Aloiteltiin Frodon kanssa ruututreenillä. Ensimmäisellä kerralla menin palkkaamaan normaalisti, kun seisoi ruudussa. Toisella lähetyksellä käskin ruutuun maahan (meni hienosti) ja palkkasin sinne maahan. Viimeiseksi vielä suoraan ruutuun juoksu ja lelulle vapautus. Ruutukin tuntui taas löytyvän ihan ok.

Sitten otin Frodon kanssa kaikki jäävät liikkeet eli liikkeestä istumisen, liikkeestä seisomisen ja liikkeestä maahan menon ja siitä luoksetulo. Kaikki meni ihan ok. Muistan, että kokeessa (Frodo siis jäi seisomaan) annoin käskyn is - tu ja nyt treeneissä käskyt istu ja sei-so. Eli täytyy muistaa sanoa käskyt oikein sillä ilmeisesti Frodon mielestä venytetty is-tu kuulostaa samalta kuin sei-so ja sitten täpäkämpi istu on se oikea käsky. Tätä täytyy vielä testata.

Huilaamisen jälkeen Frodolle otettiin ilmasutreeniä irtorullilla. Eli laajalla nurmikkoalueella ukko alamäkeen noin 40 metrin päähän. Frodo lähti ihan innoissaan ja kun Frodo lähti tulemaan rullan kanssa takaisin päin kävelin reippaasti eteenpäin, jotta saatiin hienosti eteenpäin tuloa. Rulla tuli jokaisella kerralla erittäin kauniisti minulle käteen luovutettuna. Frodo tuli hyvin eteen luovuttamaan rullan ja heti sen jäkeen kiepsahti ilman käskyä nenä ukolle päin, mun vasemmalle puolelle, eli liina vaan kiinni ja kehotus "näytä". Näytöt olivat yhtä ripeitä kuin ukolle lähdötkin. Ilmasuja otettiin neljä ja vikalla palkaksi lelu, muilla makkaraa.

Pienen huilaamisen jälkeen otin Frodolle tasamaanoudon kilon kapulalla, joka oli oikein hyvä, palkkasin eteen. Lopuksi eteenmenoja (melkoisen pitkä aika on eteenmenojen treenaamisesta). Alku oli vähän takkuista, mutta kyllä se sitten taas siitä lähti sujumaan :)

Sitten leikin Frodon kanssa ja heittelin sille lelua paljon ja pitkälle. Frodo oli kyllä melkoisen puhki, mutta onnellinen ;)