Lähdin Frodon kanssa tänään vieraaseen paikkaan tokotreeneihin. Ihan alkuun otettiin liikkeenohjaajan kanssa kaukot ja kuten arvata saatoi seiso - istu meni jälleen väärin. Muuten liikkeet meni ihan hyvin. Testattiin sitten vähän ja Frodo osaa seiso - istu oikein vielä kun minä olen noin neljän metrin päässsä. Kun menen pidemmälle menee liike väärin. Eipä siinä mitään muuta, kun lisää treeniä, eli liike ei ole vielä valmis. Täytyy nyt vaan hitaasti ja varmasti pidentää matkaa ja sitten taas välillä palata ihan lähelle. Otin sitten pari onnistunutta  seiso - istu siitä neljän metrin päästä. Sitten jätin Frodon ihan ylipitkän matkan päähän (lelu taakse) vapautuksia aina heti yhden liikkeen jälkeen. Tosi hyvin meni maasta - seiso, maasta - istu ym. Jäipä oikein hyvä mieli näistä kaukotreeneistä :)))

Sitten otettiin suoria luoksetuloja ja vapautukset suoraan leulle. Hyvin meni.

Sitten vein Frodon välillä autoon ja treenattiin toista koirakkoa.

Tämän jälkeen Frodon kanssa otettiin seuraamista ja täyskäännöksiä. Täyskäännökset oikealle menikin tällä kertaa hienosti. Seuraamista otettiin liikkeenohjaajan johdolla ja ihan hyvin muuten, mutta liikkeelle lähdettäessä Frodo pyrkii tekemään sellaisen ihmeellisen kiemuran ja kontakti katoaa myös. Tähän sitten paneuduttiin ja hyvästä liikkeellelähdöstä heti palkka. Jatkossa jos lähtee huonosti, en hyväksy sitä vaan pysähdyn ja sitten otetaan uusiksi.

Seuraamisesta istuminen meni ensin pieleen, eli Frodo jäi seisomaan. Toisella kerralla hyvin.

Ihan lopuksi eteenmeno pitkälle ja pimeään (lelu oli viety valmiiksi). Alkuseuraamisessa edisti huimasti, joten otin pari käännöstä ja uudestaan. Vasta kun seuraaminen oli kontaktissa ja hyvää käsky "eteen". Frodo lähti todella upeesti, suoraan ja pitkälle. Vapautus ja lopulta se lelukin löytyi. Taisteltiin ja leikittiin vielä hetki.

Olipa kivat, lyhyet ja hyödylliset treenit. Nyt täytyy muistaa keskittyä tuohon seuraamisen liikkeelle lähtöön ja sitten tietty ne kaukot.

Kotona pikkulenkki pimeässä Milon ja Frodon kanssa.