Eilen ajelimme aamupäivällä Janakkalaan tokokisoihin. Kisat olivat pienessä lämmitetyssä ja mattopohjaisessa hallissa. Tuomarina Juha Kurtti. Kisapaikalle kuljettiin pientä ja ahdasta käytävää toisen hallin kautta. Milo sai pitää narupalloaan suussa käytävässä kulkemisen ajan, jolloin se oli nätisti vaikka oltiin tiiviisti ja lähekkäin muiden koirien kanssa. Tässäpä sitten osasuoritukset kommentteineen:

1. Paikalla makaaminen = 10 Tähän olin enemmän kuin tyytyväinen, koirat laitettiin paikkamakuulle diagonaalisesti tilan takia. Jotta pääsimme piiloon kävelimme kehästä pois ja eri huoneeseen. Milo oli keskivaiheilla ja toisella puolella oli kultainennoutajauros ja toisella mudi narttu. Milo ei myöskään häiriintynyt vaikka kultsu hiukan vinkui vieressä.

2. Seuraaminen taluttimetta = 8 Tämä ei ollut läheskään niin hyvää seuraamista, mitä Milo yleensä tekee. Yksi perusasento jäi Milolta tekemättä ja poikitti hieman. Tuomari sanoi, että piti kuitenkin oikean paikan hyvin.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä = 10 Milo jäi hiukan vinoon makaamaan, mutta otti hyvän ja suoran perusasennon.

4. Luoksetulo = 5 Tämä meni läpijuoksuksi ja tosi lujalla vauhdilla. Milo lähti tulemaan niin lujaa, että suti vähän aikaa paikallaan. Milolla ei edes korva heilahtanut, kun annoin seisomiskäskyn vaan täyttä vauhtia suoraan sivulle tosi tiiviiseen perusasentoon. Harmitti kyllä, sillä treeneissä on ollut todella hyvät pysähdykset, pitäisiköhän koittaa siirtää suulliselle käskylle? En myöskään muistanut ottaa ulkona paria kertaa pysäytystä takapalkalla, tämä olisi voinut auttaa. Kyseessä kuitenkin 3 kertoimen liike.

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä = 8 Muuten hyvä, mutta ihan älyttömän vino perusasento ja siitä kaksi pistettä.

6. Noutaminen = 10 Tämä oli HIENO!!! Heitin todella pitkälle (kun viimeksi huomautettiin, että ei ollut tarpeeksi pitkä heitto). Milo lähti aivan täysillä, otti kapulan ja tuli tuhatta ja sataa takaisin. Hieno luovutus (ei pureskelua) ja hyvä perusasento. Tuomari totesi, että hän olisi voinut lyödä vetoa, että koira törmää jaloille, kun tuli niin lujaa. Onneksi Milolla toimii jarrut :)

7. Kauko-ohjaus = 9 Aivan loistavat muuten, mutta vaati yhdessä vaihdossa kaksi käskyä. Tällä kertaa Milo teki kauniisti ja rauhallisesti eikä liikkunut yhtään eteen, taakse taikka sivuille. Jokapäiväinen kaukotreenaus ruuan saamiseksi on tehnyt tehtävänsä :)

8.Estehyppy = 5 Tää liike ei varmaan koskaan meiltä onnistu kisoissa, vaikka Milo sen oikeesti osaa vaikka silmät kiinni. Milo lähti hyvin ja hyppäsi hienosti, mutta koska este oli oviaukon kohdalla suuntasi se kohti yleisöä ja ulosmenoa. Toisella "istu" käskyllä se kyllä istui, mutta vinoon. Takaisin "hyppy" käskyllä onnistui kyllä hyppäämään esteen, mutta koski esteeseen. Loppu oli ihan ok. Eli kaksoiskäskystä ja esteeseen koskemisesta meni 5 pistettä.

9. Kokonaisvaikutus = 10 Tuomari tykkäsi energisestä koirasta ja meidän yhteistyöstä. Yhteistyötä kuitenkin voisi vieäkin parantaa.

Yhteensä 164 pistettä ja TOKO AVO 1

Kokonaisuutena hyvin järjestetty kisa, vaikka tilat olivat ahtaat niin eivät kuitenkaan mahdottomat :) Buffetti oli erityisen hyvä ja järjestäjät todella mukavia ja auttavaisia.