Kuvassa Frodo ja Milo katselee, kun Hessu hepuloi :)

Taitaa olla ainakin kahdet hallitreenit kirjaamatta. Toissaviikolla oli mukana Milo ja Hessu ja treenikaverina ainoastaan Laru ja Peppi. Treenit meni molemmilla karvakuonoilla aivan loistavasti, Peppikin on niin tuttu koira, että kumpikaan ei siitä välitä mitään. Milon kanssa tehtiin pitkästä aikaa ihan VOI -luokan pituisesti paikkamakuu (oltiin molemmat ohjaajat piilossa). Ai niin ja Hessun treenatessa oli mukana myös Mörkö -koira. Hessu pystyi silti treenailemaan ihan hyvin irti, eikä edes pyrkinyt muiden luo.

Kalliokiipeilijät kotikallioilla.

Eilisissä treeneissä treenasin alkuun Milon kanssa 20 min yksin (toisella puolella agitreeniä ja alkuun Milo hiukan ihmetteli kovasti haukkuvia koiria). Tosi hienosti teki kuitenkin kaikki liikkeet. Loppussa vielä Nona toimi liikkeenohjaajana ja tehtiin tunnari kisamaisesti (kapuloissa isot välit ja paljon kapuloita rivissä). Tällä kertaa pidin "omaa" kapulaan vain hetken. Ensimmäisellä kerralla kun käännyin ympäri, yritti Milo kääntyä mukana, mutta toisella muisti, että piti jäädä paikoilleen. Muuten koko liike aivan loistava :) Ruutukin sujui yllättävän hienosti, vuorotellen ruutuun ilman palkkaa ja niin, että ruudussa oli pienen pieni nami palkkana (ei näkynyt lähetyspaikkaan). Hyvin pysähtyy ruutuun seisomaan ja menee heti käskystä maahan. Taidettiin tehdä muut VOI -liikkeet paitsi paikkamakuu.

Tämän jälkeen tuli treenaamaan Hessu ja Hessulle täysin vieras koira Roosa. Hessulilla oli aikamoiset kierrokset ja keskittyminen oli vähän sitä sun tätä alkuun. Hessu-possu myös karkasi Roosan luo kahdesti, ekalla kerralla mun tätyi ihan hakea se pois, mutta tokalla kerralla tuli itse (ei mennyt ihan luokse ja kääntyi heti tulemaan takaisin kun kutsuin). Puu- ja metallihyppynoudot hyvät, heti kun Hessu oli hiukan rauhoittunut ja tottunut Roosaan. Tasamaanouto myös hieno, samoin luoksetulo. Väleissä Hessu pääsi tekemään putkea ja PK:n A-estettä (taitaa noi agin ja pk:n A-esteet olla ihan suosikkeja). Paikkamakuu Roosan kanssa (ilman mitään apuja) meni hienosti :) Tämän jälkeen vielä uudestaan ja nyt laitoin etunamin, koska pidensin matkaa niin hurjasti. Tämä myös hienosti.

Liikkeestä seisominen meni pariin otteeseen tosi hienosti :) Yhden kerran kyllä hiippaili mun perään. Mutta kuitenkin tuntuu, että kohta tämä liike olisi ihan kisakunnossa :)

Maahanmenoa treenattiin ensin niin, että kävelin eteenpäin ja välillä käskin "maahan" ja heti kun meni maahan heitin namin etujalkojen väliin ja vapautus. Tämä sujuu jo hyvin siihen verrattuna, että aikaisemmin Hebe ei mennyt maahan laisinkaan. Toki vieläkään ei mene mitenkään hurjalla vauhdilla. Pariin otteeseen myös liikkeenä liikkeestä maahan meno ja vaikka hiukan annoin myös käsiapua, tuntui oikein sujuvalta. Josko nyt valoa näkyisi myös tämän Hebelle niin vaikean liikkeen kanssa.

Lopussa oikea ylläri. Otin Hessun sivulle perusasentoon ja heitin namin PK:n A-esteen yli. Käsky "kiipee", no Hessuhan kiipesi ja namin syötyään palasi myös kiiveten takaisin :) Kohta onnistuisi varmasti jo noutokin A:n yli. A ei ollut jyrkässä asennossa.

Tehtiin myös ruutuun juoksuja (alkuun Hessu kyllä kävi varastamassa ruutuun jätetyn lelun). Tätä ihmettelin kovasti, mutta parin kerran jälkeen rupesi sujumaan tosi hienosti ja Hessu odotti kuuliaisesti lupaa. No, lopulta sitten muistin, että ei ihme että varasti lelun, enhän mä Hessun kanssa ole näin koskaan treenannutkaan (ainoastaan Milon ja Frodon kanssa). Heh :))

Sitten tuli Milo uudestaan ja treenikaveriksi vieras Masi-mali (tai onhan ne joskus iäisyys sitten treenanneet yhdessä). Masi oli innoissaan ja vinkui alkuun kovasti, no Milokin rupesi sitten vinkumaan eikä keskittynyt alkuun muhun ollenkaan. Jokin aika siinä pyörittiin ja Milo myös haukkui Masille hiukan alkuun. Sain sitten Milon sen verran kiinnostumaan minusta, että tehtiin seuraamista ja Masin vierestä ruutuun juoksu. Tehtiin myös Milon kanssa pitkästä aikaa PK-puolen loivassa asennossa olevaa A:ta. Hyvin Milo muisti, joskin hyppää aika korkeelle A:lle, mutta takapuolen onneksi laskeutuu rauhassa. Välillä jätin Milon makaamaan eri paikkoihin ja kävin toisen koirakon luona ym. puuhailin kaikkea. Lopussa Milo vielä kerran haukahti Masille, mutta kun hetken treenasimme seuraamista aivan Masin vieressä se taas rauhoittui.

Lopuksi Hessu ja Roosa saivat juksennella pihalla vapaana. Ei ne kyllä leikkineet ja hetken kuluttua Hessu juoksikin istumaan treenihallin oven taakse, olisi hallunnut vielä lisää treeniä :)

Huomioitavaa siis se, että sekä Hessu että Milo tarvitsisivat hurjasti erilaista häiriötä vieraiden koirien muodossa. Täytyypä ryhdistäytyä tässäkin asiassa. Molemmila on kyllä erilaisia kursseja alkamassa, joten eiköhän siellä niitä vieraita koiriakin ole.

Frodo oli samaan aikaan Kirkkonummen keskutassa "kaupunki" -lenkillä sekä tarkkana seuraamassa fudistreenejä. Sillä on siellä jo hurja määrä faneja ja rapsutuksia tulee paljon :)

 

Hessu kalliolla.