Eilen olin Milon kanssa helkutinkorven tottispellolla. Treenattiin vähän kaikkea ja ongelmia oli ehkä liiaksikin :(

Ilmoittautuminen Tahvo -sakemannin kanssa (niin ja tietysti Anskin). Vähän pojat toisiaan tuijottivat, mutta lopettivat kyllä, kun huomautettiin asiasta. Hienosti pojat istuivat ihan vierekkäin   Eteenmenossa ei mennyt maahan, vaikka lähti kyllä täysillä ja pitkälle ilman valmiina ollutta palkkaakin. Kun Milo juoksenteli lähempänä käskin sitä maahan ja menihän se (kahdella käskyllä). Näitä tehtiin montakin ja AINA tarvitsi sen kaksi käskyä (ei hyvä). Otettiin kyllä lopuksi vielä sellainen eteenmeno, että vapautin lelulle. Luulen, että Milo vaan menee niin täysillä ja lujaa, että se ei kuule eikä näe mitään....odottaa vaan että löytää sen lelun kunhan vaan juoksee suoraan, kovaa ja pitkälle...kääk!

Tasamaanouto ok. Liikkeestä istuminen ok. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo ok. Seuraamisessa poikitti aika pahasti ja välillä nojasi jalkaan. Vähän kun jumpattiin käännöksiä suoristui kyllä hiukan. Metrinen hyppynouto menosuunta ok, mutta kiertää helposti esteen ilman lisäapuja takaisin tullessa ja välillä myös ponnistaa esteestä. Sama juttu A -esteellä. Kapulaa kyllä pitää hyvin ja luovuttaa nätisti. Tehtiin jyrkällä ja loivalla A -esteellä. Ollaankin kyllä tosi vähän näitä treenattu. Täytyy nyt helpottaa ja varmistaa se takaisin hyppääminen ja kiipeäminen. A:lta hyppää myös ihan liian korkealta alas, tätäkin täytyy tehdä loivemmalla, jotta saan tulemaan varovaisemmin alas.

Niin ja sitten se kaikista pahin, Milo aivan selvästi reagoi seuraamisessa paukkuihin tekemällä ylimääräisiä loikkia. Jatkoi kylläkin välittömästi, kun paukut loppuivat. Jos näkyvillä oli lelu tai nami, niin sitten ei reaginut mitenkään. Tehtiinkin sellaista treeniä, että Milo seisoi mun edessä ja mulla sen taistelulelu näkyvillä. Sitten ammuttiin (Milo ei siis reagoinut mitenkään) ja heti lelun kanssa taistelua palkaksi kun paukku tuli (eli tavallaan se sai heti palkan, kun ei reagoinut paukkuun). Tehtiin myös niin, että heittelin Milolle lelua, kun ammuttiin (ei reaginut). Ainoa oli siis tuo, että tehtiin kisamaisesti seuraamista ja siinä rupesi loikkimaan ampumisen kohdalla (elikä tosi huono juttu meidän kisasuunnitelmia ajatellen).  Onneksi viisaammat ovat miettimässä meille harjoitusohjelmaa, jotta saataisi Milo taas normaaliksi. En kyllä keksi, mikä tämän nyt olisi aiheuttanut...luonnetestissä ei reagoinut ampumisiin mitenkään, ei pelkää ukkosta eikä ilotulitteita eikä muitakaan paukkuja. Voihan räkä  

Treenikavereiden lähdettyä tehtiin vielä Milon kanssa vähän tokotusta. Liikkeestä maahan ok (heitin heti lelun palkaksi), tokon luoksetulo ok (ja palkkasin eteen). Liikkeestä seisominen meni ensin makaamiseksi, mutta sitten onnistui ja palkaksi lelu.

Tänään olisi vuorossa tokoa ja suunnitelmissa ottaa Milolle luoksepäästävyys, paikkamakuu ja sitten ehkä kertaalleen nuo jäävät ja luoksetulo. Kotosalla voisi vielä tehdä esteenkin ja sitten huilataan ennen koetta.