Lauantaina kävi Miloa moikkaamassa pariskunta Oulusta ja samalla reissulla hakivat yhden Milon & Nasun pennuista mukaansa. Kovasti paljon onnea uuden pennun kanssa ja laittakaahan kuvia ja kuulumisia tänne iskänkin suuntaan :)

Sunnuntaina tein parikin pitkää lenkkiä isojen koirien kanssa. Peuroja tuntuu nyt "vaanivan" joka puskan takana ihan rasittavuuteen asti, joten harjoiteltiin nätisti remmissä kulkemista, vaikka peura seisookin vieressä ;)

Aamulenkin jälkeen otin Frodolle pari liikkeestä istumista ja edelleen se tarjosi aina välillä seisomaan jäämistä. Otin sitten lopuksi sellaisena treeninä, että heti kun istui lensi nami palkaksi.

Päivällä otettiin paahtavan kuumalla kotikalliolla tokotreeniä. Frodolle  heti alkuun liikkeestä istuminen ja heti palkaksi kehut ja namit. Ei sitten hinkattu enempiä, kun sujui ekalla. Tänään täytyy vielä ennen kisaa ottaa ohjatussa tokossa tuota liikkeestä istumista. Jospa saisin ihan liikkeenohjaajan käskyttämään.

Sitten ruututreeniä, joka olikin taas hakusessa. Frodo tarjosi jäämistä ihan siihen etutötteröiden kohdalle. Sain Frodon korjaamaan keskelle toisella käskyllä. Treenattiin ruutua sitten vielä ihan läheltä ja sitä oikeaa keskipaikkaa ja kyllähän se sieltä sitten rupesi tulemaan. Ruutua taas täytyy tänään ottaa ohjatuissa treeneissä.

Tunnarit oli LOISTAVAT :)) Ensimmäsiellä kerralla kapulat todella isolla välillä ja rivissä. Frodo aivan loistavasti ja rauhassa haistoi vasemmasta päästä lähtien kapuloita ja kun oikea osui kohdalle (toinen oikealta), otti sen epäröimättä ja minä kehuin jo tässä vaiheessa. Kapula tuli laukalla ja piti hyvin mun edessä ja tiiviillä otteella. Palkaksi namit ja kehut. Sitten kapulat jonoon ja jälleen toimi hyvin, nyt kehuin Frodoa, kun oli puolessa välissä matkaa tulossa. Luovutus taas hyvä. Sitten kapulat ympyrään ja edelleen Frodo työskenteli hienosti. Nyt en antanut mitään apuja ja kun olin ottanut kapulan lensikin Frodon lempilelu eli kongo palkaksi. Frodo tykkäsi kovasti :))

Kaukoja taas hinkattiin pitkältä ja läheltä, mutta Frodo taas eteni. En nyt oikeen tiedä mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Läheltä seiso - istu vaihdoissa sain sen välillä jopa peruuttamaan, mikä hyvä. Täytyy taas tänään yrittää ohjatuissa treeneissä. Jos löytäisin jonkun tarpeeksi ison puun sen etutassujen eteen ja saisin sen siten pitämään paikkansa. No katsotaan.. Lopuksi vaan leikittiin ja kuuma oli kyllä (huh).

Milon otin myös treenaamaan ja Milon seuraaminen oli siis aivan loistavaa (saisimpa sitä lainattua Frodolle seuraaviin kisoihin). Milon kanssa oli ihana tehdä seuraamista, kun se meni niin hyvin :) Liikkeestä istuminen onnistui myös ja palkka heti kun istui.

Liikkeestä maahan ja luoksetulo myös hyvä. Perusasentoon tultaessa Milo ottaa kyllä aikamoisen loikan ylöspäin, mutta pääasia että päätyy oikeaan kohtaan alas tullessaan.

Tunnarikapulaa Milo pureskeli ihan urakalla (säleet vaan lenteli). Otettiin sitten "oman" hakua ja yritin aina rauhoittaa Milon olemaan purematta, ennen kuin annoin "irti" käskyn. Kyllä se sitten vähän rauhottuikin loppua kohden.

Ruutua treenattiin myös ja lopuksi sain Milon oivaltamaan (ihan lähietäisyydeltä) että kun lähetän sen ruutuun niin käskystä se jää sinne keskelle seisomaan. Ekoilla lähetyksillähän se paineli 20 metrin päähän ennenkuin se edes kuunteli mitä sanoin. Lopetettiin erittäin onnistuneeseen  ruutuun menoon ja palkkasin ruutuun.

Sitten mulla oli jo niin kuuma, että en enempää jaksanut ja koirat pääsivät pihalle varjoon huilailemaan.

Jeppe, Rokki -kissa ja Kapu -papukaijakin olivat lähes koko päivän ulkona. Kyllä meillä olikin sitten illalla väsynyttä porukkaa. Ennen saunaan menoa lenkitin isotkin koirat oikein pitkällä lenkillä, joten oli kyllä oudon hiljaista saunan jälkeen, kun kaikki elukat nukkuivat :)

Tänään ohjattua tokotreeniä Frodolle, vika kerta ennen kisaa!