Tässäpä yksi kuvakin meidän möllikisoista. Juuri ja juuri pimeästä erotutaan. Kuvassa on menossa perusasento hypyn jälkeen. Huomatkaa miten Milon äly loistaa sen silmistä

Eilen osallistuin Milon kanssa oman kerhon möllitokokisoihin ALO -luokkaan. Tulipahan testattua mitä koira osaa, sillä reiluun kahteen viikkoon ei olla treenattu tokoa laisinkaan. Kisat olivat maneesissa.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä eli kaikki koirakot samaan aikaan rivissä. Milo oli jo maneesiin tultaessa iloisen hermostunut  ja poikkeuksellisesti nousi seisomaan ja otti askeleen tuomaria kohden, kun tuomari tuli kopeloimaan. Luoksepäästävyystreeniä siis lisää, pitäisi muistaa ottaa joka kerta ja vaihdella niitä ihmisiä ketkä sen tekevät. En muista mitä saatiin pisteitä.

Paikallamakuussa oli kaikkien luokkien koirat samaan aikaan ja Milo siellä muiden joukossa. Milo oli edelleen niin levoton, että laitoin sille takapalkan ja jäin hiukan kisamatkaa lähemmäksi seisomaan. Milo meni vinoon maahan, muuten liike ihan ok. Saatiin 7, koska Milo meni ensin vinoon maahan ja korjasin sen suoraan. Paikallamakuutreeniä tarvitaan myös ja paljon. Pitäisi saada koira menemään suoraan maahan ja häivyttää se takapalkka.

Seuraaminen taluttimessa ihan ok muuten, mutta hiukan liian tiivistä ja ajoittain Milo ihan painoi jalkaan. Kontakti kyllä aivan loistava. Pitää muistaa treenata seuraamista myös hihnassa. Taidettiin saada 9.

Seuraaminen taluttimetta oli tuomarin mielestä parempaa eikä ihan niin tiivistä kuin hihnassa. Kuitenkin tunsin ajoittain, kuinka Milo painoi mun jalkaan. Motivaatio ja kontakti edelleen erinomaiset, Milohan olis seurannut vaikka kuinka pitkään. Käännöksetkin meni kivasti ja tiiviisti. Mun pitää vaan harjoitella niitä omien jalkojen asettamista täyskäännöksissä, ettei tule ihmeellistä töpöttämistä. Tästä myös muistaakseni 9.

Liikkeestä maahan meno hienosti. Tuomari huomautti, että voisin käyttää hiukan hiljasempaa ääntä "maahan" käskyssä. Taisi tulla 10.

Liikkeestä seisominen meni istumiseksi. Elikä nyt treenataan ainoastaan seisomista ja jätetään hetkeksi se istuminen pois kokonaan, josko rupeaisi toimimaan. Tästä tietty 0. Aloitetaan taas treenaamaan takapalkalla ja sitten pitää se häivyttää pois.

Luoksetulo loistava, Milo tuli aivan TÄYSILLÄ ja sai pysäytettyä just mun eteen :) Sivulle siirtymisessä taas pieni ylimääräinen pyllyn pyöritys Milolla. Tästä taisi tulla 10.

Hyppy meni hienosti eikä huomautettavaa. 10 tästäkin.

Yleisvaikutelma oli tuomarin mielestä 10 pisteen arvoinen.

Milo sai palkan paikallamakuun jälkeen (vapautin takapalkalle). Liikkeestä maahanmenon jälkeen sai namin ja sitten vielä viimeisen liikkeen eli hypyn jälkeen sai narupallon palkaksi. Muuten en kiitellyt enkä palkannut. Milolla tuntuu riittävän moottoria ja motivaatiota todella hyvin ilman palkkaakin.

Oli oikein hyvä kokemus sekä minulle että Milolle. Tarkoituksena olisi nyt järjestää näitä möllitokoja jatkossa enemmän meidän seuralaisille ja eiköhän me kouluttajatkin mahduta sitten mukaan, ainakin jotain tekemään.

Talven aikana saatava kuntoon:

- paikkamakuu (takapalkka häivytettävä ja mun siirryttävä kisamatkan päähän, treenattava paljon muiden koirien kanssa ja kiinnitettävä huomiota siihen että Milo makaa suorassa)

- liikkeestä seisominen (myöskin tästä takapalkan häivyttäminen ja liike rutiiniksi Milolle)

- luoksepäästävyyttä useammin, jotta Milo ei ole niin innoissaan tuomarista.