Milon kanssa pihatiellä tokoa. Sivullaolopaikkaa hinkattiin ja sitä, että seuraamisessa kun pysähdyn, niin Milo istuu suoraan ja heti. Seuraamista tehtiin eripitusia pätkiä normaali-, juoksu- ja hidas kävely tempoilla. Liikkeestä maahanmeno oli hyvä samaten liikkeestä seisomaan jääminen. Namin kanssa autoin aina istumaan menemistä, jotta menisi suoraan. Milolla siis on ongelma siinä, että se istuu reilusti vinoon kun se esim. seisoo mun vierellä ja siitä pitäisi istua sekä myös, jos se makaa mun vieressä ja siitä pitäisi nousta istumaan. Tein myös sellaista treeniä, että jätin Milon paikalleen ja itse siirryin sen taakse sivulle tai eteen ja käskin aina sieltä sivulle. Luoksetulo oli myös hyvä ja jälleen namilla autoin siitä mun edestä sivulle (jotta ei tee sitä ylimääräistä loikkaa). Milo oli siis erittäin energinen ja innokas treenaaja (jopa normaalia innokkaampi). Perusasento ja paikka sivulla on nyt meillä työn alla, sen ongelmat heijastuu sitten monessa liikkeessä. Seuraaminen oli vaihteeksi hyvää ja suoraa.

Lopuksi tehtiin Milon kanssa noutoja. Ensimmäisen varasti, mutta  käskytin takaisin ja jätin istumaan, hain itse kapulan ja sitten uudelleen. Nyt pysyi ja liike meni muuten ihan hyvin. Kolmannella Milo jälleen varasti ja tehtiin edellisellä mallilla uudelleen. Tämän jälkeen saatiin kaksi hyvää ja onnistunutta noutoa. Milo joutui vielä odttelemaan extrakauan, ennenkuin annoin luvan noutaa. Voi että se on niin innokas ja malttamaton noutaja :) Onneksi kapulan pureminen on vähentynyt lähes olemattomiin.

Hyvä mieli jäi Milon tokotreeneistä, lisää pitäisi vaan nyt treenata ja hioa tuo perusasento kuntoon. Milo hiukan yrittää välillä ennakoida seisomaan jäämistä, kun sitä maneesilla niin tahkottiin, joten täytyy muistaa ottaa niitä pitkiä suoria seuraamisia ilman jääviä liikkeitäkin.

Sitten ahkerana tallasin esineruutupläntin, ei mikään suuri, kun lunta oli välillä niin kamalan paljon. Kaksi esinettä sinne kuitenkin sai hyvin. Pieni puutarhahanska oli osittain kivenkolossa piilossa ja puun juurakossa oli  nahkalompakko.

Milo pääsi hommiin ekana ja todella vauhdilla tuli ensin hanska ja sitten lompakko. Milo ei pudottanut kumpaakaan, mutta levotonta esineen suussa pyörittelyä oli alkuun havaittavissa. Kun rauhassa hetken odotin saatiin molemmista ihan rauhallinen luovutus.

Frodokin pääsi hakemaan esineet. Frodolla oli hankalampaa lumen takia ja pienempänä upposi aika syvälle. Esineet kyllä tulivat, joskin ensimmäisen esineen kanssa Frodo kävi nostamassa koipea. Toinen esine tuli hienosti ja luovutukset Frodomaisen loistavat.

Rupesin ihan miettimään, että miten olen saanutkin Frodon luovutukset noin hyviksi, muistelin että sillä oli nuorena ongelmana se, että pudotti esineet jonkun matkan päähän. Täytyy varmaan kelata treenipäiväkirjaa taaksepäin, josko sieltä löytyisi vinkkejä. Milokin jää vähän liian kaukasi ja usein mälvää niitä esineitä ja välillä tiputteleekin.

Tänään jos jaksaisi taas Milon kanssa treenata tokoa ja tottista. Harmi, että meidän este on tosi syvällä lumikinoksessa. Paikallamakuutreeniä pitäisi myös päästä tekemään muiden koirakoiden kanssa.