuun tehtiin peppi -koiran ja omistajansa kanssa harjoitus, missä jätettiin koirat vierekkäin. Sitten Peppi kutsuttiin luokse ja hetken päästä Hessu, jolle kesken matkan "seiso" -käsky ja vasta siitä sivulle. Eipä mennyt Hepsula tällä kertaa halpaan vaan teki tosi hienosti :) Hessu sai myös tehdä pariin otteeseen kylki -rentoutusta treenien välissä, kun oli niin kierroksilla.

Hessu on mukana yhdessä jutussa (mistä ehkä myöhemmin enemmän) ja olen miettinyt, josko tämä valtava energisyys johtuu osittain tästä. Seuraillaan!  Ai niin Hessun oikea korva oli sen näköinen, että on tulehtumassa (vähän töhnäinen ym.). Nyt on hoidettu kaksi kertaa päivässä jo kolmen päivän ajan ja on jo hyvä. Putsataan nyt kuitenkin vielä jonkun aikaa.

Ratsastamassakin kävin sunnuntaina ja ratsuna oli jälleen Hessu -heppa. Tehtiin paljon ravi- ja laukkatyöskentelyä (hidasta ja tosi nopeaa, lyhyitä- ja pitkiä askelia jne.). Oli kyllä tuollaisen laiskahkon hevosen kanssa hikistä hommaa. Loppuravit sain kuitenkin nautiskella, eli heppa vetreytyi ja innostui laukkatyöskentelystä sen verran, että ravasi aivan loistavasti lopussa.