Eilen oli Frodon vuoro päästä hakumetsään. Ennen hakutreeniä tein Frodolle todella vaikean yhden esineen esineruudun vieraassa maastossa. Esineruutu oli 50 metriä syvä ja suhteellisen jyrkkää kalliorinnettä, sekä noin 20 metriä leveä. Esine oli viidessäkympissä jyrkimmän kohdan yläpuolella kivikossa. Frodo lähti kolme kertaa hyvin (ei löytänyt) vaikka kävi ihan ylhäällä asti. Neljännellä ei meinannut lähteä, mutta pakotin lähtemään (ei löytänyt vieläkään). Viidennellä lähti taas ihan hyvin ja löysi esineen. Palkaksi makkaraa ja kehumista. Frodon ilmeestä kyllä näki, että jo esineen löytäminen oli sille palkka. Leikittiin ja käveltiin pieni lenkki ennen autoon viemistä.

Hakumetsässä Frodolla oli hiukan reilu 100 metrin rata ja taas kuusi suorapalkkaukkoa siirtyvänä. Maasto oli välillä todella jyrkkää ja kallioista ja nousua sekä laskua oli paljon.Kaikki ukot viidessäkympissä.

Ensimmäinen pisto vasempaan etukulmaan (missä ukko). Ihan nappisuoritus ja sain Frodon palaamaan hienosti eteenpäin keskilinjalle.

Toinen pisto oikealle etukulmaan (missä ukko kääriytyneenä armeijan maastoverkkoon). Oikein hyvä jälleen. Maasto oli kivikkoista ja loivasti nousevaa, mutta Frodo eteni hienosti eikä arastellut verkkoon kääriytynyttä ukkoa laisinkaan. Sain palaamaan hyvin keskilinjaa eteenpäin.

Kolmas ukko vasemmalla radan keskellä roskiksessa. Kantta ei laitettu kiinni, jotta suorapalkkaus onnistuisi. Lähetyskohdassa oli kolmisen metriä aivan jyrkkää kalliota. Ensimmäisellä kiipesi tämän kolme metriä ja palasi. Toisella lähetyksellä lähti samasta kohdasta ja eteni upeasti löytäen ukon. Sain taas palaamaan hienosti eteenpäin.

Neljäs ukko oikealla kallion halkeamassa kaatuneen männyn alla maastoverkkoon kääriytyneenä. Frodo lähti hienosti vaikka ensin ryteikköä ja sitten jyrkkä kallio. Löydettyään ukon, joutui pitkään kiertämään ja miettmään miten pääsee kallion koloon ukolle. Lopulta löysi tien eikä pelännyt maastoverkkoa laisinkaan. Sain taas palaamaan hyvin eteenpäin, vaikka Frodo joutui väistelemään jyrkännettä. Tämä oli oikein hyvä pisto.

Viides ukko vasemmalle. Ukko oli takakulmassa kallion kolossa. Lähetin Frodon niin, että tehdessään laatikkoa se joutui ylittämään leveän metsäpolun ja epäilin että palaa polkua keskilinjalle. Mutta ei palannut vaan teki polun yli hienon laatikon ja löysi ukon.

Kuudes ja viimeinen ukko oikealla takakulmassa kaatuneen puun juurakon takana maastoverkossa. Frodo lähti ihan reippaasti, mutte ei uponnut ihan niin syvälle että olisi saanut hajun, mutta teki ihan hyvän tyhjän. Lähetin uudestaan, nyt lähti hiukan hitaammin, mutta suoraan ja upposi hyvin jyrkästä kalliosta huolimatta. Ukko löytyi ja palkaksi JEE, taistelut ja lelu.

Olin erittäin tyytyväinen Frodon tähän treeniin :) Treeni oli jälleen fyysisesti rankka ja olin tarkoituksella paineistanut Frodoa jo esineruudulla ennen hakua ja silti jaksoi ja meni tosi hyvin koko radan. Hyvä, hyvä Frodo!!