Milon kanssa jälleen ensin reilu 15 minuutin remmilenkki alkuveryttelyksi. Treenit aloitettiin jälleen edellisen ryhmän kanssa yhteisellä paikallamakuulla. Tällä kertaa Milo oli koko pitkän rivin vasemmassa reunassa. Toisella puolella oli koira, joka on vielä hiukan epävarma pysymään paikalla ja minua tietysti jännitti lähteekö se Milon luo ja kyseisen koiran omistajaa myös. Tämän vuoksi jätin nyt sitten vielä Milolle takapalkan, että Milo ei ainakaan lähtisi hiippailemaan paikkamakuusta ja aiheuttaisi häiriötä. Kaikki koirat kuitenkin pysyivät hienosti ja ajan tultua täyteen palattiin koirien viereen ja vapautin Milon takapalkalle.

Sitten jatkettiin luoksetulolla, jonka tein kuten viime kerrallakin. Ensin luoksetulona ja sitten niin, että palasinkin Milon viereen palkkaamaan. Tämä onkin tehnyt hyvää, eikä Milo pyri enään ennakoimaan luoksetuloa, koska se ei voi tietää kutsunko vai palaanko sen viereen palkkaamaan.

Tokohyppy tehtiin niin korkealla esteellä kun sain tehtyä ja liike ihan perusasentoon asti. Hyvin meni, ehkä hiukan vinoksi jäi se perusasento. Tehtiin vielä toiseen kertaan korkealla esteellä ja nyt palasin Milon viereen kun seisoi ja palkkasin siihen. Sitten vähensin korkeutta normitokoesteeksi ja tehtiin vielä kertaalleen. Milon hyppy oli erittäin hyvä ja ilmava, kun otettiin vähän korkeampaa estettä ensin. Ihan loppuun vielä heitin Milon lelun estee yli ja lähetin Milon perään ja vapautus lelulla...jee .))

Kun treenattiin Milon kanssa merkkiä, meinasi se yhdessä kohdassa lähteä noutamaan Lauran & Haran noutokapulaa, mitä heittelivät siinä pienen matkan päässä. Karjaisin kyllä melko "miehekkäästi" että "Milo tänne" ja uskohan Milo. Vähän se huutaminen sitten kostautui sillä, että Milo yritti mua rauhoitella kovasti, esim. liimautui seuraamisessa ihan jalkaan kiinni jne.

Kyllä me siitä sitten taas vähitellen rentouduttiin ja jatkettiin sitä merkkiä. Otettiin myös niitä suoraan ruutuun juoksuja. En usko, että Milo vielä hahmottaa sitä ruutua, täytyy vaan jatkaa ihan alkeita ja sitten jossain vaiheessa testata, että onko se oppinut mitään.

Kaukot läheltä oikein hyvät. Mun pitäisi nyt ruveta pidentämään sitä matkaa. Ensi kerralla taidan tehdä niin, että etenen kisamitan päähän ja vain maasta - istu ja sitten heti palkka tms. Täytyy miettiä..

Noudot vieraalla kapulalla oli loistavat. Milo osaa nyt olla puremattan noutokapuloita (JEE). Jaksaa odottaa rauhassa suorassa, kun otan siltä kapulan ja siirrän sen liiotellun hitaasti oikeaan käteen (pk-tyylisesti). Sitten palkka siihen eteen. En ole juurikaan ottanut siitä edestä niitä sivuun siirtymisiä, jotta ei aloita ennakointia. Niitä siirtymisiä sitten ollaan treenattu erikseen.

Seuraamista vähän ja lähinnä keskityttiin sivulle suoraan tuloihin eli kun oltiin perusasennossa, käännyinkin vaihdellen 90 astetta oikealle tai vasemmalle jne. Kun Milo tuli oikein ripeästi ja suoraan sai palkan. Menikin ihan kivasti ja Milo oikein pinnisti, että pysyi mukana :)

Rentoutettiin sitten väliin ja tehtiin koko maneesin pituinen eteenmeno lelulle....jiihaa!!!

Sitten loppuun vielä kolmen koiran kesken paikallamakuu, tai muut tekivät paikalla istumisen ja Milo makuun. Laitoin taas sen takapalkan ja nyt etenin kentän toiseen laitaan. Kun palattiin koirien luo käskytin liikkeen ihan loppuun eli perusasentoon ja siitä vapautus lelulle. Hienosti meni :)

Meitä kun oli lopuksi enään kolme paikalla, heittelin Milolle lelua niin pitkälle kun jaksoin ympäri maneesia ja se laukkasi innoissaan. Sain sen jopa ihan hengästyneeksi.

Lopuksi vielä veryttelyä viereisellä pellolla (jossa Milon mielestä IHANIA vesilätäköitä).

Tässä vielä suunnitelmia seuraaviin tokotreeneihin:

-jäävät liikkeet (istu, maahan, seiso)

-paikkamakuu läheltä ja ilman takapalkkaa

-kaukoissa pitempi matka, mutta vain yksi vaihto

-tunnaria pitäisi treenata ja yritää saada se kapulan jäystäminen pois

Tänään Milolla vuorossa hakutreenit (jee, pitkästä aikaa päästään PahaRemmin treeneihin). Huomenna mulla ratsastus :) Milo ja Frodo ovat myös nauttineet ihan jättikimpaleet peuran lihaa ja luita (Frodon pala oli lähes puolikas koko peurasta...tai ei nyt aivan, mutta iso kuitenkin). Eilisen aikana olivat molemmat kalunneet kaikki lihat ja osan luistakin parempiin suihinsa. Varmaan siinä on mennyt koko eilinen työpäivä (no ainakin on jotain puuhaa). Onneksi ei mennyt mahat sekaisin. Tänään saavat sitten normiruokaa ja pidetään pieni tauko noissa lihaherkuissa.

Torstaina käväsi meillä myös Milon poika Kessu (Pian kanssa tietty). Kessusta on kehkeytynyt erittäin komea MIES :) Vaikka Kessu on iso, on se erittäin tasapainoisen näköinen ja liikkeet on hyvät. Kessu onkin menestynyt hienosti näyttelyissä. Onnea :) Täällä on Kessun omat sivut www.pian.cc/kessu.htm