Milon kanssa jälleen eilen aamusella Minnan taitavassa opissa (täytyy kyllä edelleen kehua, kuinka hyvä Minna on koiria lukemaan...). Aloitettiin sillä, että Minna otti autosta ulos ison uroksensa ja totesi, että nyt lähdetää alkulenkille. Minä en saanut reagoida Milon haukkumisiin vaan kävelin aivan rauhassa remmin päässä ja kehu + nami heti kun Milo "kysyi" minulta mitä tehdään (ja se kysyminen saattoi olla pieni vilkaisu tai korvan heilautus). Noin kymmenen metrin jälkeen Milo olikin ihan hiljaa ja molemmilla koirilla hännät heiluivat ja käveltiin ensin niin päin, että Minna ja koira edellä ja sitten niin että minä ja Milo edellä. Olipa kiva kävellä rauhassa hiljaisen ja rauhallisen Milon kanssa :)

Sitten itse treeneihin. Milo vietiin hetkeksi autoon ja Minna antoi minulle juoksuvyön. Milo laitettiin siihen kiinni ja minä en laisinkaan pitänyt käsillä hihnasta kiinni. Milo menikin hienosti, otettiin ohituksia ihan läheltä ja eri suunnista. Pari kertaa Milo haukkui, kun en ollut huomanut sen "kysymystä" mutta Minnan avustuksella osasin kehua useimmiten juuri oikeassa paikassa ja Milohan oli ihan hiljaa ja haki itse kontaktia ja minun vierelle vaikka vieras uros oli kuinka lähellä. Hihna oli löysällä lähes kokoajan.

Milo vietiin aina välillä hetkeksi autoon miettimään ja sitten vähän vaikeutettiin treeniä. Tehtiin Milolle jälleen kolme treenikertaa ja Milon käytös parani kerta kerran jälkeen. Autossakaan Milo ei haukkunut kertaakaan ja autosta tultiin ulos niin, että ensin avattiin luukku ja vasta luvalla Milo sai hypätä ulos. Viimeisen treenin jälkeen päästiin Milon kanssa rauhassa autojen ohikin (vaikka autoissa haukkui koiria), yleensä Milo haukkuu vastaan heti, mutta nyt haki vain kontaktia minuun :))

Voi että olin taas tyytyväinen. Saatiin roppakaupalla lisää neuvoja Minnalta ja nyt pitäisi päästä treenaamaan (sekä hommata juoksuvyö) ja Milon kanssa kahdestaan lenkille jonnekkin missä tulee koiria vastaankin. Viikon päästä jatketaan näitä treenejä :))

Frodon kanssa alkaa ensi viikolla VOI/EVL:n tokotunnit (4 kpl). Ryhmässä siis muitakin koirakoita ja lisätietoja kouluttajasta täältä:

http://www.speakingbark.com/toko_esittely.html

Odotan suurella mielenkiinnolla näitä tunteja, jos vaikka löytyisi apuja meidän ongelmakohtiin.