Tänään jo aamutuimaan Milotuksen kanssa Talissa treenaamassa. Meidän vuoro oli ensimmäisessä parissa ja parina dobberi uros. Milolle aivan uusi paikka.

Ihan ensin ilmoittauduttiin "tuomarille" molemmat koirakot. Ensin toinen ja sitten me. Laitoin Milon hetkeksi maahan makaamaan ja toinen koirakko ilmoittautui vielä uudelleen. Milo oli ihan rentona ja käyttäytyi hyvin (Yes). Se taidan olla nykyään minä joka jännitän noita muita koiria enemmän.

Milon laitoin ensin paikallamakuuseen (irti) ja etenin kisamitan päähän. Toinen koirakko teki samaan aikaan tottista, jonka yhteydessä myös ammuttiin (ihan hyvä, että Milo välillä kuulee ampumistakin). Milon paikallamakuu sujui suorastaa loistavasti. Upeeta, tämä taisi olla vasta toinen kerta, kun se on paikallamakuussa irti.

Sitten treenattiin Milolle Anskin ohjauksella A-estettä (loivaa). Hienosti Milo meni, lähetin sen käskyllä "kiipee" ja sehän lähti vauhdilla. Anski laittoi sille pari namia valmiiksi maahan, jotta jarrutti hyvin maahantulossa. Sitten minä kutsuin takaisin ja laitoin lelun valmiiksi, jonka kohdalla jarrutti myös hyvin. Milo tuntuu tykkäävän A-esteestä kovasti ja vauhti on myös luja, onneksi osaa hiljentää alastulossa eikä hyppää korkealta. Seuraavalla kerralla otetaan matalalla esteella noutokapulan kanssa ja kiipeämistä hiukan korkemmalla A-esteellä.

Hyppynoutoa ensin matalalla ja sitten vähitellen korotettiin. Yhden kerran pääsi tulemaan esteen ohi takaisin, mutta muuten hyvin. Kovin pitkältä en voi lähettää esteelle, sillä Milo hyppää silloin liian kaukaa ja osuu helposti esteeseen. Juurikaan Milo ei noutokapulaa pureskellut. Lopetettiin hyvään hyppynoutoon. Kiitos Anskille opastusavusta myös tässä liikkeessä.

Sitten tehtiin kokonaisuudessaan BH:n seuraaminen ja henkilöryhmä. Seuraaminen osittain hyvä, mutta varsinkin juoksuosuuden jälkeen Milo pyrki edistämään. Täytyy nyt treenata sitä oikeaa seuraamispaikkaa. Peruutuksen avulla saa paikan hyvin kohdalleen, joten sitä täytyy myös treenata.

Liikkeestä istuminen ok, hitaasti Milo istuu, kuten aina, mutta muuten liike hienosti. Liikkeestä maahanmenossa myös hidas maahanmeno. Luoksetulossa yritti suoraan sivulle, joten treenattiin ensin läheltä luoksetuloja. Sitten pitkällä matkalla niin, että sain Milon tulemaan suoraan eteen lelun avulla ja lelu palkaksi.

Lopuksi vielä liikkeestä pysähdyksiä, sillä Milo usein jää seisomaan. Otettiin aina 5 askelta seis ja palkka heti kun Milo istui. Näitä noin 7 toistoa ja pari viimestä meni hienosti.

Oli kyllä todella kuuma ilma, mutta ihan hyvinhän se Milo jaksoi :) Seuraavat Milon treenit ensi lauantaina.