Heti aamun valjettua tokotusta molemmille omalla pihalla.

Frodon kanssa aloiteltiin ruudusta, ensin ruutuun juoksua täydeltä matkalta ja kävin palkkaamassa kun seisoi ruudussa. Väliin ylipitkältä matkalta suoraan lelulle juoksuja ja lopuksi jälleen niin, että palkkasin kun seisoi ruudussa. Frodo osasikin tänään tosi hyvin ja löysi keskikohdan hienosti. Siellä se seisoi keskellä häntä heiluen ja naama naurussa hievahtamatta, kunnes tulin palkkaamaan ja vapauttamaan. Sen ilme kertoi selvästi, että tän mä osaan, tän mä osaan, kato tän mä osaan :))

Sitten otettiin kaukkareita. Ylipitkältä matkalta vapautus palkalle taakse heti maasta - istu, maasta - seiso jälkeen. Yksi vähän pitempikin sarja. Läheltä hinkattiin sitä seiso - istu -vaihtoa, joka meille edelleen tuottaa tuskaa (vaikka viime kisassa onnistuikin loistavasti). Hirveesti ei hinkattu, vaikka Frodo olikin innoissaan.

Liikkeestä istuminen oli loistava.

Tunnarikin oli todella hyvä (kapulat hiukan kisakapuloita pienempiä ja ympyrässä). Noilla pienemmillä kapuloilla on hyvä treenata, kun Frodo on huolellisempi ja tarkempi eikä sitten hösää niin paljon. Luovutus on tullut paremmaksi ja varmemmaksi.

Sitten vaan leikittiin.

Milo oli myös innoissaan. Alkuun otettiin seuraamista ja täyskäännöksiä vasemmalle. Itse oikeen tsemppasin enkä hidastellut tai pysähdellyt ja yllätäen koira pysyi loistavasti ja tiiviisti mukana.

Milo osasi hienosti liikkeestä maahan, liikkeestä istu ja liikkeestä seiso. Otettiin ne vaan yhteen kertaan ja hyvät palkat.

Tunnarin alkeita jatkettiin eli sen yhden "oman" etsimistä heinikosta, eikä siinä mitään ongelmaa. Toisella hösäs niin että luovutuksessa pudotti kapulan, mutta nosti sen heti itse.

Ruutuun juoksua otettiin myös täydeltä matkalta lelulle juoksua ja ihan läheltä harjoiteltiin sitä oikeaa kohtaa. Hyvin meni ruututreenitkin.

Kaukoja otettiin ainoastaan maahan - istu - maahan - istu ja ihan läheltä. Palkkasin namilla jokaisesta vaihdosta.

Sitten leikittiin myös Milon kanssa ja lähdin molempien kanssa pikkulenkille. Itsellä on vielä kuumeen jälkeen sen verran huono kunto, että kovin pitkää lenkkiä en jaksanut, mutta onneksi nuo koiruudet painelivat keskenään ainakin viisi kertaa pidemmän matkan :))

Kunhan saan viimeisen tentin tehtyä (ja toivottavasti läpi) täytyy keskittyä enempi koirien treenaamiseen ja varsinkin Milon kanssa täytyy lähteä usein kaupungille kävelemään ja saada se sen räyhäys kuriin.